e34 525 24v konacno slike


Recommended Posts

pict0150ed8.jpg

pict0151sg5.jpg :D

pict0153qx0.jpg

pict0155ry4.jpg

Konačno da okačim par slika, znam da je prljav ali nisam imao vremena da ga sredim. Uglavnom od opreme ništa posebno: klima, original zavjese pozadi, rezervni točak... Ugradio sam sekvent LPG. Posle ugradnje sam prešao 13.000 km i ponaša se odlično! Ide potpuno isto kao na benzin, strašno. Neki dan sam baš ODERAO prijatelja koji je vozio Audi A6 2,5 TDI , crveno I.

Link to post
Share on other sites

motor je izgleda najcistiji :D dobar je, izgleda ovako sa slike bas utegnut...

e sad, moze on jos i lepse da izgleda, procesljaj malo po forumu i videces dosta lepih 34-ki

Link to post
Share on other sites

odlican je , kazi mi kako se ponasa sa sekventom i koja je potrosnja .....

Link to post
Share on other sites

odlican je , kazi mi kako se ponasa sa sekventom i koja je potrosnja .....

Ponaša se odlično. Zaista razlika je veoma mala, kada nije na radnoj temp. zna zatrzati na niskim obrtajima, u suštini kada se lijepo zagrije isto kao i na benzin, s tim što sam primjetio da negdje do 6.300 obrtaja vuče kao lud i onda stop!? Neznam zašto nisam ni pitao prijatelja koji je ugradio plin, jer svejedno izbjegavam da ga pržim na plinu. E sad potrošnja, nećeš vjerovati ali potpuno jednako kao i benzin. Znači naspem plina 78 litara i pređem 650 km, od toga grad otvoreni put negdje pola-pola. Doduše kada sam ga testirao vozio sam potpuno normalno, otvorenim putem do 120kmh, a po gradu - kultura na nivou. Ne zaboravi on u petoj ide 100 kmh na nešto ISPOD 2.000 obrtaja, motor se ni nečuje. Luda kola bato. Neki dan baš fino uživam vozim 150 na 3.000 obrtaja, on plovi, prede samo kod nas možeš voziti tako u komadu najviše 5 - 10 minuta jer stvarno nema gdje da se vozi. Plin mi je ugradio dobar prijatelj ovdje u Doboju za 1.100 EUR, i naravno kada budem prodavao auto skinuću plin i ugraditi na slijedećeg BMW-a. Nadam se da će to biti 740I 1995. Inače vozio sam se u dosta BMW auta, moj prijatelj ima 850, ali najviše mi se svidio komfor sedmice i zaista po meni odličan 4,0 motor.

Još da napomenem, ovdje je veoma BITNO gdje točiš plin, jer u najviše slučajeva dobićeš samo butan koji je namirisan sa malo propana, pa te vožnja iziđe mnogo skuplja nego na benzin! Inače kažu da je kvalitetniji ljeti.

Podatke koje sam gore naveo pogotovo što se tiče gradske vožnje testirao sam u Doboju, ovo je mali grad sa kratkim ulucama i gustim saobraćajem, grad pun ležećih pandura. Kada sa vozio po Beogradu, ima o sam Octaviu koju sam kupio novu, po Beogradu štedljivi TDI je trošio nenormalno puno pogotovo sa klimom.

Inače nisam ljubitelj plina jer obično ljudi ugrade onaj od 350 EUR i onda ne smiju pušiti u autu bojeći se "upale", ali sekvent je zaista dobra stvar. Onda kada u vožnji prebaciš na benzin neosjetiš ništa, čak ni ne zatrza. Samo uvijek ti ostane ona bojazan da će ribe kada prođeš kraj njih osjetiti miris uštipaka. :) :D :D

Link to post
Share on other sites

Neso prijatelju!!

El ga to silnim upaljacima palis ili na kljuc??????? :D :D

Pozdrav!!

Šta da ti kažem, pomišljao sam i na tu varijantu kad mi je otišla pumpa za gorivo, sreća otkaza baš ispred kuće, juče sam je zamjenio. To su moji reklamni upaljači, za policiju, za prekoračenje brzine koristim rokovnike :)

Link to post
Share on other sites
  • 2 years later...

84467587.jpg

Uploaded with ImageShack.us

20525557.jpg

Uploaded with ImageShack.us

81208670.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Evo da osvjezim...

Posle 450.000 predjenih km, od toga kod mene preko 100.000 mozda i vise, petarda je dobila po guzi. Imao sam veoma malo kvarova - uglavnom gluposti i kad izuzmem plin i gume, nisam ulozio vise od 200 evra.

Neznam da li ovo praviti ili ici na 39 ili tako nesto.

Link to post
Share on other sites

ako postoji mogucnost predji na e39,e38..neces verovati koja razlika u voznji,trapovima,enterijeru..ovaj udarac je minimum 2000e..

Link to post
Share on other sites

Opalio me Golf 3 karavan

Ja stajao i posto me obislo par auta, kontam nece me niko opaliti, taman da skrenem - zacujem skripu - jedva uspijem maknuti nogu sa kocnice kad ono zvek. Ko bomba je puklo, jedva uspijem ponovo zakociti da neku zenu ne zveknem. Vozio je preko 100tke.

Golf je doslovno puko, nema prednjeg kraja ;) , ostalo samo nesto mokro gdje je motor nekad bio.

Kad je uvidjaj zavrsen, ja sjednem upalim i odem kuci :acute:

Nego, nesto bas i nisam nailazio na e38 kod nas, a bas mi se svidja. Kako se krecu cijene dal neko zna/ e38 recimo 735?

I da nude mi neki tds E39, onako ne izgleda lose, samo mislim da mu je prednji trap u k***cu. Cijene 4.000 E. Nemam pojma, ja navikao na benzin. Naravno+plin :)

Link to post
Share on other sites

Ako ima mogucnosti za E39 ne treba se ni zamarati oko delova,limara,farbara......(puno boli auto) a ako nema moze to da se sredi i za manje od 2000e al nikad vise nece biti ono sto je bio!! i nema tu ispravljanja nego brusilica pa ceo zadnji kraj sa stranca. To je moje misljenje.

Link to post
Share on other sites
  • 8 months later...