Recommended Posts

Drugari ne radi mi kilometar sat (brojčanik koji meri pređeni put) na kockici 318i 1990.god. Koliko je komplikovano rešiti problem? :unsure: Pretpostavljam da ga je neki od prethodnih vlasnika namerno isključio kako bi vratio kilometražu zbog prodaje, mada mi je čovek, koji je bio vlasnik pre čoveka od koga sam ga kupio, rekao da je kod njega to bilo ispravno, a to je do prošle godine jula-avgusta meseca. Inače ne radi ni velika ni mala kilometraža.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Pojeli su ti se zupcanici u satu ,i nista drugo.Imam isti problem,menjao sam zupcanike, ali opet popucaju jer su veoma osetljivi .

Najbolje ti je da kupis drugi sat i resis problem.Ili ako ti se malo igra otvori sat i vidi koji ti se zupcanik pojeo,pa ti resimo problem posto imam neke rezervne.

Link to post
Share on other sites

Nisam jos, na terenu sam ovih dana pa nisam u mogucnosti da odradim to. A i imam problem sa crevom protokomera, pocepano je pa moram da nabavim drugo. Kupio sam jedno ali ono ne pase. Kasnije cu objaviti citav problem na forumu pa cemo videti o cemu se radi. Pozdrav!

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Rešen problem sa kilometražom. Jeste da je prošlo čitavih dva meseca i jače od kad sam izneo problem, al' ajd' da referišem šta je bilo. Kad sam skinuo tablu imao sam šta da vidim. Propala su 2 zupčanika (koja najčešće i stradaju, kako mi je Kasnije rekao Kasper), narandžasta plastika, oko sijalice koja osvetljava brzinomer, je totalno izgorela, a druga koja osvetljava obrtomer je počela da se topi (možda zato što su ubačene jače sijalice nego što je trebalo). Poslao sam Kasperu u Beograd instrument tablu, čovek ugradio prstenove, zamenio plastike i sijalice, očistio šta je trebalo, ubacio drugi sat i sad sve radi cakum-pakum. :dance3: Samo još da iskoristim priliku da se zahvalim Kasperu i ovim putem. Svak čast za preciznost i angažovanje! E da nas je više takvih, gde bi nam bio kraj?! :preved:

Link to post
Share on other sites