Recommended Posts

Na kockici sa m42b18 motorom nemam step motor. Kupio sam ga pa bi trebalo ovih dana to da ugradim. Kupio sam step motor koji ima dva otvora sa rasporedom u T (nadam se nisam pogrešio jer mislim da m40 ima drugačiji step), pa me interesuje kako se ugrađuje? :scratch_one-s_head: Inače, auto ima ugrađen običan plinski uređaj (nije sekvent) pa me zanima da li step motor ima uticaja na rad motora na plin i ako može neko da okači sliku sa rasporedom i položajem creva koja se uključuju u njega kako bi mi te stvari bile jasnije. Hvala unapred! :)

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Danas je auto bio kod majstora i kaze covek da step motor nije dobar. Ispitao je instalaciju i ona je u redu. Mozda treba da se step motor ispere u ultrazvucnoj kadi. Odradicu i to pa da vidimo sta ce biti. U slucaju da i tada ne radi, da li postoji mogucnost da je step dobar a da postoji neki drugi problem i sta sve moze da bude u pitanju?

Link to post
Share on other sites

Opran step i funkcioniše. Međutim, problem nije u potpunosti rešen. Jutros kad je drugar probao hladan auto, radio je normalno i kako se grejao polako je smanjivao broj obrtaja. Malopre kad smo upalili hladan auto ler gas je ponovo slab, ali smo ustanovili da se naglo podigne kad se isključi jedan džek, verovatno sa nekog senzora, koji se nalazi ispod usisne grane, napred ka visku. Pokušaću ovih dana da slikam poziciju gde se nalazi pomenuti džek pa ako neko zna da mi kaže od čega je da vidim mogu li da rešim problem. Probaću ga sutra ponovo kad se ohladi pa da vidim kako se ponaša.

Link to post
Share on other sites

Sad sam ga palio totalno hladan i ne radi nikako. Oda sauha ni s. Nemam više ideju šta može da bude u pitanju. Videću još da mi neko očisti dizne (ako to može da pretstavlja problem u vezi sauha) mada u vožnji nema nikakvih problema. Ako neko ima iskustva sa ovim stvarima neka piše da probam da rešim problem nekako. :unsure:

Link to post
Share on other sites