bmw e 46 320 d trosi vodu i dimi plavi dim


Recommended Posts

Pošto sam novi ovde još jedan pozdrav svima :preved: .

Prvo da vam predstavim auto:

BMW e46 320 d 136 ks običan dizel(ne cr) karavan 2001 god presao 180000km (kazu u servisu pravih citali iz kljuca).

Auto je iz švajcarske a kod nas je došao pre 3 god. U početku je auto odlično išao testirao sam do 190, dalje nisam smeo lošije su mu bile gume :o . Nakon pređenih par hiljada kilometara auto je osetno izgubio snagu i onda sam shvatio da neće da ide preko 110 km/h. Prvo sam pomislio uvalili mi krš i odem ja u auto garant u čačku i oni utvrde da je neki ventil za turbinu ( neki elektronski deo). Zamene oni to i super auto ponovo vuče kao lud i ja zadovoljan se vratim kući. Međutim tu počinju moji problemi :( . Ujutru auto počne da dimi kao lud plavičast dim sa dosta pare (pre toga nije uopšte dimio... dobro možda malo pri hladnijim danima dok se ne ugreje)pomislim verovatno dok je hladan a i serviser mi reče da je to možda ulje u interkuleru koje se nakupilo dok sam vozio auto bez turbine. Međutim i posle dva meseca i par dugih relacija auto nenormalno dimi ponekad više ponekad malo manje i što je još gore počeo je da troši rashladnu tečnost cca 1 L/200 km. Creva su tvrda ali ne toliko da ne mogu uopšte da se stisnu ( otprilike 1 cm ukupno). Juče sam ga nešto testirao i primetio sam da slabije vuče (verovatno lošija turbina). Zamenio sam pumpu za vodu kod lokalnog majstora i bila je razlokana ali se stvar sa potrošnjom vode nije promenila. Da li može da gubi vodu ha hladnjaku izduvnih gasova ili je glava u pitanju. Zvao sam deltu BG da li mogu da provere gasove u sitenu za hlađenje ali oni to kao nemaju i treba im par dana da utvrde gde se gubi voda ( po sistemu ošišaj ovcu za 300 evra :angry:) Inače uradio sam mali seris ali nisam menjao neki filter turbine zaboravio da ga kupim i kod zamene je majstor primetio da ima dosta ulja na filteru vazduha (opet turbina ako se ne varam). Inače auto ne puši na meraču, vrlo malo na čepu, ne meša ulje i vodu, ne troši ulje nešto nenormano nisam primetio, ne diže temperaturu čak ni kad ga zgazim, odlično pali ujutru, izlazi uz bubanj potok ladno 120 sa tempomatom u 5 oj. Stvarno mi nije jasno sto tolko dimi da nisu vođice ventila, erg ventil?

Izvinjavam se što mi je prvi post ovoliko dugačak al reko bolje što više detalja da iznesem kako bi bolje objasnio. Hvala što ste čitali.

Link to post
Share on other sites

Ne bi trebala creva da budu toliko tvrda,onako da osetis da ima pritiska u njima,ako gubi vodu ili curi negde ili sipa u klip,posto kazes da pari na auspuh vrlo je moguce da je negde voda pronasla put do klipa,sto se tice plavog dima vrlo moguce da taj cilinder u koji ulazi voda nema dobro sagorevanje.

Reshi i digni tu glavu pa sta bude!!

Link to post
Share on other sites

Ne bih da te ubijam pojam, ali iste takve dijagnoze sam imao i ja i na kraju sam morao da skidam glavu na autu. Evo ti link pa vidi sve, dao Bog da ti nije do glave, vec da je nesto drugo.

http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?showtopic=18048&st=120 negde je temi od polovine stranice.

Link to post
Share on other sites

Ljudi bio sam zatrpan poslom pa se nisam javljao. Hvala vam na brzom odgovoru i ja mislim da je glava :( . Leon63 možeš li mi reći gde si kupio delove za remont glave i gde si radio auto, kakav je utisak ostavio Bata sa Mirjeva? Ja sam ga pitao koliko uzima za ruke za skidanje i montiranje glave i dobio iznos od 150 evra. Gde si nabavio polovnu glavu i gde je nošena na obradu?Poz :pleasantry:

Link to post
Share on other sites

Radio u Nisu, u AS Radovanovic, glavu sam kupio kod Ostoje u Čačku, sve delove u BMW lajnu, obrada i provera glave u Nisu.

O BMW Bati sve u superlativu.

Link to post
Share on other sites

Radio u Nisu, u AS Radovanovic, glavu sam kupio kod Ostoje u Čačku, sve delove u BMW lajnu, obrada i provera glave u Nisu.

O BMW Bati sve u superlativu.

a kako je cika Ostoja ?

Link to post
Share on other sites

E ovako bio sam juce kod Bmw Bata, čovek pogledao auto i provozao ga i prikačio na dijagnostiku.

Njegov utisak je da je otišao protokomer( prema dijagnostici) i da neka creva puštaju (stavljao je neku pumpu sa meračem i testirao rashladni sistem i pri pritisku od 3 bar počelo je da izbija malo na crevu do motora. Cena za protokomer je 220 evra + creva. Neznam da li ima neko ko ispituje da li ima izduvnih gasova u sistemu za hlađenje to bi mnogo olakšalo otkrivanje uzroka. Inače dolio sam vodu kod Bate i u povratku do KG-a potrošio je preko pola litra (120 km).

Inače Bata nije bas pričljiv :unsure:

Link to post
Share on other sites