Recommended Posts

Danas sam u voznji dobio poruku Engine Faulty Power Reduced sa sve zutom lampicom na kontrolnoj tabli i kada sam dodao gas auto se ugasio... Kada sam ga opet upalio u leru radi dobro i na visokim obrtajima a kada krenem opet poruka i na veci gas se ugasi. Primetio sam da u poslednje vreme malo duze vergla pri paljenju, ali nosam davao tome puno paznje... U pitanju je e60 2007 530d. Je l ima neko ideju sta bi moglo da bude? Hvala

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...

Ja sa sličnim problemom se mučim već godinu i po dana sa svojim E60 525d 2006g. Isto mi izbaci čim krenem da vozim grešku Engine Fault power reduced. Nekoliko puta se greška pali i gasi i posle 5 do 10min vožnje prestane a onda počne slasbije da vuče kao da turbina ne radi uopšte. Kod mene se ne gasi ali posle 1800 obrtaja je kao mrtav konj ništa. E kada prokine malo preko 2500 onda kao nešto i povlači ali samo koliko motor može bez turba.

Radio sam turbinu, mijenjao crijeva, grijače, relej paljenja itd. Ništa.

Sada idem na dijagnostiku u ovlaštene servise, bio u Osijeku i Slavonskom brodu a u ponedeljak idem u BG u Delta Motors. Svi kažu drugačije.

Sada sam počeo da sumljam na termostat tečnosti za hlađenje (u skrivenom meniju temperatura (KTMP MOM) mi ne ide preko 68 stepeni u vožnji gradskoj) autoput do 65stepeni C max. Na leru kada stoji hoće i preko 90 stepeni da digne ali u vožnji nikako. Pa mislim da mi je začepljen DPF jer mu ne radi regeneraciju zbog male temperature (regeneraciju DPF-a hoće da počne tek preko 75 stepeni i pri brzini od preko 60km/h).

Javi ako si ti šta riješio a i ja ću posle dijagnostike.

Link to post
Share on other sites

Drugaru se isto desavalo,nece da primi gas. Neki put kada doda a izbacilo gresku auto se ugras...njemu se pojebala pumpa visokog pritiska,elektronika od nje a i ona je pri izdisaju!

Link to post
Share on other sites
  • 8 months later...

Sve je bilo izgleda do EGR ventila-termostata, koji nije davao tačnu temperaturu, zbog njega se nije palila regeneracija DPF-a, koji je začepio. A onda su pritisci i temperatura zajebale turbinu i usisnu granu. Ako sam u pravu? A sa Deltom se nisam usrećio, kada nisu uspjeli da poprave lik mi rekao da prodam auto.

Link to post
Share on other sites