mzex

Members
 • Content Count

  399
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

7 Followers

About mzex

 • Rank
  bmw ucenik
 • Birthday 05/26/1972

Profile Information

 • Ime i prezime
  Zeljko Milicevic
 • Lokacija
  Bg
 • Automobil
  BMW 640D Gran Coupe

Recent Profile Visitors

2328 profile views
 1. mzex

  VICEVI

  E znam za ovo, dobro je, to je ludi Woody Allen napisao https://www.goodreads.com/quotes/110186-in-my-next-life-i-want-to-live-my-life
 2. mzex

  525d 3.0d f10 kupovina

  Pravih 220 000 je nishta za taj motor.
 3. mzex

  525d 3.0d f10 kupovina

  Nema nishta, odlichan je taj, samo naprijed i sretno!
 4. mzex

  Tablet u e46

  Prijatelju, nije stvar u lovi, ne trebaju meni pare Stvar je u tome, da to treba korak po korak, spojish arduino na IBUS preko onog razdjelnika napona,( ona 2 otpornika), pa vidish, reaguje li na komande, a ako ne, onda zashto. Onda, kad se sredi to, smisliti neki protokol koji ce preko usba da shalje sve to. Pa onda spojiti tablet, viditi, jel se vide arduino i on, pa onda napisati program za android koji ce da chita to. Nema tu gotovog rijeshenja, to se radi korak po korak i tako da se koraci provjeravaju na autu.
 5. mzex

  Tablet u e46

  Ne mozhe tako, u tom kodu imash prazne funkcije koje treba da se izvrshe kad pristisnesh dugme na volanu. U njima treba da se napishe kod koji ce se poslati na usb. I onda treba da se napishe program za android, koji ce da chita to, i u skladu sa tim, recimo da pojacha zvuk na tabletu. Znachi trebash 2 programa, jedan za arduino, drugi za android. Nemash gotov program, mora da se napishe. Taj kod koji si prilozhio je prazna ljushtura, pripremljen je da reaguje na komandu sa volana, ali ne uradi nishta, tu treba da se dovrshi program.
 6. mzex

  Tablet u e46

  Arduino je tata svih povezivanja, mozhe da se poveze sa svim i svachim, samo trebash library i kabl/elektroniku. Mozhesh npr povezati arduino preko usb-otg sa androidom, i da arduino shalje preko usb sve to shto je dobio od komandi na volanu. Onda treba na androidu da imash program koji ce da chita usb, i da zna da parsira sve to shto mu je arduino poslao i prevede u komandu za recimo volume up i slichno. Ako si u Bgu, mozhesh se javiti meni ili chevu90 nick tu na forumu, obojica ti mozhemo pomoci oko toga, nije to puno programiranja.
 7. mzex

  Tablet u e46

  Aha, OK, ovo je chitanje preko IBUS, to je dosta jednostavnije, to je serijski protokol. U tom primjeru koji si attachovao, imash "Ibus" library, i imash jedan od primjera kako se chitaju komande vezane za audio uredjaj. Znash li gdje bi se povezao sa ibusom, tj koja ti je to zhica na E46, i gdje se nalazi? Kako si mislio da iskomunicirash tablet sa arduinom? U tom kodu imash primjer kako se chita koja komanda, ali kako da iskomunicirash sa tabletom, to je druga potpuno. Kako si mislio povezati arduino i tablet?
 8. mzex

  E60 Kupovina felni 18ki POMOC (HITNO).

  Na F10 sam imao takve kopije, pokrivile su se poslije par mjeseci. Jedna je i pukla, pushtala mi je ta guma. Mislio sam da nisam imao srecu, pa sam opet kupio kopije, slichne (to su sve te oko 400E komplet). I te su se pokrivile , i pukle, ni godinu dana od kupovine. Onda sam batalio te igrarije i kupio bmw original polovne 19ice i zaboravio na probleme sa felnama. Ne bacaj pare na ta sranja, ili kupi original, ili neke pristojne afermarket.
 9. mzex

  Tablet u e46

  Napravio sam dosta uedjaja koji rade sa arduinom, cijela pametna kuca mi je odradjena sa arduinima. Mozhe se reci da sam expert za njih. Kakva pomoc ti konretno treba? Shta ti nije jasno u tom kodu koji imash? Da bi dekodirao canbus, treba ti pored arduina i canbus modul, neshto kao ovaj: https://www.aliexpress.com/item/32385765132.html Bilo bi jako pozheljno da nabavish osciloskop od nekoga da bi se zezao oko ovoga, tako da bi sa njim jasno mogao da vidish koje canbus podatke treba da prochitash, dekodirash i na koji nachin da ih prevedesh u komandu za tvoj tablet. Arduino kod nije problem nikakav, to su prilichno jednostavne stvari, najveca zajebancija ti je oko toga da shvatish i razumijesh shta treba da prochitash iz canbusa.
 10. mzex

  Kako učitati video,mp4 file na display*

  Nishta ne mozhesh, CIC nema mogucnost video reprodukcije, nego je to dodato od NBT. Jedino neka aftermarket rijeshenja iz Kine, da ti presretne signal izmedju head unita i displaya, pa da se tamo doda video interface, ali ja na tvom mjestu se ne bi zajebavao sa tim, nego prihvatio da ne mozhe i to je to
 11. mzex

  E 60 520 d lc iskustva

  Manualni mjenjach je bio moj F10, pre toga E60 koji je bio 3 g star kad sam ga kupio. E60 se ogulio sav unutra u kabini na 200 000km, F10 izgledao kao novi sa 270 000 km kad sam ga prodao
 12. mzex

  Nešto se čuje ispod haube.

  Ako ce da te utjeshi, nije se meni tako chuo kad sam mjenjao lanac. To kod tebe vishe zvuchi kao da shkripuce neshto, nego kad se chuje lanac, koji je jasan klik, klik, klik zvuk.
 13. mzex

  Nešto se čuje ispod haube.

  To klik, klik, klik, treba da se chuje najvishe kao da dolazi iza prednjeg lijevog tochka. Ako jeste tako, lanac je.
 14. mzex

  E 60 520 d lc iskustva

  F10 sam kupio sa 100 000 km, za 5 godina preshao sa njim josh 170 000, prodao sa ukupno 270 000km, bez ikakvih problema, ne rachunajuci zamjenu lanca jer je to obavezno na N47. Pustite priche od komshije Djure, ili shta ste chuli od nekoga, to vam je iz prve ruke info. Slichna stvar i sa kolegom, bez problema na F10, a preshao puno km sa njim. Generalno, puno kvalitetniji auto od E60, koji sam takodje imao 5 godina pre F10.
 15. mzex

  Dtc problem

  Te sijalice su bile vjerovatno "canbus compatible" i na neki nachin su vjerovatno preopteretile canbus magistralu. Na F serijama, se mozhe sa Esys-om podesiti za konkretnu sijalicu da ne provjerava da li je crkla, stavish normalnu led sijalicu, i sve radi perfektno. Ne znam da li postoji neshto slichno na E serijama. Ja sam na mom F06, stavio LED rikverc svjetla bez ikakvih canbus zajebancija, onesposobio to sa Esys-om i radi perfektno.