mzex

Members
 • Content Count

  412
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

7 Followers

About mzex

 • Rank
  bmw ucenik
 • Birthday 05/26/1972

Profile Information

 • Ime i prezime
  Zeljko Milicevic
 • Lokacija
  Bg
 • Automobil
  BMW 640D Gran Coupe

Recent Profile Visitors

2496 profile views
 1. mzex

  Kupovina f10/f30

  Shta ti znachi procjenjena kilometrazha? Ako zhelish prave zapise iz ovlashtenih servisa, ne postoji besplatno , vec to su ti koje si pomenuo za 10-15E. U takvom reportu koji platish, vidjecesh pravu ochitane kilometrazhu svaki put kad je taj auto bio u ovlashtenom servisu. Po tome mozhesh zakljuchiti koliko ima sada otprilike pravih km. Ako je prije postojao koji je radio besplatno to, vishe ne postoji. Sada besplatno mozhesh da dobijesh samo za zadati VIN koju opremu je imao kad je izashao iz fabrike, kad je proizveden, i slichno.
 2. U pravu si, senzor nije samo mikroprekidach, vec kompletan modul koji shalje greshku preko can busa, provjerio sam sada u dokumentaciji. Svejedno, da ja imam taj problem na autu, ne bi stavio taj bajpas, vec zamijenio foliju.
 3. Pri udesu auto aktivira samo one jastuke u predjelu gdje sjedi putnik. Sjedishte ima foliju u sebi, koja sluzhi kao mikroprekidach, i auto tako zna da li neko sjedi na sjedishtu ili ne. Ukoliko ti stalno svjetli lampica kao da nije putnik vezan, znachi folija u sjedishtu ti je za zamjenu. Pri udesu u takvom stanju kakvo je kod tebe, jastuk ce se aktivirati uvijek , imao putnika ili ne. Ukoliko stavish te kineske otpornike, u sluchaju udesa jastuk ti se nikada nece aktivirati, imao putnika ili ne. Tvoj izbor, ja lichno ne bih to radio, vec popravio foliju u sjedishtu.
 4. mzex

  Povecana potrosnja goriva

  Resetuj potroshnju kad ga napunish do vrha, i onda pri sljedecem tankiranju do vrha, izrachunaj potroshnju ruchno, i podesi da ti bord gore navedenim postupkom pokazuje tachno kao shto si ti izmjerio.
 5. mzex

  Povecana potrosnja goriva

  Ukoliko si ruchno izmjerio potroshnju meodom od chepa do chepa a bord ti prikazuje drugachije, postoji nachin da se uradi korekcija. Pogledaj ovaj klip:
 6. mzex

  Povecana potrosnja goriva

  Pa to i rekoh, bord ce da pokazuje manju potroshnju od stvarne, ako su npr dizne/injectori stari ili "cure". Bord ce da pokazuje isto, a stvarna potroshnja ce biti veca od toga shto pokazuje. Ovo gore shto napisah nije moje shvatanje toga, vec stvarno to tako radi, vjeruj mi na rijech.
 7. mzex

  Povecana potrosnja goriva

  Da i ja neshto dodam na ovu temu, sa par pojashnjenja ako nekoga zanima. Potroshnnja na bordu je aproksimacija, i kod BMWa ona ima toleranciju do 2%, naravno prichamo o novom automobilu. Auto mjeri potroshnju tako shto mjeri pritisak i duzhinu trajanja impulsa poslatog na dizne/injektore. Ukoliko su dizne, injektori novi, to je poprilichno tachna rachunica, medjutim ako vam neka dizna curi malo ili je jednostavno potroshena od redovne upotrebe , bord ce da lazhe, tj pokazuje manje. Drugi dio rachunice je predjeni put. Nestandardne dimenzije guma ce se odraziti na prikazanu brzinu na tabli, samim tim i na predjeni put, tj kalkulaciju potroshnje goriva. Takodje, postoji razlika izmedju potpuno nove gume i potpuno potroshene, ne velika, ali i to ce da se odrazi malo na rachunicu. Sve u svemu, taj podatak na bordu treba da gledate tako, kao na aproksimaciju koja je precizna najmanje 2% na novom automobilu. I mislim da se podrazumijeva, ali da dodam, prikazana potroshnja na bordu je prosjechna potroshnja od zadnjeg reseta potroshnje, a ne u zadnjih 100km kako neki misle.
 8. mzex

  Hladan start vibracije

  Utiche definitivno, grijachi rade josh neko vrijeme nakon starta motora, da ga zagriju brzhe. To shto ti opisujesh je tipichan simptom grijacha, kad je hladno, trese se, i tek nakon recimo pola minute se stabilizuje.
 9. mzex

  postovanje svima

  Srecno, postao si vlasnik najkvarljivijeg BMWa ikada napravljenog, ne znam da li da ti chestitam, ili shta vec
 10. mzex

  Kupovina f10/f30

  Predstavljen je svaki moj auto bio, ako ciljash na mene.
 11. mzex

  Kupovina f10/f30

  Upravo tako. Imao F10 520D 5 godina i prodao ga, ali me sramota ovdje dati savjet jer svi bolje od mene znaju kakav je to auto
 12. mzex

  Kupovina f10/f30

  Iskljuchivo gledaj datum proizvodnje za F10 od marta 2011 i novije, jer je do tada veliki problem bio lanac na tom N47 motoru. F10 je ipak veca klasa od F30, ja se ne bi dvoumio izmedju njih.
 13. mzex

  Nasi hobi dijagnosticari

  Carly se placa, ne postoji crackovana verzija, jer je sve odradjeno u android aplikaciji koja pri startu programa provjerava da li imash licencu na njihovom serveru, koshta mislim oko 60EUR. Ja imam kao neku "crackovanu" verziju, koja koristi obichni kineski obd 2 bluetooth koji koshta 10EUR, i sa njom mozhesh samo da ishchitash greshke i pobrishesh ih. Kodovi greshaka nisu detaljni, u sushtini mozhesh da prochitash koliko imash greshaka i gdje, ali su neki njihovi nerazumljivi kodovi, pa teshko mozhesh da zakljuchish shta je. Prednost jeste da mozhesh da birash koji auto testirsh tako da radi za sve modele. Pri punoj verziji, tj placenoj, mozhesh i da konfigurishesh auto. Ja imam crackovanu ISTA-D tj Rheingold i sa njim mozhesh apsolutno sve (od F serija pa nadalje) i svi kodovi greshaka su jako razumljivi i odmah mozhesh da zakljuchish shta ne valja.
 14. mzex

  VICEVI

  E znam za ovo, dobro je, to je ludi Woody Allen napisao https://www.goodreads.com/quotes/110186-in-my-next-life-i-want-to-live-my-life
 15. mzex

  525d 3.0d f10 kupovina

  Pravih 220 000 je nishta za taj motor.