Recommended Posts

poz ljudi resio da preventivno "procistim" dizne svoje 320-ice (100Kw) jer kazu da je bolje povremeno ih procistiti aditivom nego cekati da se zaprljaju (propisaju) i onda steta moze da bude od remonta umetka dizne, povecanje potrosnje se podrazumeva, kupovine novog umetka pa sve do izgorelog klipa koji za sobom povlaci dosta velikih troskova a cak procitao da je neko od clanova iz tog razloga uvezao ceo motor.

- iz tog razloga otvaram ovu temu nebili mi neko preporucio proizvod koji je koristio i cijim je ucinkom zadovoljan

- obisao pumpe u gradu i izbor je kod nas u Knjazevcu sledeci:

https://www.dropbox.com/s/9q8amptpvg05b7m/K2.jpg?dl=0

~300 din.

https://www.dropbox.com/s/3aa7fxdj2sfrozr/carlube.jpg?dl=0

~550din

https://www.dropbox.com/s/p7rd0fokm1dd3xs/wynn%27s.jpg?dl=0

~900din

https://www.dropbox.com/s/i88zfdk96dgjug0/sonax.jpg?dl=0

~550din

(ovaj sonax nisam dobro slikao ali ima i za ciscenje dizni diesel motora)

Link to post
Share on other sites

ne mogu da editujem post pa sam u ovom postu nakacio slicice koje sam predhodno uploadovao na imigur:

LKKISRrs.jpg

~300din

SURAVAKs.jpg

~550din

znSoGhLs.jpg

~900din

kdrcPf3s.jpg

~600din

Link to post
Share on other sites

Ima, ali najvise preventivnog. Ako teras na plin(sekvent) onda lepo kupis taj aditiv, naspes pun rezervoar i dok auto ne predje 35C radice na benzin i aditiv ce raditi svoje. Ako dodje do toga da su dizne vec u kurcu, onda ih skines pa operes..

Link to post
Share on other sites

ja sam sipao za dizel ali BARDAHL .... dva rezervoara cela ... egr i usisna grana cisti , auto sa skoro 240 000km a klapne jos uvek na njemu

sada planiram da predjem na onaj koncentrovani BASF koji ide 3ml na svakih 10 litara nafte , taj kao najbolje cisti naslage od biodizela koji se mesa sa naftom i prodaje na pumpama

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

da se i ja nadovezem na ovu temu ja sam u svoj bmw 320d na preporuku majstora na pun rezervar sipo hidrol ulje za automacke menjace jednu litru kada sam potrosio tri cetvrtine rezervara sipo sam ponovo pun rezervar i dodao ,,vurt,,srectvo za ciscenje komon rejl sistema za ubrizgavanje.oseti se razlika u radu motora mnogo tise radi i nema lupkanja kada je motor hladan evro dizel je suv trebalo bi na svakih 1000km sipati hidrol 1litar na rezervar (60lit)da se podmazmazu dizne i ceo sistem za ubrizgavanje. ,,vurt,,je nemacki proievod cena je 1400din 300mil.al vredi svaku paru.

Link to post
Share on other sites

Ja sam od skoro poceo da sipam Dvotaktol mineralni http://modricaoil.com/products/dvotaktol/na 40l,60l pola litre a nekad u kombinaciji sa ovim aditivom http://www.liquimoly.co.rs/proizvod/39/5120-SUPER-DIESEL-ADDITIV-250ml/ koji iskreno preporucujem. Znaci jedan tank sa dvotaktolom jedan sa ovim aditivom.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

da zakljucim temu:

wynns radi poso i pokazuje rezultate

-auto radi mekse i tise , da motor radi mirnije na leru to ne mogu da konstantujem tako lako ali posotoje vibravcije i vidljive su kad se podigne hauba ali su ravnomerne ali na tabli automobila kad stavis ruku se nista ne oseca dok na rucici menjaca vibrira ..

-izgubio je sivkasti dim prilikom dodavanja gasa (da ide bolje to ne mogu da kazem jer je za to potrebno merenje pre i posle terapije) mada se taj isi dim pojavljivao kada idem uzbrdo na neki nizi broj obrtaja 1500-1700 pa stanem i on oko auta napravi neku izmaglicu od sivkastog dima, toga vise nema

sto se tice potrosnje videcemo za nekih 500km

Link to post
Share on other sites