Sign in to follow this  
OnlyE30

Problem sa klapnom za plin

Recommended Posts

Pozdrav svima, evo prvo da kazem da sam temu postavio ovde jer ne mogu nigde drugde da otvorim temu, ni u auto gas sekciji ni nigde drugde, tako neka je administratori pomere gde joj je mesto.

E ovako, imam problem sa klapnom koja stiti od eksplozije plina, kada je stavljena auto ne moze da radi normalno na benzin, na leru obrtaji variraju od 400 do 2000 i motor radi jako neravnomerno, auto se trese. Cim skinem klapnu auto radi najnormalnije na benzin. Sada sam iskljucio plin i izvadio klapnu, vozim samo na benzin, ali bih hteo na plin ipak. Klapnu sam izvadio, ocistio i podmazao i ni to ne pomaze. Da li negde ima da se kupi klapna koja ne bi pravila te probleme, ili nekako drugacije da se resi, i da protokem bude zasticen od eksplozije, ipak je ispravan. Klapna je neka standardna, pise SCG na njoj, ima gumicu. U pitanju je BMW e30 m20 motor, i obican plin. Hvala na odgovorima :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koju god klapnu da stavis neces zastititi protokomer ako auto pravi detonacije,tako da je bolje da skines taj plin i stavis sekvent.

M20 na obicnom plinu ide kao tralja,ali ako vec hoces ili moras da koristis taj uredjaj preporucujem ti da skines protokomer,stavis pecurku i palis ga direkt na plin.

Znaci iz creva protokomera napravis cev iste debljine na koju stavis deto klapnu onu na izvlacenje sto stavljaju na plasticne grane da ti ne ogranicava vazduh i pecurka na kraju,ustelujes plin i vozi tako.

M20 bez problema pali na plin i na -20,pa dok ne skrpis pare za krsten uredjaj vozi tako i imaces ispravan protokomer koji se tesko nalazi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

da nije okrenuta naopako klapna,pa umesto da otvara ka usisu ona zatvara

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nije okrenuta klapna naopacke, ona ovako izgleda dobro, ne glavi, lepo se otvara zatvara. A problem sa ovim autom je bio sto ga je bivsi vlasnik vozio preko 5 godina samo na plin, i svi moguci delovi od benzinskog sistema su otkazali. Stavljen je nov (polovan) protokomer, nove dizne, novo crevo za usis, nova pumpa, nova creva za gorivo, rezervoar izvadjen i opran, i jos stvari sto se tize benzina je uradjeno, i jako mi je vazno da ga vozim i na benzin. E sad da ima malo vise para ne bih pomisljao o plinu, ali tako je kako je. Ako imate jos neke ideje u vezi klapne recite, u principu mi je bitno da sacuvam protokomer, jako sam ga tesko nasao a i nije bio jeftin :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

isti auto imam izmenjao sam protokomer, dizne,pumpu,regulacioni ventil pritiska benzina me zeza pusta benzin ka vakumu, i pored toga auto ne prelazi 10l na 100km, a nisam nesto nezan na gasu,,na plin mi je trosio 15l na 100,i nije isao kako treba,,,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this