erf 0 Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Below how to open the tachymeter, beware, if you start this, you will do at your own risks. You may release the metal bezel a little bit but without releasing it completely as i did, my lcd was completely blow so i opened it completely At this point, you can use some special "contact" spray designed for electronics and spray it on the part where the contact is made between the wires and the lcd. Let it dry completely. If this fails then you can use an alternate method as shown by budi, you have to drill and if you have the idea to remove the needles, forget it, you will destroy everything. Clean with contact spray the golden contacts, use only smooth cloth once cleaned, set back the wires to be in contact with the lcd, you will probably have to use a tape fo affix them on each other. now the results Link to post Share on other sites
goxxy 0 Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Nice work! Link to post Share on other sites
BMW 528iA 0 Posted June 14, 2008 Report Share Posted June 14, 2008 Ali pogledaj kako su skinuli check engine :) Link to post Share on other sites
erf 0 Posted June 14, 2008 Author Report Share Posted June 14, 2008 Zato sto nije moguce se izvaditi na drugi nacin na E39 tacho. Probati izvlaciti igle ima sve zivo da rasturi od strana motore, nema druga solucija ili pa trebaju od VDO "tools". Link to post Share on other sites
[kick] 0 Posted June 15, 2008 Report Share Posted June 15, 2008 Sta se ti pravis da ne znas da pises srpski :) Link to post Share on other sites
erf 0 Posted June 15, 2008 Author Report Share Posted June 15, 2008 Ma ne znam, par stvare ali tako samo nije dosta da mozem ono sta ocu pisati suvise siromacna gramaticki i siromacni reci. Da ne uznimiravam ljudi sa glupave combinatie reci gde niko ne razume :) A kad jos treba nesto u vezi sa technika nemogu ni zamisliti. Link to post Share on other sites
BMW 528iA 0 Posted June 15, 2008 Report Share Posted June 15, 2008 Zato sto nije moguce se izvaditi na drugi nacin na E39 tacho. Probati izvlaciti igle ima sve zivo da rasturi od strana motore, nema druga solucija ili pa trebaju od VDO "tools". Check engine je LED dioda koja javlja greske u elektronici motora. Ovom BMWu su to skinuli, to je svercovanje. A sto se tice pixela, u USA postoji covjek koji radi u BMW NA treba samo da ga kontaktiras i on ce ti popravit dead pixels, za to BMW placa 75% troskova. Link to post Share on other sites
erf 0 Posted June 15, 2008 Author Report Share Posted June 15, 2008 Samo ako je auto u usa, ne vredi za euro, to je jedan poklon ili commercialni "geste" za amerikanska clientela. Lcd display da bi se skino mora imati specialni klucova da se oslobodiju igle, VDO ih ima i isto nudiju popravak ali kosta skoro cena jedan novi cluster. Da su mogle igle se izvaditi bes da se rupe naprivile to bi svi radili ali nemoguce drugace. Rupe su nevidlive jer su ispod stampana maska a pored to lcd functionise ponovo normalno. Za jedna starundija kao E39 ne vredi vise uloziti. Link to post Share on other sites
BMW 528iA 0 Posted June 15, 2008 Report Share Posted June 15, 2008 e39 starundija? Link to post Share on other sites
erf 0 Posted June 15, 2008 Author Report Share Posted June 15, 2008 Pa nemoze da se kaze da je na moderni model :) Link to post Share on other sites
AndrejaM5 0 Posted June 15, 2008 Report Share Posted June 15, 2008 Hehehe, mi se ovde u Srbiji mucimo (ja) da ustekamo za e34, a tebi je to starudija :) Hihihi, lepo je u Francuskoj... Pozdrav Link to post Share on other sites
erf 0 Posted June 15, 2008 Author Report Share Posted June 15, 2008 Pazi nisam hteo da uvredim osobe ali vec Bmw je stigo do E90 serije, E34, E39 to su stare vozila :) Link to post Share on other sites
error 0 Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 chovek je apsolutno u pravu Link to post Share on other sites
Miki s38 0 Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 E sad sam se smorio,necu ni za e39 da skupljam,prelazim na e60,sad ce mi faliti jos 6 godina :) Link to post Share on other sites
AndrejaM5 0 Posted June 16, 2008 Report Share Posted June 16, 2008 Znam, jbg... Voleo bih i ja e92 ali... Link to post Share on other sites
erf 0 Posted June 17, 2008 Author Report Share Posted June 17, 2008 ma nije vazno da li je ili ni je stari model, pitanje u kakvo stanje se nalazi i kako je sacuvano. moj stari e39 je mrtav bio godina dana posle sta sam ga kupio. imal sam za ono malo novac na raspolaganiu dva solucije. Uzeti ponovo jedno staro drtalo koj bi opet pao u kvar za kratko vreme jer ljudi gaziu te auta :) ili staviti jedan novi motor :lol: Odlucil sam se za novi motor, novi turbo i nova pumpa, to znaci da ima da vozim starudija jos 10 godina ali ni je vazno sta ljudi misliu, briga meni da sedim u naj posledni model, znam da cu putuvati bes problema :) Link to post Share on other sites
100le 0 Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 WTF is that? Link to post Share on other sites
AndrejaM5 0 Posted June 17, 2008 Report Share Posted June 17, 2008 ma nije vazno da li je ili ni je stari model, pitanje u kakvo stanje se nalazi i kako je sacuvano.moj stari e39 je mrtav bio godina dana posle sta sam ga kupio. imal sam za ono malo novac na raspolaganiu dva solucije. Uzeti ponovo jedno staro drtalo koj bi opet pao u kvar za kratko vreme jer ljudi gaziu te auta :) ili staviti jedan novi motor :lol: Odlucil sam se za novi motor, novi turbo i nova pumpa, to znaci da ima da vozim starudija jos 10 godina ali ni je vazno sta ljudi misliu, briga meni da sedim u naj posledni model, znam da cu putuvati bes problema :buba: :) Tu si u pravu. 100le sta nije jasno? Link to post Share on other sites
BMW 528iA 0 Posted June 18, 2008 Report Share Posted June 18, 2008 Ja vozim e39 kojoj ne fali nista i jos mi nije proslo kroz glavu da vozim starundiju jer izgleda bolje od danasnjih luksuznjaka (A6), ima duplo vise opreme (A6, E), mnogo bolji u voznji (A6, E)...... Link to post Share on other sites
megadeki 0 Posted June 22, 2008 Report Share Posted June 22, 2008 ...e39 uber alles...! ...e39 rules..! Link to post Share on other sites
erf 0 Posted June 23, 2008 Author Report Share Posted June 23, 2008 he he da e39 starudija motor Link to post Share on other sites
megadeki 0 Posted September 11, 2008 Report Share Posted September 11, 2008 Hej,erfe,covece...Najezio sam se kad sam video novi motor,onako lep,pa u pocinkovanom kavezu,cccccc....Nije bitno sto je tds,kad je nov... Link to post Share on other sites
skkeptik 0 Posted December 15, 2008 Report Share Posted December 15, 2008 al motor izgleda mocno ! prosto, samo da montiras sedalo na motor i da se vozas sa tim kolicima :) Link to post Share on other sites
leon63 0 Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Samo ako je auto u usa, ne vredi za euro, to je jedan poklon ili commercialni "geste" za amerikanska clientela.Lcd display da bi se skino mora imati specialni klucova da se oslobodiju igle, VDO ih ima i isto nudiju popravak ali kosta skoro cena jedan novi cluster. Da su mogle igle se izvaditi bes da se rupe naprivile to bi svi radili ali nemoguce drugace. Rupe su nevidlive jer su ispod stampana maska a pored to lcd functionise ponovo normalno. Za jedna starundija kao E39 ne vredi vise uloziti. Kod Vas u "Svedskoj" hladno, a standard... Link to post Share on other sites
Recommended Posts