Sign in to follow this  
bokisha_82

bord kompjuter na tabli ne radi

Recommended Posts

pozdrav,

imam 320d, e-46, 2000to godiste, 136konja motor.

pojavio mi se problem sa bord-kompjuterom i pojedinim signalizacijama na tabli.

Kada stiskam dugme na rucici, nista se ne desava, tj ne mogu da promenim "stranicu" na bord kompjuteru, trenutno mi je "zamrznuto" na temperaturi. Ovaj problem je poceo da mi se desava jos od pre par meseci, ali postepeno, tako sto sam morao vise puta da pritisnem duggme za bord, kako bi kreno da menja menije., ali kako je vreme odmicalo morao sam da se dovijam tako sto sam "protresao" palicu ( dam zmigavac pa vratim) i onda proradi...E sad na kraju, vise nista ne pomaze, sada vise nikako ne reaguje.

kako je prestao da reaguje bord, tako su prestale i pojedine signalizacije, kad upalim duga svetla, nemam signalizaciju na tabli da su upaljena, kada upalim maglenke takodje nemam na tabli signal da su upaljena, a pritom one rade. Kad uradim onaj OBC test, ni tada mi ne ukljucuje tu signalizaciju?

probao sam da zamenim rucicu , ali probelm je ostao isti.

Sta bi moglo da bude?

Bojan

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da se javim posle duzeg vremena,

i dalje imam isti problem, u medjuvremenu sam promenio rucicu pa nije dalo rezultat, promenio sam i tablu sa kilometar satom i opet nista, promenio sam i onaj light mogul sa prekidacem za svetla, jer i to ume da pravi probleme

Problem je ostao, a resenje mi se ne nazire.

negde mi neko rece kad se menja tabla sa kilometar satom mora da se provere brojevi i ti isti brojevi moraju da se sloze...ovu tablu sto sam ja menjao zadnja dva broja se nisu poklapala...

Hmmm...

sta bi moglo biti problem....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Resio sam !!!
Nakon visemesecnog traganja za resenjem problema, posecivanje raznoraznih majstora ( svaki je imao svoju teoriju)  resio sam problem i to sam !

Problem je bio u u palici migavca, iako sam ranije bio promenio palicu i nije dalo rezultat, ali sada sam prekontrolisao osigurace i ustanovio da je pregorelo par osiguraca.

Crkao mi je jedan od osiguraca 10, 34 i 43 ( ne znam tacno koji svi su 5A ) a prema shemi osiguraca ovi osiguraci su za instrument tablu, zbog toga nisam imao signalizaciju.

Zamenom osiguraca dobio sam signalizaciju a potom sam promenio rucicu migavca (stavio sam istu onu koju sam ranije promenio i nije radila) i sve je proradilo. Sada imam kompletnu signalizaciju i sada mi radi saltanje na bord kompjuteru.

Interesanto kako je svaki majstor koga sam posetio dao dijagnozu ili da je otisao ECU, Immobilizer, On-board computer, On board diagnose...(vise se ni ne secam) ...a da se nije setio prvo da pogleda osigurace...

Citajuci po forumima naisao sam na dosta komentara vezanih za ovu temu sto me je dovelo do zakljucka da se ovo relativno cesto desava.

Kao drugo resenje, ljudi otvaraju rucicu i nalaze da je zica u prekidu ( plava zica ) pa zbog toga se desava da ne radi board computer.

Nadam se da ce nekome koristiti ovaj post, a da se meni vise nece ponoviti ovaj kvar :-D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this