SIGURNOST NA PRVOM MESTU


Recommended Posts

Nije potrebno da objasnjavam odakle mi ova ideja..

Otvorio bih topic u kojem bi se napomenule deonice kojima vozite, ako se neko zaputi tuda, da pre svega uziva u voznji i sigurno stigne.

Eto ja za pocetak:

Magistralni put Zrenjanin-Beograd: Dve vozne trake za oba smera voznje. Ogranicenje 80 km/h. Put je u dobrom stanju, pa opusteno mozete voziti i oko 120 km/h (moze i 140, ali da ne preterujemo). Medjutim u ovo doba godine, oko 100 je realno, jer ima mnogo traktora, poljoprivredne mehanizacije. Pogotovo nocu nemojte brzo, jer istih ima dosta neosvetljenih. Policije iz smera Zrenjanina prema Beogradu ima na izlazu iz Zrenjanina, u Centi i na ulasku u Beograd.

Magistralni put Zrenjanin-Novi Sad:Dve vozne trake za oba smera voznje.Ogranicenje 80 km/h. Put je neravan, al ima projektnu geometriju koja dozvoljava i 120, 140 km/h. Isto vazi gore navedeno za traktore. Izbegavajte opasna preticanja iako ima mesta za mimoilazak 3 vozila. ( to nikako nije kolegijalno i ljudski). Na izlasku iz Zrenjanina, prema Novom Sadu ima policije.

Na svim lokalnim putevima u opstini Zrenjanin, ne brze od 90,100km/h. Ima mnogo vise poljoprivredne mehanizacije, nocu ima neosvetljenih, pa ne brze od 80 km/h.

Budite kolegijalni, smireni za vreme voznje, odslusajte jos koji put vasu omiljenu pesmu, i sigurno stizete i na kupanje i na druzenje, odmor, posao...Pre svega kao ljubitelji automobila, pogotovo BMW-a, koji moze da podere bilo koga na drumu, treba da sluzimo za primer ostalima..

Link to post
Share on other sites

E tema ti je super. Na onom tuzmom auto putu BG-NS na nadvoznjaku kod batajnice je put u ocajnom stanju. Tako da pripazite. Polako kada prelazite preko nadvoznjaka, pogotovo ako je auto nizi.

Link to post
Share on other sites

Retko koji put u Srbiji je bezbedan, sto zbog loseg klaviteta kolovoza, sto zbog vozaca manijaka. Ono sto svima mogu da preporucim je da se obavezno vezu, upale svetla cak i danju i postuju saobracajnu signalizaciju. Svaka brzina preko 80 tesko se moze na vreme iskontrolisati.

Link to post
Share on other sites