cvelenidza

e34 najvredniji brisači

Recommended Posts

Zdravo svima,

dosta sam čitao teme vezane za probleme oko brisača na e34, što na domaćim što na stranim forumima, ali ovakav nisam našao :)

Pre dva dana na nekoj slaboj kišici upalim brisače na interval(prvi korak na ručici). Posle par minuta krenu po dva puta da rade pa stanu, i tako par puta ponove radnju. Bukvalno 5min nakon toga kreću da rade stalno kao da sam pomerio ručicu stepen više. Naravno, gašenje brisača ručicom nije pomoglo jer oni nastavljaju da rade. Ugasim auto i stopiraju se, opet upalim nastavljaju da rade. Dođem kući i ugasim auto, izvučem ključ, a brisači i dalje rade. Posle 24h kada sam vratio kleme oni su se odmah upalili. Da napomenem da kada ručicu prebacim u poslednji stepen(najbrži mod) tada reaguju i ubrzaju rad.

Čitao sam Bentley Service Manual za e34 i tamo pronašao skice prednjih kutija osigurača(ispred vozača) i kutija ispod zadnjih sedišta za modele između 89-90 i 91-94. Međutim, moj auto je 1988. godište m20 motor. I te skice ne piju vodu. Ispod sedišta imam dva releja, jedan žuti (61311378301) i sivi(61361391397), nekoliko osigurača, ZV modul za centralnu(61351384204) i još jedno crno čudo za koje na netu piše da je Wiper Wash control(61351384441).

Lakše bi mi bilo da shvatim da ne rade kad ih upalim nego da rade čim su kleme nakačene na akumulator, zato i kažem da su najvredniji brisači. Jel ima neko neku ideju šta probati?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probaj prvo motor brisaca da zameniš. Ne moraš ga skidati, samo džek nabaci na drugi motor. Kod tebe je rele brisaca i postoji mogućnost da je i on crko.

 

Sent from my SM-N920P using Tapatalk

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na predlogu, probacu. A jel znas gde se nalazi taj relej jer ono sto stoji na skici ispod iz manual-a ja nemam, odnosno imam samo jedan obelezen sa 4 zute boje. Za drugi pod brojem 5 nemam ni prostora. Mozda je neki od onih kod osiguraca ispred vozacevog mesta. 

 

Screenshot-20190518-232720.jpg

Edited by cvelenidza

Share this post


Link to post
Share on other sites

To ti je taj wiper wash ispod zadnjeg sedišta.

Sent from my SM-N920P using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dok ne nađeš motor i rele, uzmi instrument i na crno-crvenoj žici kod releja izmeri napon. Kad je brisač u mirnom položaju treba da je 0. Ako ti stalno radi treba da je oko 12V i u trenutku kad je brisač dole da padne na 0V.

Sent from my SM-N920P using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izvadi osigurac od brisaca salim se malo.. cale je imao slican problem na e36, ali nije resio prodao ga je takk
Desavalo se jednom u 20 dana da pocnu da rade sami od sebe tako

Sent from my (S' mobilni) LG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Novi info...

Trebao mi je auto pa sam skinuo ručice brisača i tako vozio sigurno sat vremena. Kad sam došao kući i izvuko ključ motor brisača je prestao da radi. Čim okrenem ključ u prvi položaj kreće da se obrće. Pošto mi je sedište iščupano reko da isključim džek iz modula da vidim šta se dešava. Kada iščupam džek ne radi motor sve dok ne prebacim ručicu brisača u poslednji(najbrži) mod.

Ovo isto sam probao i dok je motor brisača radio stalno, međutim, tada nije bilo promene sa ištekanim i uštekanim džekom.

Nisam stigao da izmerim napon, rekoh da podelim ovo ludačko ponašanje sa vama :)

Evo kako to izgleda. Zeleni je modul za brisače.

IMG-20190519-170546.jpg

Edited by cvelenidza

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dok ne nađeš motor i rele, uzmi instrument i na crno-crvenoj žici kod releja izmeri napon. Kad je brisač u mirnom položaju treba da je 0. Ako ti stalno radi treba da je oko 12V i u trenutku kad je brisač dole da padne na 0V.

 

Sent from my SM-N920P using Tapatalk

 

 

Pogresih, obrnuto je situacija sa naponom. U mirnom položaju je 12V. Promena napona svakako ostaje.

Kad skines džek sa releja, ne sme da radi motor nikako.

 

Sent from my SM-N920P using Tapatalk

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Našao sam modul sa zelenim džekom i modul za centralnu. Raskačio moje i nakačio te module. Sa kontaktom se ništa ne dešava sve dok ne uključim brisače i nakon toga gašenje preko ručice ne pomaže, samo registruje prebacivanje u najbrži mod koji radi i kad nema modula. Nakon toga, bez kontakta staju ali čim okrenem ključ u prvi položaj kreću da rade.

Deluje kao da motor brljavi. Pored njega ostaje još ručica ali na osnovu ponašanja nekako mi ne deluje da je ona.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

U motoru ima prekidač koji isključuje brisac kad je u donjem položaju. Verovatno je taj prekidač neispravan. Modul centralne nema potrebe dss menjaš.

Sent from my SM-N920P using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probao sam drugi motor i drugu rucicu. Potpuno se isto ponasa. Dok smo menjali jedno, drugo, trece desavalo se da opet krenu da rade i bez kontakta. Delovi koje smo probali su ispravni jer smo ih probali na drugom autu. Ovo sada vec lici da instalacija negde zeza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sve sto si opisao ukazuje na prekidac u motoru brisaca. Postoiji i mogucnost da taj deo instalacije gubi negde spoj. Proveri sto sam ti napisao, da li na modulu brisaca ima promene napona dok radi brisac. to isto mozes proveriti i na samom motoru.

Edited by vranjin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vidi crno crvenu zicu da nije negde spojena na masu. Ako se ona negde spojila sa masom motor ce stalno raditi. 

Edited by vranjin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uzeo sam unimer i onako amaterski probao da izmerim ono sto si mi rekao. E sad, dobijao sam neke cudne vrednosti ili ja ne znam :) Kada namestim unimer na 20V stalno osciluje izmedju 006 i 010. Kasnije sam dobijao 001 do 003.

E ono sto je po meni mnogo bitnije je da sam pomerajuci kabal koji se kaci na motor brisaca (kabal koji izlazi iz gumene kocke koja stoji ispod resetke kod soferke) dobio onu situaciju da brisaci rade i bez kontakta. U odredjenoj poziciji rade, pomerim kabal prestanu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Izmerio lepo napon na crveno crnoj zici na dzeku koji se kaci na motor brisaca. Konstantno 12.25V bez kontakta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

E

na brisacima ne smes da imas napon bez kontakta. Napisao si da se nesto desava kad drmas zice kod lima. Pa vidi da nije tu nesto spojeno? Ovo ti ne moze biti jednostavnije. Motor, rele ili instalacija. 

To sto imas napon bez kontakta govori da je ili instalacija u spoju negde ili jeneko vec cackao oko struje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na kraju sam pronasao coveka koji zeli da se poigra sa tim. Njemu preneo sta sam sve probao i on krenuo da trazi po instalaciji. Sutradan me zove i kaze da nije znao sta ce pa krenuo da kontrolise i delove koje sam ja vec probao. Tako pronadje da je problem do mikroprekidaca u motoru brisaca i sredio to. Sada je sve ok. Malo mi nije jasno kako se isto desavalo i sa drugim motorom koji sam probao, jedino ako je i on neispravan. Ili je to malo cudo pravilo neki problem po instalaciji(mozda to objasnjava zasto se napon bez kontakta gubio kada malo duze stoji raskacenih klema i sranje krene kad ukljucim mod za jedno brisanje).

Veliko hvala vranjin na savetima i predlozima. Ziv bio!

Share this post


Link to post
Share on other sites