Gašenje motora u vožnji i pri stajanju, buka klime, ne radi grejanje


Recommended Posts

Pozdrav svima,

Kako postavljam prvi put molim da me moderatori obaveste da li sam to uradio na pravom mestu pošto mi mogućnost postavljanja u drugim sekcijama nije omogućena.

Ovo mi je prvi BMW i prezadovoljan sam vožnjom i preglednošću ali imam par problema na koje sam i majstorima skretao pažnju (do sad sam promenio 2, da ne iznosim zamerke njima ovde) i nisam dobio rešenje. Auto je automatik, 2010. godište, prešao 98000km, nije rađen veliki servis.

1. Gašenje

S vremena na vreme, nevezano za temperaturu napolju, rad klime itd, dešava se da auto naprosto stane i ugasi se. Kao da počne da se guši. Nema nikakvih pravilnosti kada se ovo dešava. Međutim, kada krene da se manifestuje, dok sam na D ili P auto štuca i broj obrtaja u kratkim intervalima pada. Kada se ugasi, samo sačekam par momenata i on se upali bez problema, ide dalje i možda mi se jednom desilo da se to ponovilo u kratkom vremenskom intervalu, odnosno odmah potom (desi se jednom u 3-4 nedelje, ali opet kažem, bez pravila).

2. Buka klime

Kada upalim klimu čuje se čudan zvuk iz motora i pojavi se blaga vibracija koja mi se prenosi i na volan. Nije prevelika buka, zvuči kao da je negde u motoru povećana rotacija nečega. Majstor kaže klima, klimadžije kažu majstor i tako u krug.

3. Srednja grupa ventilatora

Kada radi grejanje srednja grupa ventiltora duva hladno.  Za sada to rešavam tako što je isključim :/. Majstor me uveravao da je to sve ok.

Zahvalan sam na savetima i još jednom se izvinjavam ukoliko sam postavio temu na pogrešnom mestu.

 

Link to post
Share on other sites
18 hours ago, djukan said:

2. Buka klime

Kada upalim klimu čuje se čudan zvuk iz motora i pojavi se blaga vibracija koja mi se prenosi i na volan. Nije prevelika buka, zvuči kao da je negde u motoru povećana rotacija nečega. Majstor kaže klima, klimadžije kažu majstor i tako u krug. 

Pozdrav, ja sam izdvojio ovaj deo jer se meni manifestovalo istim simptomima, problem je bio sistem tj freon kog nije bilo maximalno i imao je kako su mi objasnili vazdusni cep koji je uzrokovao da trzne malo jer pravi problem kompresoru. Dopunili smo i problem je bio resen naravno pre toga smo se uverili da sistem nigde ne pusta. Nadam se da sad bar imas smernicu na jedno od potencijalnih resenja. Pozdrav.

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, NikNS said:

problem je bio sistem tj freon kog nije bilo maximalno i imao je kako su mi objasnili vazdusni cep koji je uzrokovao da trzne malo jer pravi problem kompresoru. Dopunili smo i problem je bio resen naravno pre toga smo se uverili da sistem nigde ne pusta. Nadam se da sad bar imas smernicu na jedno od potencijalnih resenja

Hvala puno nik, videcu sa klimadzijama ponovo onda

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...