svetolik trpkovic

Pozdrav BMW fanovima

Recommended Posts

Pozdrav svima, zovem se Milan i potraga za E90 (163KS) me dovela na forum.
Vozim Alfu 156 1.9jtd vec 12 godina i vreme je za zamenu. Ovaj model trojke mi deluje kao sjajan upgrade za vrlo malo novca (isto se nisko sedi i volan skoro pod 90 stepeni moze da se podesi, 50KS vise, kvalitetnija izrada a odrzavanje isto kosta i vrv jos stvari koje cu tek otkriti.
Obzirom da prelazim 5-7k godisnje E53 mi je rezervna varijanta. Probao sam E70 i super mi je osecaj u kabini jer je totalno drugacije od onoga sto sam navikao i naravno odlican pregled pre gradskim guzvama plus automatik koji isto olaksava gradsku voznju. Ali ovo mi je rezervna varijanta samo ako bas povoljno naidjem na kvalitetan primerak. 
To su neka osnovna razmisljanja, predstavicu kad se ponovim naravno. Do tada sve preporuke/saveti su dobrodosli

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

E90 je po meni ok. Dva drugara voze, nikakvih problema vecih nisu imali, oba bila dobra primerka (bilo je i ulaganja naravno) ali nista strasno. Koji god uzeo ako nije odrzavan i ima vise od 250.000 km ojadice te sa ulaganjima da opet bude auto. Menjaci automatski su generalno malo osetljiviji (remonti oko 1000e) i najveci problem jeste LANAC. Cini mi se da 163 i 177 konja imaju problem sa lancima tacnije stoji nazad i bukvalno puca sam od sebe. A 150 konja je lanac napred. Naravno kolege sa foruma ce me ispraviti ako sam sta pogresio a moguce da jesam 😀 drug taj vozi 163 konja i sve odlicno. A e53, ako ga platis 8,9 hiljada imaces vrvt dosta dobar auto uz min ulaganja..ako ga platis ispod 8 soma ugasio si. Imam ogromno iskustvo sa e53👍e70 valjan nema ispod 16,17 hiljada.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ove sto gledam su verzije koje nemaju problem sa lancem....320d sa 163KS iz 2005-2007 su valjda sa lancem napred (M47 motor).  Idem sledece nedelje da pogledam jedan.
Meni da je 8-9k dosta za E53, cak i za dobar primerak, ali razumem da kvalitetni primerci drze cenu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

svi primerci E90 sa oglasa sto me zanimaju a da je prodavac iz Beograda su sa automatikom. Imam predrasudu prema troskovima odrzavanja istog ali ako to fino radi, onda je skoro pa savrsen auto za mene. Takodje u proseku imaju bolju opremu automatici i svaki je sa koznim sedistima ili sportskim kombinovano koznim. Sportska sedista su mi obavezna opcija i pozeljno 100% kozna

Edited by svetolik trpkovic

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ma nema veze, radi tu menjac super samo da nije nesto izakan i sl. Podje neko sa dijagnostikom iscita menjac, ako nema gresaka ako ne cima ne udara, ne variraju obrtaji i sl, ako fino i ugladjeno salta ako se ne razmislja kad salta, ne kasni i ne rani onda je da kazemo ok👍😀

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now