BMW 3 E46 problem sa zagrevanjem/termostat ili ne


Recommended Posts

Kolege, probacu sto krace i jasnije objasniti problem pa da mi neko pomogne.

 

Automobil se zadnji par dana cudno ponasa, radnu temperaturu je dizao vecno, cak jednom mu je trebalo 15km da predje, cim se grejanje palilo temp bi padala do plavog i jedva dizala na gore, potrosnja goriva nenormalna zbog toga.

Posle par dana se unormalio kolko tolko krenuo brze.

Motorni prostor suv kao barut nigde slina od antifriza nema, na cepu nema nikakve kreme, creva mekana, sve suvo. Jedino nivo antifriza opao ispod minimuma, dolio sam 2dc filtrirane vode i auto posle 3km dosao na radnu temp, upalio grejanje on oborio do prve crtice posle plavog i podigao opet na radnu, vozen posle agresivnije ne prolazi sredinu nikako.

Motor 100kw dizel :) Hvala na sugestijama sta bi moglo biti.

Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Indorile said:

Termostat zakucao na otvoreno vrv.

I ja sam pomislio ali evo zadnja 2 dana radi normalno skroz, jutros posle dolivanja tecnosti radi perfektno... To me buni.

Link to post
Share on other sites

Manjak tecnosti moze samo da ga natera da se zagreje brze a ne sporije, verovatno je zakucao pa se odglavio u nekom trenutku. Iskreno promenio bih ga jer ako je jednom krenuo da kenja, vrlo verovatno da moze opet, a bas i ne zelis da zakuca zatvoren.

Link to post
Share on other sites

Praticu stanje jos dan dva, cekam da pdne minus neki da vidim pa ako brljavi termostat onda cu zameniti i veliki i mali. 5600 je veliki behr a mali ne znam proizvodjaca 2600 ako nekom bude trebala informaicja :)

Link to post
Share on other sites