Cene BMWa u Americi


Recommended Posts

U jednoj od tema spomenuto je da su manje vise svi automobili pa i BMWi u Americi znatno jefniji nego u Evropi. Iz cistog kurioziteta nasao sam nekoliko dilerskih sajtova za Kaliforniju (time racunam da su i za americke prilike najskuplji) i imao sam sta da vidim. Za novac koji bi u Srbiji dao za 1 BMW, tamo maltene mogu da se dobiju 2. Evo i primera:

http://www.bmwofbeverlyhills.com/index.htm

U Delti 128i coupe u osnovnoj verziji kosta 32.000 €, dok kod ovog dilera sa Beverli Hilsa iznosi svega 28.000 $, odnosno nesto preko 17.500 €! Nova trojka kupe u osnovnoj verziji kod nas kosta oko 35.000 € dok je kod navedenog americkog dilera suma identicna, samo u dolarima. Ista prica je i za sve druge modele. Cak i da u cenu nisu uracunate dazbine, iako mislim da jesu, to bi opet bilo znacajno jeftinije. Kada se sve sracuna (transport i carina), mozda na kraju uvoz iz USA i nije tako neisplativ.

Neko je takodje rekao da ostaje problem homologacije na evropski standard tj. prebacivanja sa milja na kilometre i sl. To bi verovatno bio problem za polovni auto, ali za novi se iz fabrike mogu naruciti kontinentalne mere, ili se to lako moze uraditi u zvanicnom servisu dilera pre nego sto auto krene u transport prema Srbiji. Ovo je naravno moja pretpostavka.

Razume se, sve ovo vazi ako neko ima dovoljno da odmah iskesira punu cenu.

Link to post
Share on other sites

Problem uvoza iz USA je višestruk kada je u pitanju Srbija, i mislim da je neisplativ za nas.

Automobili za Američko tržište se razlikuju u niz stvari: kočioni sistem, svetlosne grupe, emisija štetnih gasova je drukčije normirana, itd...

Pošto se uglavnom nemože dobiti potvrda o EURO standardu za ta vozila, uvoz u Srbiju je verovatno nemoguć.

Prepravke u Deutchlandu ne Euro varijantu su skupe i na kraju ceo busines je pod ???

Lično se spremam da sa njihovog kontinenta uvezem jedan oldtimer, što se može bez problema i isplativo je zbog velike razlike u ceni u odnosu na Evropsko tržište.

Pri tom su bolje očuvani i opremljeni.

Negde sam na forumima našao da je cena transporta u zavisnosti od popune kontejnera od 1200-3500$.

No o svemu tome treba se svakako detaljnije raspitati kod nadležnih institucija.

Link to post
Share on other sites

Vidim da se kao i u mom postu od prosle nedelje "Kako da se uveze BMW iz USA" ponavlja ista prica - te razlicito je ovo, te ono. Dajte ljudi ako ima neko da lepo taksativno napise sta je to razlicito. Sve su to price - neko mi je reko ili ja sam cuo....

Ja recimo za cajgere nisam siguran, posto na svim slikama koje sam gledao ima dupla skala - manja unutrasnja je KM/H. A i cisto sumnjam za vesanje i amortizere. Kao oni ce tamo da voze do 100km/h? Dobro, svetla jos i mogu da progutam.

Tu je i pitanje uvezenih BMW-a iz Evrope u USA, ne napravljenih tamo (ne znam za koje modele to vazi). Sve se bojim da ovi u Evropi imaju zasebnu traku na kojoj sklapaju specijalno za USA.

Za sve ostalo ne znam, zato sam bio i postavio post. Pitanja u vezi homologacije prosledio sam prijatelju koji zivi u Minhenu. Rekao mi je da ce pokusati da sazna sve od nekog komsije koji radi ili u onom zavodu "TUV" ili u DEKRI, jbm li ga, zaboravio sam. Sve sto budem saznao "bacam" na post.

Link to post
Share on other sites

uzasno su da ja znam male razlike, i nema problema da se to odje vozi, najvise je izmjena u svijetlimka i sasiji, dublji branici, sve je malo jace sigurnije da tako kazem, al neznatno, i sve se moze uvesti da ja znam, makar u cg , mi smo skoro uvozili dosta auta i jako je to popularno, od 1000 do 1500 ojra kosta kontejner da dodje sa njim , i mirni ste carina pdv i vozite uzivate

Link to post
Share on other sites

Bitno je da se uradi homologacija kod nas, sto moze da uspe ali i ne mora... E sada kako agencije i "agencije" rade to se treba raspitati, da li "podmazuju" ili sta vec da bi garantovano uvezli svaki auto...

Link to post
Share on other sites

Evo jednog članka iz CBC foruma na temu cene homologacije u D.

http://www.cannonballforums.se/viewtopic.php?t=30507

Jedan poznanik kaže da već ima firma registrovana van zemlje koja sve uradi, počev od transporta do homologacije za možda najprihvatljiviju cenu, čim saznam pojedinosti, stavljam na forum.

Link to post
Share on other sites