Recommended Posts

Aj da vidimo ima li ┼żivih na forumu ­čśŐ

Imam problem sa lerom kad je motor zagrejan, ubacio sam video kad je hladan i vruć, obrtaji padnu na 500 kad pustim gas pa se vrate. Isto je i na benzinu i plinu. 

Ocistio sam icv i klapnu gasa, pregledao usisno crevo na pukotine, prskao kliner na svakom spoju, probao sa otkacenim protokomerom, zavrtao plin, gasio benzinsku pumpu, nije ništa od toga.

Check engine mi se povremeno pali zbog lambde, tako je od kako sam uzeo auto, bank to rich, verovatno zbog plina. Sumnjam da je do nje jer se palio check i dok se ovo nije desavalo.

Ima li neko ideju sta bi moglo biti, neki senzor, struja? Falš vazduh negde van creva?

 

https://bit.ly/2U0R9E1

https://bit.ly/3vgRMpV

Link to post
Share on other sites

Proveri dobro sva creva oko usisa. Crevo protokomera moze da ima mikronsku pukotinu na onoj harmonici. Ti to ne vidis kada auto stoji u leru. Medjutim kada vozis, motor ima tendeciju pomeranja prilikom jaceg gasa.  Ujedno to utice i na crevo koje u tom momentu usisa fals vazduh i poremeti smesu koja utice na ler posle voznje. Odnosno bas kada je motor vruc. Naravno , ne mora da znaci da je bas to problem. Ipak za pocetak kreni od tih nekih "basic" mogućih problema.

Edited by Elvir
Link to post
Share on other sites

ja nikakav problem ovde ne vidim osim sto stoji check :) ako on padne na 500 a lepo ide ne trokira ne bih nista pipao.

taj motor ima sto kuraca da mu fali, ja sam tu skolu odavno prosao, nikad se nije mogao napraviti dobar. M52b20, katastrofa. To bre sva creva bila krta popucala, nema gde nije vuko fals, jedva sam ga na kraju napravio da bude mehanicki top, pare i pare mi izvlacio. A na svu srecu nikad chek nije upalio ali zato jebavao kako je stigao, 3 vanosa sam samo promenio xD protokomera x3, menjaci, diferencijali, most skidan pa uradjeni svi sileni, O2 senzori menjani svecice bobine, separator ulja. ma idi bre

Link to post
Share on other sites

Padne na 500 pa digne na 700/800. Ne pravi problem samo me nervira [emoji4]

Sem toga normalno ide, normalno trosi. Mislim da nisu creva jer ne ptavi problem na leru, samo ovo odradi na pustanje gasa. Kad stoji u leru ler je miran.

 

A check cu da resim, samo da prodje vrucina, parkiran sam na suncu [emoji4]

 

Poslato sa VOG-L29 pomo─çu Tapatoka

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites