Elvir

Members
 • Content Count

  651
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Elvir

 • Rank
  bmw znalac
 • Birthday 09/09/1979

Profile Information

 • Ime i prezime
  Bunjuel
 • Lokacija
  Beograd
 • Automobil
  BMW e30 1.8i

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Elvir

  E30 modeli

  Covek uvek nauci nesto novo ! Nisam ni znao da je 1987 godine, postojao concept E30 full elektric. A bilo je elektricnih modela i pre. https://ranwhenparked.net/2013/04/03/a-look-at-the-experimental-1987-bmw-325ix-elektric/
 2. Elvir

  Zvuk pri skretanju

  Taj X1 kada je bio nov sigurno nije imao te probleme. Pitanje u kakvom si ga ti zaista stanju uzeo odnosno koliko pravih kilometara na satu. Ja samo mogu da predpostavim da je vlasnik pre tebe urnisao taj auto.
 3. Elvir

  Oglasi

 4. Elvir

  Oglasi

  Samo u pocetku zbog snazne launch kontrole i kraće distance kao na tom snimku. Cim traku malo prosiris, GTR "gubi dah" i M6 ga dobija lagano. https://www.youtube.com/watch?v=gXTIUdQbU0w https://www.youtube.com/watch?v=XTCFb6V7oT0 https://www.dailymotion.com/video/x2qpzmj
 5. Elvir

  Oglasi

  Na pravcu M6 Gran Coupe je svakako brzi. Za ku...nje po stazi, GTR je naravno ubedljiviji zbog manje mase+ 4x4.
 6. Elvir

  Oglasi

  Gospoda... https://www.autoexclusive.rs/vesti/polovni-automobili/bmw-325-iz-1986-godine-se-prodaje-za-50000-dolara/6
 7. Ako je kucni prijatelj tako zakljucio onda je na zalost motor prolupao. Ipak ovako na pamet je nemoguce utrvrditi da li je zaista tako. Jedino da još neki od mehanicara pogleda/odlušne pa da se iznese neki zaključak.
 8. Elvir

  Oglasi

  Sajtne, rubovi, zadnji desni koš ne spadaju u termin "celog auta". Razumljivo je da ta mesta budu podlozna koroziji za vozilo koje je u momentu radova imalo 28 godina. Jedina stvar koju sam mozda nepotrebno odradio, je bilo farbanje celog auta. Ponavljam, odradio to na svoju ruku cisto iz ljubavi. Cak i ako pogledamo vise racionalno a manje emotivno, za cenu tih radova nisam mogao da uzmem ni solidnog Punta 1.2. Sto se tice plina, ne vozim na plin. A dizne za ovih 10 godina nikada nisam ni pipnuo. Ostale stavke koji su nabrojao, mogu garantovano da tvrdim da su njegove original. Sa protokomerom nikada nisam imao problem. Auto ma par sitnih pukotina na zadnjem sedistu, oko unutrasnje plastika konzole ali nista toliko strasno da izgleda kao u pitanju lom od auta. Auto se vozi svaki dan, idem sa njim gde hocu i kako hocu. Stoga ne vidim zasto da razlog upotrebne vrednosti ne bude i jednim delom delom i sa racionalnog stanovista, pored svakako emotivnog. Naravno, akcenat drzim svakako na redovnom odrzavanju.
 9. Elvir

  Oglasi

  Zasto ti deluje kao Trigger ako covek lepo kaze da je mehanika i trap u odlucnom stanju, odnosno da je imao problem samo sa plinom ?! Ja mu verujem, jer vozim tog Triggera vec 10 godina. Jedina konkretna i zahtevnija stvar koju sam ja radio je bila limarija na uobicajenim mestima za E30. (Sajtne, rubovi, zadnji kosevi). Voznja po snegu, soli i slicno je ucinila svoje. Nisam imao nikakav veci problem sa trapom ili mehanikom. Svakako, auto redovno i kvalitetno odrzavam. Ulje u njemu je Mobil 5w50. Za sada kako stvari stoje u smislu kako me sluzi (da kucnem o drvo!), ne bih ga menjao ni za jedan E36, E46...a pogotovo bilo sta drugo sto se kasnije pojavilo u BMW segmentu. (E90,E87/E81). Jedino ako me sila prilika natera da predjem na nesto novije zbog ovih zakona na tehnickom pregledu na koje ne mozemo da uticemo. Ne tvrdim da ne postoje ljudi kojima kupljeni E30 bio nocna mora kao posledica starosti i neodrzavanja prethodnih vlasnika ali licno sam uveren da je E30 zbog svoje jednostavne mehanicke konstrukcije danas jedan od zahvalnijih auta. Naravno, da se nadje kako tako ocuvan i odrzavan primerak pa makar bio i 316i. Sto se tice, letve, naravno mehanicka all the way jer nema sta da crkne. Jebes servo...
 10. Elvir

  Oglasi

  Da ali razlika je sto na tom autu iz 1990 godine (E30) i dalje original letva dok je tebi na (E87) riknula. Bar u mom slucaju, nijedan problem sto se tice letve nisam imao za 10 godina posedovanja auta.
 11. Elvir

  BMW E30

  Rucnu dizalicu nikada ne postavljaj tako, vec napred na krak sasije ili na zadnji most.
 12. Elvir

  BMW E30

  Ne znam da li se u medjuvremnu nesto promenilo ali nije dovoljno da bude isti tip da bi ugradio, vec prema novom zakonu moras dostaviti i uverenje ovlasnjenog servisa da se taj agregat moze ugraditi u tu seriju vozila. Nakon toga, sa saobracajnom od vozila u kome je bio taj motor i uverenjem prebacujes podatke u MUP-u u novu saobracajnu. Problem je sto neki ovlasceni servisi ne izdaju vise ta uverenja, pogotovo ako nije ugradnja odradjena kod njih ali to onda nije ekonomski isplativo.
 13. Elvir

  BMW E30

  Neke razlike postoje u cajgeru iz ranijih modela u odnosu na restajling model kome je pripadao M40. Mislim da eventualno probas pa da vidis kako se ponasa tokom voznje. Inace kod zamene motora moras znati da ako nisi ispratio procedure, mozes imati probleme na tehnickom pregledu zbog ovih aktuelnih zakona koji se primenjuju samo u Srbiji.
 14. Samo da kazem da sam danas uspeo da odvrnem sraf. Trebalo je samo malo vise grejanja i na kraju je popustio. Zamenio sam komplet ulje. Inace na magnetom srafu za ispustanje nije bilo nikakvih tragova opiljaka. Kocka je tata!
 15. Elvir

  pregrevanje motora

  Neki od simptoma govore da se mozda radilo o nepravilnom pritisku u sistemu do koga moze doci zbog defektnog cepa. Cep sluzi da rashladni sistem "dise" jer kada dostigne tacno odredjeni pritisak, on se otvori kao neka vrsta oduska i zatvara. To nije obican cep vec ima u sebi ventil.