Elvir

Members
 • Content Count

  734
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Elvir

 • Rank
  bmw znalac
 • Birthday 09/09/1979

Profile Information

 • Ime i prezime
  Bunjuel
 • Lokacija
  Beograd
 • Automobil
  BMW e30 1.8i

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Elvir

  Oglasi

  Bruka šestica! Samo mislim da za taj novac, svako bi ocekivao da zadnji lonac ne bude truo. Ili mi se cini ?
 2. A zasto radis projekat ? Jel ti M43 prolupao ili slicno, pa hoces da popravku kombinujes sa M42 komponentama ?
 3. Naravno da ne. Njima je samo bitno da se broj na bloku slaze sa onim u saobracajnoj. Mada i tu moze da se zazmuri...
 4. Elvir

  Oglasi

  Ide cela glavcina sa lezajem, http://bmwfans.info/parts-catalog/E30-4-doors/Europe/318i-M10/L/feb1987/browse/front_axle/wheel_bearing_2/
 5. Original krilo ce uvek imati prednost u kvalitetu naspram kopije i tu nema pogovora. Nego se moj post odnosi na reakciju majstora "E to je kopija nije original...odbijam da radim". Ako se radi o starijim autima, tipa E36, restauracije i slicno, odredjene modifikacije moraju da postoje jer nemas mogucnost da nabavis svaki limeni segment kao zamenski deo. Tu se upravo ugleda umece jer se odredjeni elementi moraju praviti od lima. Takodje, polovna originalna krila je ponekad tesko naci u zdravom izdanju te kopija ostaje kao jedina alternativa.
 6. Takvi "majstori" rade po sistemu, daj samo da bude po original fabricki primerak, tako da on moze da nabaci lagano i brzo na auto bez potrebe za bilo kakvim oblikom modifikacije koji bi mu oduzimao vreme u radionici. Tako bih i ja znao da zamenim svaki deo... BTW, kopije limenih elemenata svakako nisu na nivou originala ali postoje primerci koji se mogu solidno upasovati na auto uz malo truda.
 7. Elvir

  Oglasi

  I na BMW-u se menja ceo panel sa ogledalom. http://bmwfans.info/parts-catalog/F10/Europe/523i-N52N/feb2011/browse/vehicle_trim/sun_visors/
 8. Elvir

  Oglasi

  Tek je ta solucija neisplativa i rizična. Jedino ako nemas svoj prostor za rad, svoj aparat, svoje alate..i naravno umeće. Ili makar nekog jako bliskog tebi i kome mozes da verujes. Jedino ga tako možeš tako raditi po svojoj meri.
 9. Elvir

  Oglasi

  Vecina prastarih auta dostupnih kod nas prakticno nemaju Euro normu. Golf 1/2, BMW e30, Yugo i slicno je jer ista pocela da se primenjuje tek od 1992 godine. To sto u saobracajnoj pise "Euro 1" je samo formalnost koja se proceduralno unosila.
 10. Proveri vezu creva, racvice, selnice... koje ide kroz haubu na prskalice, da negde ne pusta.
 11. Elvir

  Oglasi

  Ako nije ostecen branik, onda kupis samo nosac (proveri samo koji je tacno pukao) i zabice i upasuješ. Mozda mozes i sam da namestis (ako imas uslove i alata). http://bmwfans.info/parts-catalog/E87/Europe/118d-M47N2/L-N/feb2005/browse/vehicle_trim/trim_decor_elements_rear/
 12. Ne znam sta si ocekivao od 20+ godina stare platforme ?! Cak i da je auto u izvrsnom stanju, ne mozes ocekivati da te lepi za sediste, pogotovo u toj verziji motora. Ako ti je brzina na otvorenom primarna, onda gledas neku moderniju platfromu automobila, koja kombinuje dobre perfomanse i razumnu potrosnju. E46 330i ti je vise entuzijaizam/hobi koji ce verovatno zahtevati puno ulaganja da bi radio kako valja.