Elvir

Members
 • Content Count

  766
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Elvir

 • Rank
  bmw znalac
 • Birthday 09/09/1979

Profile Information

 • Ime i prezime
  Bunjuel
 • Lokacija
  Beograd
 • Automobil
  BMW e30 1.8i

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kod tog rentiranja, platio bih samo za te E30 modele da vozim. Sve ostalo pass sto se mene tice.
 2. Pa to je neko zacepio ranije iz nekog razloga. Tako deluje. U gornji taj pipak mora da ide vakum crevce 3.5 x 1.8. Po EPC-u tu postoji i vacum tank. I na njemu postoje pipci za vakume. Proveri i njih.
 3. Vakum crevce treba da ima vezu sa onim ventilom usisa kod kog je pipak blokiran (kao sto si napisao). Iz tog pipka treba da ide na pipak drugog ventila koji je smesten negde kod turbina ili EGR hladnjaka. Mozda je kod tebe nesto uklonjeno iz nekog preventivnog razloga. Probaj da nadjes ovaj ventil, negde oko grane, turbine, EGR hladnjaka.
 4. Probaj da ispratis da li to crevo moze ici prema ventilu pritiska kod EGR hladnjaka ili prema turbini. To je malo vakum crevce, standradnog BMW precnika, 3.5 mm Ide na sve modele.
 5. To je ventil vakuma na usisu. Imas online opcije za porucivanje ili preko ovlascenih BMW dilera. Das im samo taj kataloski broj. p.s Pravices ti BMW E36 M43 od blata...
 6. Ja sam odavno digao ruke od nekakvog piskarnja po ovim nasim forumima. Ovde bih imao puno toga da kuckam u vezi dogodovština sa E30 poslednjih godina, što zbog majstora šarlatana sto zbog loših delova. Ali me mrzi iz prostog razloga jer to ovde vise nikoga ne interesuje. 90% foruma se pretvorilo u oglasni portal, kupuješ/prodaješ, da li valja ovaj ovaj E60 ili onaj F10... Strani forumi su druga priča i tamo su teme koje se tiču tradicionalnih/oldschool BMW modela daleko aktivnije.
 7. Elvir

  E30 modeli

  Uskoro se menjaju plocice. Original za sve pare! :)
 8. Elvir

  E30 modeli

  Rimac obasnio. :) https://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2023&mm=02&nav_id=2291171
 9. Čudi me. Ja sam imao dobra iskustva kod komunukacije i zakazivanja. Obicno komuniciriram sa deckom koji radi na prijemu i prodaji delova.
 10. Kocka je danas egzotika.
 11. Elvir

  Bmw e46 ulje

  LL04 oznaka je uvedena kao BMW standard od 2005 godine, prakticno pojavom E90 serije kada je ugradnja DPF filtera postala sve masovnija. Ljudi kada vide oznaku LL04 misle da je to po difoltu preporuka za svaki BMW model. Slicna stvar je i sa 0w20 gradacijom kao LL14 oznaka. Kod Audi/VW to je 508/509. S obzirom da se ovde radi o E46, sa konstrukcijama motora od 1998-2004 godine, ne bio nikakav bauk da se sipa i ulje sa ll4 oznakom. Ali mislim da bi tim motorima bolje "leglo" neko ulje iz LL1 oznake. Ja bih isao na 5w40, narocito ako je kilometraza velika. NIS/Gasprom i slicna pumpadž
 12. Elvir

  E36 318i

  Zimi mora da izbacuje beli dim odnosno paru usled talozenja kondenza u cevima izduvnog sistema. Sto duzi auto/cev auspuha kondez ce zimi biti čest. Takodje moze se pojaviti i na prolece ako su temperature nesto nize a kisni je period. Tokom voznje, motor podiže temperaturu kao i izduvni sistem i tako kondenz se smanjuje. Da bi potpuno nestao, potrebno je malo duza relacija. Kondenz je svakako cest za auta koja se zimi voze na kracim relacijama. To sto gubi vodu a nigde ne vidis, proveri da nije otisao grejac kabine. Podigni tepih kod pedala, pa proveri da nije mokro od antifriza. Takodje
 13. Da li se neki od ovih kocki voze redovno kao daily ili samo sluze za povremeni showcase vikendom ? Ja sam danas sa mojom dosao sa puta. Bio sam prava retkost na autoputu i granicama.
 14. To ne mogu da kazem. Duga prica...
 15. Drzi se super. Sem par ogrebotina i ostecenja branika od strane komsija na parkingu ali to je vec druga prica.