Elvir

Members
 • Content Count

  714
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Elvir

 • Rank
  bmw znalac
 • Birthday 09/09/1979

Profile Information

 • Ime i prezime
  Bunjuel
 • Lokacija
  Beograd
 • Automobil
  BMW e30 1.8i

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Elvir

  Oglasi

  Punim ga ako imam svoju kucu. A posto sam u stanu, po tom pitanju mogu da ga duvam samom sebi.
 2. Elvir

  Oglasi

  Ali kako da napravi nesto sto nije po difoltu postojalo ? U tom slucaju bi Pirketa trebao da poseti i neko ko ima Zastavu 101 ili yuga 45.
 3. Elvir

  Oglasi

  Sta je sa fosilima koji u fabricki nisu imali katalizator ? (E30)
 4. Elvir

  Kupovina Bmw e46 330i

  Kada gledas da kupis stariji auto, gledaj za pocetak da je mehanicko-limarski u dobrom stanju. Pusti kadice, pirketa, felne.... Ako je auto u svojoj osnovi pristojan, lako ces dalje za kozmetiku i ulaganja po tom pitanju.
 5. Elvir

  Tip ulja

  LL4 obicno vazi za dizel modele sa DPF sistemom. Mada nije presudno. Shell uveliko zastupa BMW-a u izboru ulja. U tog benzinca mozes i 5w40 da sipas. Mozes i jos redje, tipa 0w40. Mozes i taj 5w30. Sipaj i nek ide zivot!
 6. Elvir

  Servisi za pohvalu

  VM Vlasta auspuh servis u Bulevaru Revolucije. Brza i kvalitetna usluga. Majstor ljubazan i prijatan.
 7. Elvir

  Oglasi

  Kvar na E30 ? Sta je to "kvar" ? Neki novi parfem, garnitura nameštaja ?
 8. Elvir

  Sraf na karteru pusta ulje

  Original podloska je 12x17, aluminijum ili bakar. E sad posto je veci sraf moras premeriti i traziti alternativnu podlosku u toj novoj dimenziji. U suprotnom, stalno ce imati taj problem.
 9. Elvir

  Kupovina Bmw e46 330i

  Nije za nekog ko ima para. Pa uzme kao drugi auto, ulaze, popravlja za sebe, vozika povremeno i uziva u zvuku sestaka.
 10. Elvir

  Motorno ulje

  Gotovo sva ulja imaju BMW standard. Cak i nas Galax. https://www.galax.rs/shop/galax-racing-plus-sae-5w-30/ Inace Liqui Moly je za svaku preporuku!
 11. Elvir

  Kupovina Bmw e46 330i

  Pored briznog i ozbiljnog vlasnika ti motori i generalno takav BMW moze da traje koliko hoces. Problem sto su takvi retki, obicno su vlasnici mladji ljudi/klinci koji mu dusu vade i kada auto lose ostari i postane pun problema, gleda da ga se resi. Takvi su uglavnom i po oglasima...
 12. Elvir

  Kupovina BMW E87

  Ako u startu nadjes dobrog, taj obicno dobro i kosta. Takvom je preventivno vec zamenjen lanac a verovatno repariran i diferencijal tako da ces biti miran.
 13. Elvir

  Oglasi

  E ovo je hard core! Kakva servisna dizalica, kakvi bakraci...kartonska kutija, parce daske...
 14. Elvir

  Oglasi

  Ovaj stav je uglavnom proistekao iz starih lovackih prici kako je "BMW kao visoko turazna masina pravljen da se gazi i vozi zustro ma makar bio i klot sa najslabijim motorom." A ustvari mehanika i trapovi se trose kao i na svakom drugom autu i iskljucio od nacina voznje zavisi i dugotrajnost istih. To je vazilo i za kocku.
 15. Elvir

  Oglasi

  Sada vec malo ides u krajnost. Za mene je ispravan auto koji meni zavrsava posao i nemam vecih problema i smaranja oko popravke i odrzavanja. Kocka mi sa sada ispunjava taj kriterijum. Ulje u menjacu ima svoj interval jer je ATF, odnosno BMW je tada sipao ATF ulja u manuelne menjace, i logicno je da tako ulje ne moze da traje 20-30 godina. Slicno je i sa uljem u dIffu. U svakom slucaju je bolje sveze ulje nego neko sipano pre 20 godina...