Elvir

Members
 • Content Count

  771
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

1 Follower

About Elvir

 • Rank
  bmw znalac
 • Birthday 09/09/1979

Profile Information

 • Ime i prezime
  Bunjuel
 • Lokacija
  Beograd
 • Automobil
  BMW e30 1.8i

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Zamenski procesor mora biti u skladu sa karakteristikama motora. Kada uzmes drugi polovan procesor, imas na njemu beli stiker sa brojem sasije auta sa kojeg je skinut. Kada ukucas broj sasije u EPC, imaces osnovne podatke o autu. Jel imas broj sasije od tog E30 ? Ako imas, postavi ovde.
 2. edit : Odnosno da probas drugi protokomer sa originalnim procesorom koji je bio na autu.
 3. Mislim da nije pozeljno da zuris da kupujes drugi Motronic jer postoji mogucnost da je originalni ispravan. Odnosno prvo moras ispitati i druge okolnosti kao sto je rekao kolega, pa onda kupovati delove za zamenu. Proveri za pocetak detaljnije instalaciju. Od Motronica, pa na dalje. Takodje, mozes li da probas auto sa nekim drugim protokomerom ?
 4. Regulator pritiska goriva moze da se manifesuje u vise navrata. Obicno popusti membrana i naliva benzinske pare kroz ono vakum crevo u klapnu cime ti poremeti smesu pogotovo kada se motor ugreje. Ipak moras biti 100% siguran da su ugradjeni polovni delovi zaista ispravni. Kao i da nigde nemas fals vazduh oko usisa. Ovo kod tebe postoji neki problem sa lerom. Ako ti visoko drzi ler da nije neko ranije cackao onaj stop-sraf na klapni. T Jesi ti sklapao pakovao bregastu i ostalo ? Ako je neki majstor, morao je ipak da isprati stvar do kraja,
 5. Kada kazes "jedva radi na leru", jer mislis na mali broj obrtaja ? Ili se muci kao da radi na manje cilindara ? Taj polovni regulator pritiska goriva moze biti upitan. Ipak su to sada prastari delovi i pitanje kakva je membrana u njemu. Nov za M40 ne mozes vise da porucis ali imas alternativu od M10 motora u verziji od 3 bara. Razlika je samo u kacenju vakum creva. Pozeljno bi bilo da probas auto sa drugim protokomerom za koji si siguran da je ispravan.
 6. Kod tog rentiranja, platio bih samo za te E30 modele da vozim. Sve ostalo pass sto se mene tice.
 7. Pa to je neko zacepio ranije iz nekog razloga. Tako deluje. U gornji taj pipak mora da ide vakum crevce 3.5 x 1.8. Po EPC-u tu postoji i vacum tank. I na njemu postoje pipci za vakume. Proveri i njih.
 8. Vakum crevce treba da ima vezu sa onim ventilom usisa kod kog je pipak blokiran (kao sto si napisao). Iz tog pipka treba da ide na pipak drugog ventila koji je smesten negde kod turbina ili EGR hladnjaka. Mozda je kod tebe nesto uklonjeno iz nekog preventivnog razloga. Probaj da nadjes ovaj ventil, negde oko grane, turbine, EGR hladnjaka.
 9. Probaj da ispratis da li to crevo moze ici prema ventilu pritiska kod EGR hladnjaka ili prema turbini. To je malo vakum crevce, standradnog BMW precnika, 3.5 mm Ide na sve modele.
 10. To je ventil vakuma na usisu. Imas online opcije za porucivanje ili preko ovlascenih BMW dilera. Das im samo taj kataloski broj. p.s Pravices ti BMW E36 M43 od blata...
 11. Ja sam odavno digao ruke od nekakvog piskarnja po ovim nasim forumima. Ovde bih imao puno toga da kuckam u vezi dogodovština sa E30 poslednjih godina, što zbog majstora šarlatana sto zbog loših delova. Ali me mrzi iz prostog razloga jer to ovde vise nikoga ne interesuje. 90% foruma se pretvorilo u oglasni portal, kupuješ/prodaješ, da li valja ovaj ovaj E60 ili onaj F10... Strani forumi su druga priča i tamo su teme koje se tiču tradicionalnih/oldschool BMW modela daleko aktivnije.
 12. Elvir

  E30 modeli

  Uskoro se menjaju plocice. Original za sve pare! :)
 13. Elvir

  E30 modeli

  Rimac obasnio. :) https://www.b92.net/automobili/vesti.php?yyyy=2023&mm=02&nav_id=2291171
 14. Čudi me. Ja sam imao dobra iskustva kod komunukacije i zakazivanja. Obicno komuniciriram sa deckom koji radi na prijemu i prodaji delova.
 15. Kocka je danas egzotika.