Elvir

Members
 • Content Count

  758
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Elvir

 • Rank
  bmw znalac
 • Birthday 09/09/1979

Profile Information

 • Ime i prezime
  Bunjuel
 • Lokacija
  Beograd
 • Automobil
  BMW e30 1.8i

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Čudi me. Ja sam imao dobra iskustva kod komunukacije i zakazivanja. Obicno komuniciriram sa deckom koji radi na prijemu i prodaji delova.
 2. Kocka je danas egzotika.
 3. Elvir

  Bmw e46 ulje

  LL04 oznaka je uvedena kao BMW standard od 2005 godine, prakticno pojavom E90 serije kada je ugradnja DPF filtera postala sve masovnija. Ljudi kada vide oznaku LL04 misle da je to po difoltu preporuka za svaki BMW model. Slicna stvar je i sa 0w20 gradacijom kao LL14 oznaka. Kod Audi/VW to je 508/509. S obzirom da se ovde radi o E46, sa konstrukcijama motora od 1998-2004 godine, ne bio nikakav bauk da se sipa i ulje sa ll4 oznakom. Ali mislim da bi tim motorima bolje "leglo" neko ulje iz LL1 oznake. Ja bih isao na 5w40, narocito ako je kilometraza velika. NIS/Gasprom i slicna pumpadž
 4. Elvir

  E36 318i

  Zimi mora da izbacuje beli dim odnosno paru usled talozenja kondenza u cevima izduvnog sistema. Sto duzi auto/cev auspuha kondez ce zimi biti čest. Takodje moze se pojaviti i na prolece ako su temperature nesto nize a kisni je period. Tokom voznje, motor podiže temperaturu kao i izduvni sistem i tako kondenz se smanjuje. Da bi potpuno nestao, potrebno je malo duza relacija. Kondenz je svakako cest za auta koja se zimi voze na kracim relacijama. To sto gubi vodu a nigde ne vidis, proveri da nije otisao grejac kabine. Podigni tepih kod pedala, pa proveri da nije mokro od antifriza. Takodje
 5. Da li se neki od ovih kocki voze redovno kao daily ili samo sluze za povremeni showcase vikendom ? Ja sam danas sa mojom dosao sa puta. Bio sam prava retkost na autoputu i granicama.
 6. To ne mogu da kazem. Duga prica...
 7. Drzi se super. Sem par ogrebotina i ostecenja branika od strane komsija na parkingu ali to je vec druga prica.
 8. Teška muka. Gotovo je nemoguće naći limara koji će se u potpunosti posvetiti takvom poslu koji je zahtevan i koji bi obavio u razumnom roku. Meni je limar radio skoro sve isto što si nabrojao i vođen svojim (lošim) iskustvom, teško da bih nekome preporučio tu avanturu. I pored cinjenice da taj E30 i danas dan vozim kao daily.
 9. Milsim da nemas potrebe za time. Ti pojacani su obicno za M racing modele. Kupis original/OEM u BMW salonu koji idu za tvoj auto. Malo vise platis ali vise ne razmisljas jer je najbolji kvalitet.
 10. Naravno. Sipaj Liqui Moly i uzivaj u zivotu...
 11. Elvir

  BMW M44

  Mirise na neku limitiranost u uslovima kada je motor zagrejan. Jel ima katalizator ? Najsigurnije je ipak da oteras u neki BMW servis i odradis pravilnu defektazu.
 12. Po literaturi, ako ima DPF onda ides sa Longlife oznakom ulja, odnosno sa BMW LL04 oznakom koje ima i u 5w40 varijantama ulja. Kod LM to je Top tec 4100 ulje,
 13. 10w30 ulje je obicno za starije konstrukcije motora. Nije bas za E90. U tvom slucaju ili se radi o teskom Castrol divljaku ili imas problem druge vrste. Mozda neko curenje ili slicno koje nije toliko vidljivo na prvu ruku. Ako 100% nije do nekog kvara, eventualno da probas sa nekim proverernim 5w40 uljem. Ako imas negde u blizini oficijlanog BMW dilera, uzmi ulje kod njih. Platices nesto vise ali ces biti siguran da je 100% original. Druga, jeftinija opcija je neko ulje sa pumpe. Liqui moly je takodje dobar izbor.