Recommended Posts

meni u 4 mjeseca riknule 3 bobine!

prvo je trokirao na kretanju sa semafora a onda sam na kraju jedva stigao do mog majstora.. nakon mjesec dana, pocelo ponovno trokiranje, ja mislio da je ovaj ugradio neku sjebanu, kad ono kaze otisla ti druga. i sada nakon 2 mjeseca opet poceo da trokira.. !

koji se dzavo desava sa mojim kolima?

Link to post
Share on other sites

neznam kolko je nova, vjerojatno oko 150 €. ja sam stavljao polovne 50 € ..

jel se kome dogadalo isto. mislim ovo ko da je neka serijska greska

Link to post
Share on other sites

Neka ti neko proveri struju, no pre toga stavi ispravnu bobinu i probaj da ga palis i vozis na benzinu ceo mesec, ako si do sada vozio na plinu.

Bobina ima zadatak da transformiše niskonaponski impuls iz primarnog dela u visokonaponski (VN) na svom sekundaru. Ona je smeštena u metalnom kućištu oblika valjka u čiju jednu osnovu je uglavljena izolaciona bakelitna kapa sa tri priključka. Središni, konusno izvučen deo bakelitne kape služI za smeštanje visokonaponskog kabla za vezu sa centralnim VN priključkom razvodnika paljenja. U podnožju bakelitne kape su priključci označeni sa 1 i +B (ili +15), od kojih je prvi predviđen za vezu sa platinama, a drugi je, preko kontakt brave, spojen na + pol akumulatora. Pomoću metalnog nosača bobina je fiksirana zavrtnjima na pogodno mesto u blizini razvodnika.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

hvala nirvana na strucnom objasnjenju, ali evo samo da ti kazem da su sve tri bobine crkle prije nego sam ugradio plin. ova zadnja tjedan dana prije ugradnje.

Link to post
Share on other sites