Zamena amortizera na gepek vratima karavana e39


Recommended Posts

Dakle, interesuje me da li neko ima iskustva sa zamenom amortizera koji drže gepek vrata na karavanu e39. Auto je 2002. godište. Jedan amortizer je loš i vrata često padaju. Nešto sam gledao na youtube kako se menja, ali rekoh da i ovde potražim savet, preporuku... možda postoji neka caka, da se ne mučim ili da nešto ne oštetim. Tražio sam temu na forumu, ali nisam našao. Ako je neko već pisao o ovome, samo okačite link. Da napomenem da su amortizeri koji drže samo staklo zadnjih vrata ispravni. Hvala unapred!

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Ja sam sam sebi mijenjao na E46, 15 minuta posla. Toliko je jednostavno da ne može jednostavnije, na krajevima iznad "kugli" imaš male osigurače koje skineš i nakon toga samo svučeš amortizer sa kugle. To je sve koliko se sjećam...

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Da, tako je. I ja sam menjao na e30, isti je princip. Problem je što su kod e39 amortizeri gepeka unutrašnji (uvučeni ispod krova) i malo su nepristupačni za zamenu. Zato sam postavio pitanje da li postoji neka caka da se zamene bez velikih problemna i da se prilikom zamene ništa ne ošteti. Svakako, hvala za komentar/savet!

Link to post
Share on other sites