castor

Members
 • Content count

  230
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

1 Follower

About castor

 • Rank
  bmw ucenik

Profile Information

 • Ime i prezime
  . Gaćeša Đorđe
 • Lokacija
  . Beograd
 • Automobil
  . BMW E46 330d M Sport Wagon
 • Link do vaseg automobila
  http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?/topic/36046-e46-330d-m-sport-touring-automatik/

Recent Profile Visitors

524 profile views
 1. 320d Touring

  Mogli su barem štampač da srede...
 2. Mutimedija Bmw e46

  Rezolucija je vjerovatno 800x480, ne vjerujem da su išli na 1024x600, jer to neke aplikacije ne podržavaju, a nešto veća od toga sigurno nije, jer je dijagonala mala. Ovo je najpribližnije izgledom fabrici.
 3. Mutimedija Bmw e46

  Naletih sad na ovo: https://avinusa.com/avant-3-for-bmw-3-series-e46-m3-android-multimedia-navigation-system.html/
 4. BMW E46 `01 320D MANUAL

  Bojim se da si me krivo razumio. Vas nekoliko ima isti problem, a nijedan nije isti riješio. Većina ljudi ide kod "komšije svaštara", jer mu je tu u kraju, uglavnom ga zna (iz viđenja, ako ništa drugo) i tome slično. Većina auta ima probleme samo svoje vrste, koje sa druge strane, "komšije svaštari" ne znaju ni da prepoznaju, a ni da otklone. Ulje, filtere, pločice/pakne, diskove, antifriz, klimu i ta sranja može svako da uradi, ali da bi znao da popravi kvar, prvo mora da poznaje auto. I nisu svi majstori toliko alavi koliko misliš...
 5. BMW E46 `01 320D MANUAL

  A da odete kod majstora koji popravlja BMW-e?
 6. E90 318/320d pocetna ulaganja

  Ko misli da kupi auto, a da ga ne košta ništa vožnja - bolje da kupi bicikl. Svaki troši, svaki treba da se održava i tanka. Jedino što je lutrija šta ti se zalomilo od prethodnih vlasnika, ko ga je, kod koga ga je i kako održavao. Zato sam uzeo prvu bembaru od Zeljkampa i nikakvih problema sa autom. Otkako sam ga uzeo, dva servisa (jedna zamjena svjećica), set kvačila, antifriz. Starom ljetos nekako ispala sijalica sa nosačem iz fara, pa je malo otopilo sjenilo - zamijenjen far. Neki dan crkla sijalica, zamijenjena i ona. Sredio i ono što je bilo malo flisalo ulje oko nosača kućita ulja - sad nema ništa i ne troši skoro ništa ulja. A Najgori42 motor u njemu po kome svi pljuju. Ja ga vozio po Beogradu sa nekom normalnom vožnjom (u gradu i uslovima saobraćaja) i šaltanjem na 2-2.5k obrtaja - ljeti nešto ispod 8, zimi oko 9 l/100km. Uzeo onda ovog sad dizela i ne žalim. Troši mi sada kako je zahladilo oko 10 l/100km (ljetos oko 8), ali mi se stvarno jebe za to, jer sam kupio auto o kome sam dugo razmišljao prije nekoliko godina, a i koji sam želio. Jedan redovan servis i podloške dizni. Magistralu ulja koju ću da mijenjam za 3000 na servisu slijedećem, kao i antifriz i ulje u kočnicama. Odlučio sam da za sada provjerim nivo ulja u mjenjaču i dolijem, ako bude trebalo. Ako ne - na slijedećem servisu ide i ulje u mjenjaču, a još ću da provjerim i za ulje u diferencijalu. Dakle, iz moje perspektive, mora se biti spreman i svjestan da će ulaganja vremenom da se pokažu, kao i što rekoh gore, ko ga je, kod koga ga je i kako održavao. Od toga će sve da zavisi. Jedini auto koji ne traži ulaganja je nov (ali i on traži servis, ali zato ima garanciju) i onaj za koga znaš ko ga je, kod koga ga je i kako održavao.
 7. E46 320d Touring 2004

  Drugi auto sa M branikom...
 8. BMW e46 316i daily

  Super izgleda. Nego, gdje si uzeo stakla?
 9. E46 330d M Sport Touring Automatik

  Neki dan pokupljena uljna magistrala, pa će biti na slijedećem servisu zamijenjena. Uzet original u Delti (ovo pod brojem 9 ispod, kataloški broj 13 53 7 790 330) - 4500 dinkića.
 10. Bmw e46 320d

  Ja se ne bih ustezao za tih 10-20 eura...
 11. POTROSNJA BMW VOZILA

  Ovo treba zapamtiti... Hvala.
 12. Poz iz JA

  M!
 13. Ne znam, ali znam da je kod mene GM.