castor

Clan BMW Fan Kluba
  • Content Count

    682
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

2 Followers

About castor

  • Rank
    bmw znalac

Profile Information

  • Ime i prezime
    . Djole
  • Lokacija
    . Beograd
  • Automobil
    . BMW E46 330d M Sport Wagon
  • Link do vaseg automobila
    http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?/topic/36046-e46-330d-m-sport-touring-automatik/

Recent Profile Visitors

2012 profile views
  1. Hvala na info. Imaš li ideju gdje tražiti da ne okrećem 100 telefona, jer uglavnom niko ništa nema na stanju?
  2. Drugari, treba mi drugi interkuler. Ima li ko kakvu preporuku da je uzimao novo, a da nije krš, jer OEM je 260€, a ovi zamjenski dosta jeftiniji.
  3. Probah da pošaljem PM, ali ne možeš da primaš poruke, pa aj' se javi, treba mi interkuler. Fala!
  4. Što ne vidiš sa BMW Bane-tom iz Šapca, ima E39-ki u dijelovima, sigurno ima i farova ili dijelova, pa da se prepakuje? Gdje si našao Hella-ine Xenon-e i mene interesuje.
  5. I to je ono što je zapravo i najbitnije. Čestitke!
  6. Kao da znaš o čemu razmišljam. I sasvim lijepo su mu čučnuli. Pitanje - da li je nivo buke manji kada se spusti prozor za 1-2 cm?
  7. Bolji ti je filcani, jer su u Engleskoj utvrdili da ovaj plastični pušta ulje u turbinu. Redovna zamjena uloška na svakom servisu i nemaš brige. Ja uložak mijenjam na svakom, a kućište separatora sam odlučio da mijenjam na svakom petom servisu.
  8. Bata, Babić, Radić ili zvanični, tj. ovašćeni.
  9. castor

    Oglasi

    Oh how yes no, isto kao i za X-a...
  10. I dalje super izgleda. Nego, ovo ti nisu originalni farovi, već neki zamjenski Depo, Tyco, tako nešto? Kako si zadovoljan i kako svijetle po noći?
  11. Ja sam sam sebi mijenjao na E46, 15 minuta posla. Toliko je jednostavno da ne može jednostavnije, na krajevima iznad "kugli" imaš male osigurače koje skineš i nakon toga samo svučeš amortizer sa kugle. To je sve koliko se sjećam...
  12. castor

    2.0d vs 3.0d

    Bojim se da nije tako lako i jednostavno...
  13. castor

    Oglasi

    Ovaj sa PT tablicama stoji na oglasima sigurno godinu i više dana, pa bi po meni bilo obavezno ga dobro pregledati za početak. Ne mora da znači da nešto ne valja, samo da je od starta bila jaka cijena, ali za svaki slučaj.
  14. castor

    BMW F10 menjac

    Svi ovi koji rade automatske mjenjače imaju sredstva/alat za zamjenu ulja. Kada se radi servis, barem koliko sam ja iskopao, mijenja se poklopac kartera i filter. Samim tim se ispušta ulje. Računaj da sigurno 10-20% ulja nećeš moći da odstraniš nikako osim kompletrnim rastavljanjem mjenjača, a to je onda remont. Čak ni sa pumpama mislim da ne može sve da se izbaci. Jedino da se postupak ponavlja sa nekim jefitnijim uljem nekoliko puta, pa da ga tako propere. Ono što može da ti se desi jeste slijedeće, kako je meni Aco iz Garage ///M rekao - sadašnje ulje i pored toga što je staro, u sebi