castor

Clan BMW Fan Kluba
 • Content Count

  671
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

2 Followers

About castor

 • Rank
  bmw znalac

Profile Information

 • Ime i prezime
  . Gaćeša Đorđe
 • Lokacija
  . Beograd
 • Automobil
  . BMW E46 330d M Sport Wagon
 • Link do vaseg automobila
  http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?/topic/36046-e46-330d-m-sport-touring-automatik/

Recent Profile Visitors

1665 profile views
 1. Ja sam sam sebi mijenjao na E46, 15 minuta posla. Toliko je jednostavno da ne može jednostavnije, na krajevima iznad "kugli" imaš male osigurače koje skineš i nakon toga samo svučeš amortizer sa kugle. To je sve koliko se sjećam...
 2. castor

  2.0d vs 3.0d

  Bojim se da nije tako lako i jednostavno...
 3. castor

  Oglasi

  Ovaj sa PT tablicama stoji na oglasima sigurno godinu i više dana, pa bi po meni bilo obavezno ga dobro pregledati za početak. Ne mora da znači da nešto ne valja, samo da je od starta bila jaka cijena, ali za svaki slučaj.
 4. castor

  BMW F10 menjac

  Svi ovi koji rade automatske mjenjače imaju sredstva/alat za zamjenu ulja. Kada se radi servis, barem koliko sam ja iskopao, mijenja se poklopac kartera i filter. Samim tim se ispušta ulje. Računaj da sigurno 10-20% ulja nećeš moći da odstraniš nikako osim kompletrnim rastavljanjem mjenjača, a to je onda remont. Čak ni sa pumpama mislim da ne može sve da se izbaci. Jedino da se postupak ponavlja sa nekim jefitnijim uljem nekoliko puta, pa da ga tako propere. Ono što može da ti se desi jeste slijedeće, kako je meni Aco iz Garage ///M rekao - sadašnje ulje i pored toga što je staro, u sebi
 5. Ma znam, ali čitava zajebancija dok skinem oprugu, uzmem mjere, odnesem kod strugara i molim se da uradi kako treba. Računao sam da je lakše ovako gotovo od gewindi staviti. Ionako se jednom namjesti visina i to je to.
 6. Auto (baš ovaj iz teme) je i dalje tu, kod ćaleta, praktično i dalje na forumu. Ima takvih još (mislim na N42), pa da ljudi znaju da se problem može riješiti bez skidanja glave i rađenja polu-generalne, pod uslovom da je sve ostalo ok.
 7. I samo da kažem da su svi "problemi" sa potrošnjom ulja riješeni sa zamjenom par dihtunga i gumica ventila bez skidanja glave ili bilo čega više nego što treba. Gumice koje su skinute tu toliko raširene/razlokane da kraj njih može još jedan vrat ventila da prođe, a ne ulje. Po meni, preporuka na benzincima mijenjati gumice ventila na 50k km za bezbrižno uživanje u autu.
 8. Uh, prođe dosta od zadnjeg pisanja, a radilo se svašta, pa ću morati to malo da dopunim. Nego, ima li neko ideju gdje bih mogao da nađem štelere za zadnje opruge? Kontam da idu uz neke gewinde, ali mi ne pada na pamet gdje bih mogao da nađem samo štelere, bez gewindi...
 9. Ja sam prije nekog vremena naišao na informaciju na jednom od E46 foruma (neki engleski čini mi se) da su radili poređenje ta dva separatora i da pobjedu odnosi onaj sa spužvicom. Prema njima razlog je taj što vortex (noviji, be spužvice) ne radi ništa sa uljem, tj. ne blokira ga, nego ga iz separatora gruva u turbinu i onda dolazi do ranijeg crkavanja turbine, pa između ostalog ima i povećanu potrošnju ulja. Onaj sa spužvicom (stariji) blokira i zadržava ulje u spužvici, ali mu je mana da mora da se mijenja redovno. Od tada sam se vratio na stari tip separatora i smanjila se potrošn
 10. Može ali moraju svi uslovi biti ispunjeni...
 11. Pa bratac dobrodošao, a s obzirom da mi Banijci nismo nikad bili stidljivi, nemoj ni ti da glumiš ludilo, nego deder ti lijepo napiši ime i prezime, pa da znam koji si... I ajde piskaraj za tu peticu što si uzeo, nemoj da si lijen. Petrinja i Banija u srcu uvijek!
 12. Neka te ne mrzi, pošalji im i PDF ili iskopaj prevod pa im pošalji i neka se izjasne prema tom PDF-u, jer je tamo navedeno ono gore - EEU i navedene zemlje van EEU, eksplicitno, što bi trebalo da znači da van tih zemalja garancija ipak ne važi. Pitaj i naše opet, ali pitaj i švabe direktno.
 13. Na toj strani koju si okačio, imaš link na PDF u kome je valjda detaljno objašnjeno trenutno stanje BMW Premium Services garancije, a na nekoj strani na švapskom piše i ovo: PDF ima password protection koji pokriva i copy/paste funkcionalnost, pa sam ovo prečukao na brzaka na Google Translate. Obavezno provjeri i Radulovića i Deltu po ovom pitanju, a bez pisanog odgovora ja ne bih ulazio u ovaj "izazov"... EDIT: Ono što je posebno dobro je što se kroz godišnju doplatu garancija može produžiti do 200k km ili čini mi se 12 godina.