castor

Clan BMW Fan Kluba
 • Content Count

  678
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

2 Followers

About castor

 • Rank
  bmw znalac

Profile Information

 • Ime i prezime
  . Gaćeša Đorđe
 • Lokacija
  . Beograd
 • Automobil
  . BMW E46 330d M Sport Wagon
 • Link do vaseg automobila
  http://www.bmwclubserbia.com/forum/index.php?/topic/36046-e46-330d-m-sport-touring-automatik/

Recent Profile Visitors

1840 profile views
 1. Što ne vidiš sa BMW Bane-tom iz Šapca, ima E39-ki u dijelovima, sigurno ima i farova ili dijelova, pa da se prepakuje? Gdje si našao Hella-ine Xenon-e i mene interesuje.
 2. I to je ono što je zapravo i najbitnije. Čestitke!
 3. Kao da znaš o čemu razmišljam. I sasvim lijepo su mu čučnuli. Pitanje - da li je nivo buke manji kada se spusti prozor za 1-2 cm?
 4. Bolji ti je filcani, jer su u Engleskoj utvrdili da ovaj plastični pušta ulje u turbinu. Redovna zamjena uloška na svakom servisu i nemaš brige. Ja uložak mijenjam na svakom, a kućište separatora sam odlučio da mijenjam na svakom petom servisu.
 5. Bata, Babić, Radić ili zvanični, tj. ovašćeni.
 6. castor

  Oglasi

  Oh how yes no, isto kao i za X-a...
 7. I dalje super izgleda. Nego, ovo ti nisu originalni farovi, već neki zamjenski Depo, Tyco, tako nešto? Kako si zadovoljan i kako svijetle po noći?
 8. Ja sam sam sebi mijenjao na E46, 15 minuta posla. Toliko je jednostavno da ne može jednostavnije, na krajevima iznad "kugli" imaš male osigurače koje skineš i nakon toga samo svučeš amortizer sa kugle. To je sve koliko se sjećam...
 9. castor

  2.0d vs 3.0d

  Bojim se da nije tako lako i jednostavno...
 10. castor

  Oglasi

  Ovaj sa PT tablicama stoji na oglasima sigurno godinu i više dana, pa bi po meni bilo obavezno ga dobro pregledati za početak. Ne mora da znači da nešto ne valja, samo da je od starta bila jaka cijena, ali za svaki slučaj.
 11. castor

  BMW F10 menjac

  Svi ovi koji rade automatske mjenjače imaju sredstva/alat za zamjenu ulja. Kada se radi servis, barem koliko sam ja iskopao, mijenja se poklopac kartera i filter. Samim tim se ispušta ulje. Računaj da sigurno 10-20% ulja nećeš moći da odstraniš nikako osim kompletrnim rastavljanjem mjenjača, a to je onda remont. Čak ni sa pumpama mislim da ne može sve da se izbaci. Jedino da se postupak ponavlja sa nekim jefitnijim uljem nekoliko puta, pa da ga tako propere. Ono što može da ti se desi jeste slijedeće, kako je meni Aco iz Garage ///M rekao - sadašnje ulje i pored toga što je staro, u sebi
 12. Ma znam, ali čitava zajebancija dok skinem oprugu, uzmem mjere, odnesem kod strugara i molim se da uradi kako treba. Računao sam da je lakše ovako gotovo od gewindi staviti. Ionako se jednom namjesti visina i to je to.
 13. Auto (baš ovaj iz teme) je i dalje tu, kod ćaleta, praktično i dalje na forumu. Ima takvih još (mislim na N42), pa da ljudi znaju da se problem može riješiti bez skidanja glave i rađenja polu-generalne, pod uslovom da je sve ostalo ok.
 14. I samo da kažem da su svi "problemi" sa potrošnjom ulja riješeni sa zamjenom par dihtunga i gumica ventila bez skidanja glave ili bilo čega više nego što treba. Gumice koje su skinute tu toliko raširene/razlokane da kraj njih može još jedan vrat ventila da prođe, a ne ulje. Po meni, preporuka na benzincima mijenjati gumice ventila na 50k km za bezbrižno uživanje u autu.
 15. Uh, prođe dosta od zadnjeg pisanja, a radilo se svašta, pa ću morati to malo da dopunim. Nego, ima li neko ideju gdje bih mogao da nađem štelere za zadnje opruge? Kontam da idu uz neke gewinde, ali mi ne pada na pamet gdje bih mogao da nađem samo štelere, bez gewindi...