folija umesto farbe


Recommended Posts

Znam da postoji folija koja se lepi na karoseriju umesto farbe. Nju cesto koriste taksisti i firme koje nece da placaju farbanje. Meni treba samo metar kvadratni crne boje za neke detalje na kolima, ali kroz oglase nisam mogao da nadjem firmu koja se time konkretno bavi, barem ne u Beogradu. Ima dosta folija za stakla ali mislim da to nije isto. Zna li neko gde moze da se nadje?

Hvala unapred :(

Link to post
Share on other sites

dodje kvadrat folije oko 2-3 eura nije vise a trebalo bi da bude po svakoj bolje opremljenoj trgovini boja i lakova ili po trgovinama gradjevinskih alata i opreme bar ovde kod nas u hercegovini ili potrazi kao sta je kolega naveo kod nekoga sta radi reklame jer takvu foliju koriste slicnu

Link to post
Share on other sites

Ja sam mislio da je to odlicno resenje jer kao cuva farbu ali kad sam pomagao oko skidanja... Na strani kola koja je zbog parking mesta stalno bila izlozena suncu lepak od folije je ostetio lak. Ne znam kakva je ovo folija bila, nije neka najjeftinija sigurno. Tako da ko planira da lepi iole vece povrsine neka se raspita kod nekih koji su to skidali da li steti farbi jer ova se nije dobro pokazala.

Link to post
Share on other sites
Nadjoh i ja tu firmu ali je u Indjiji.

Bas sam ih zvao, kaze decko da bi me kompletna hauba sa njihovim radom izasla oko 50e sto i nije tako mnogo...pa nije indjija bas preko sveta pa da je to toliki problem... :(

Link to post
Share on other sites

S obzirom da mi ta folija treba samo da presvucem sajtne u crno, put u Indjiju mi se ne isplati. Benzin bi kostao 2-3 puta vise nego sama usluga. A sto se ostecenja farbe tice, tu ne brinem previse jer je ovaj deo karoserije inace izlozen kamencicima, soli i svim ostalim udarima sa kolovoza. Farba se osteti kako god.

Link to post
Share on other sites

Kada bih imao uslove za farbanje mozda bih to i uradio. Posto nemam garazu niti prostor gde mogu da se zezam sa time, sracunao sam da mi je folija jednostavnije, jeftinije i prakticnije resenje. Sajtne na dvojci su inace na udaru korozije tako da bi folija mogla da pruzi dodatnu zastitu. Farba vec postoji.

Link to post
Share on other sites

e sad ovako ta folija cuva originalnu boju imaju razne boje ima prozirna odlicna zastita za auto opd svih vanjskih utjecaja kamencica sunca itd.

ja sam osobno prije 2 godine sa prijateljem na praonici ''ogulio''10 nisan micri koje su se koristile u belgiji na aerodromu bile su zute folije a ispod metalic siva boja i nidje nismo naisli na nikakvo ostecenje uzrokovano folijom auti su nakon uklanjanja folije ispolirana i sve i boja je imala sjaj kao da je frisko iz tvornice auto izaslo a takodjer je u klubu bila jedna vectra sa velikom naljom preko auta par godina je stajala ta folija i uklonjena bez ikakvih ostecenja cak je boja za nijansu bila bolja ispod folije nego dje folija nije bila te godine a pravio sam i na svojoj crvenoj kockici naljepnice kad je bilo svjetsko prvenstvo bila je kao sahovnica i par mjeseci nakon toga uklonjene su i nije ostavilo nikakve tragove

Link to post
Share on other sites

sve zavisi od kvaliteta i namene te folije koje ljudi stavljaju na kola, postoje folije specijalno pravljenje za oblaganje kola samo se bojim da se cena ne bi nikom dopala jer je kod nas jeftinije farbanje...

Link to post
Share on other sites

Moja firma saradjuje s drugom firmom koja nam brendira vozila, tj. lepi folije. Nalaze se u Svetog Nikole (ne znam broj), ulica koja prolazi pored Novog groblja, kuda ide 65-ica. Postoji veliki izbor folija, ima i onih sa UV lakom, otpornim na vremenske prilike! Evo ti telefon lika: 064 11 22 951. Zove se Sale, on je sef (to je onaj buckasti lik iz reklame za Fast). S njim popricaj. Bolje je da ti oni to zalepe da ne bi bilo "mehurova".

Link to post
Share on other sites

Cisto sumnjam da kod nas moze neko bas tako lepo da uradi auto... Iskreno to bih probao cisto malo zezanja radi..

Znam da u zemunu ima neka ekipa koja to radi. Dosta taksista to radi kod njih ali na zalos nemam broj. Ali koliko sam cuo negde oko 150e za ceo auto.

Link to post
Share on other sites