mackaski9

Members
  • Content Count

    67
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mackaski9

  1. Svaka cast, dobar izbor i da te dugo sluzi :) A za kilometrazu i ne nerviraj se puno, ako je dobro odrzavan, samo nastavi tako dalje i dugo ce te sluziti jer je taj redni sestak neunistiv :))
  2. Prelep auto, na slikama deluje inzvanredno sa tim felnama :) Da te dugo sluzi bez kvarova!
  3. I zasto ti sada mislis da imam samo TDS? O.o Ne razumem poentu prozivanja..kada pored mog e39 koji sasvim extra radi, imam jos dva auta a od toga je jedan e36 316i koji se isto tako ponasao i imam dosta iskustva i sa benzincima, i sa dizelima..Prognoziraj jos nesto, molim te, inspektore..
  4. Meni kada je ICV pravio probleme sa velikim variranjem, cistio sam ga pa posle par nedelja opet isto-na kraju sam mu samo skinuo dzek, da nema nikakvu funkciju i ler mi je konstantan bio na 1000obr i nije varirao pa sam tako vozio..Nekada je isto kao i kod tebe, palio iz prve, a nekada iz 2-3 po kratkom verglanju jer nije imao funkciju pa je on bio uzrok. Ja ciljam na njega, ili na instalaciju sto ide do njega..Hajde za pocetak upali auto, otvori haubu i skini dzek sa ICV i vidi ima li promena u radu, pa posle vrati da vidis da li je isto a posle isto to probaj sa protokomerom i dzekom :)
  5. Hvala :) Na motoru je radjena generalna ove godine, + menjana glava i dihtunzi a lanci su u okej stanju. Tiho radi, i sto se njega tice, meni su ostale dizne da se zamene i uradi mali servis :)
  6. Tacno, i farove sam zaboravio da su mi u planu :) Jesam, i to veliki fanatik a tako ce i biti, hvala na savetu :)
  7. Sve su to radionice, samo je BMW fabrika.

  8. Posle prethodnog modela e36, od nedavno sam pazario kao sto i u naslovu pise e39 '98. Od opreme ima sve osim koze, od ulaganja planiram da se malo dotera branik, kao sto se vidi da je ostecen na slici, druge i malo vece felne, blago zatamnjivanje stakala i za nijasnu jace ozvucenje. Auto se za sada okej ponasa, pali normalno, ne lupa nista i fino se ponasa ali bi mi svaki savet dobrodosao sto se motora i auta tice :) Evo i par slika: http://postimg.org/image/i8ej30qip/ http://postimg.org/image/nk6733g2l/ http://postimg.org/image/5pnbqy1wt/ http://postimg.org/image/96fd53jfb/ http://posti
  9. Svaka cast za sredjivanje i stanje vozila. Jedan od lepsih kupe-a koje sam video..
  10. Eto, covek iz iskustva.. Mislim da bi na ovu temu mogao 'lock' jer je sve jasno. Sekvent je verovatno najbolje moguce resenje kod svih motora da direktnim ubrizgavanjem, ali i elektronac zna perfektno da radi ako ga plinadzija lepo postavi. Pozz
  11. Zbog cega su onda pravljeni obicni a ne vakumski isparivaci? Slazem se da je sekvent bolja opcija, ali ti i mnogi drugi motori sa metalnom granom koji ne prelaze 150ks znaju perfektno da rade na elektronskom. Previse je glupo bacati pare na aute starije +15god za sekvent plin.. Ako decko sve novo stavi, sasvim ce mu lepo raditi.
  12. Moj drugar je na m43 318IS imao sper dig. Ne znam kako ali je imao i bio je mnogo startniji od sestaka e36 150KS. :) Inace, sper diferencijal nije toliko tesko napraviti.. Nije ni lako, ali hocu da kazem da je izvodljivo i da se malo raspitas i da ti taj tvoj dif pretvore u sper-izvodljivo je :)
  13. Drug na istom modelu, isti problem.. Bez brige, opusti se.. Ne steti nista. Upalila ti se lampica jer vozis na plion, verovatno zbog siromasne smese ili loseg plina. Ponistis gresku i vozis ga na benzin i videces da problem resen. Uostalom, nemoj nista dirati, kazem, normalan problem, opusti se i teraj..
  14. Nee, ne, nesporazum :) Ja sam samo hteo da kazem da na taj nacin moze da se ukloni to nasilnicko dizanje i spustanje lera :)) Inace, znam da je nabolje nabaviti nov protokomer, nov ICV, novu sondu, nov regulator pritiska pa i komp i onda nema majmunisanja oko takvih stvari :D Znam, ali ti problemi su bili reseni sa zamenom dihnunga usisne grane i setom membrani, ovo 99% nema veze sa time.. Naglasavam da je ovde problem kada se auto ugreje i kada se zaletim i hocu da stanem, njemu obrtaji padnu na 600-650rmp ali miiiruju. Ma, lovato-elektronski..
  15. Mesac je okej i na pravom mestu postavljen, a naglasio sam gore da sam filtere menjao. Kada otvoris protokomer, imas na tkz 'dijagramu' da pomeras oprugu u + / - stranu, i samim tim stabilizujes ler kada konstanto varira (npr. 600rmp-1200rmp) (ako nije u pitanju ICV) i tada je motoru lakse ali ako preteras, osetis na gubitku snage, ubrzanja, gusenje i svega, sto je i normalno! Pozz
  16. Onda nije. Ne, klapna je okej.. Nzm sta da radim onda.. Probam da prosirim tu rupu (da mu povecam bar malo) i onda zamenim ICV a ako nista ni od toga, onda sestak 2.0 Svako sam planirao pocetkom sledece godine da ga ubacim a ovaj prodam.. Ne znam, javim ako nekako resim problem.. <_<
  17. Ma, probao, cistio sa raznim tecnostima i sve, ali nesto i nema promena.. Nzm, po nekom moj misljenju, ili je on ili protokomer.. Jer, kada mu pomerim paljenje, onda je stabilar ler ali ne ide nikako.. Pojma nemam da li protokomer moze uopste da zajebava kada se auto tek ugreje a pre toga nista :) Cudni su ti m 40 motori :D Hajde, ako nekom silom ustanovim da je do toga, javim ti se u inboxu, hvala :)
  18. Svecice, ulje, filter vazduha, filter plina, membrane pre 2-3hilj samo.. Sta moze biti? Mislim, tesko da ja nekada postavljam ovde pitanja jer dosta radim oko kola, ali ovo mi bas malo cudno.. Bas kada se zaletim i stisnem kvacilo, obrtaji naglo padnu.. Ciljas mozda na ICV?
  19. Isto tako i na benzinu.. A znam, al jebes ga, problem je tu :)
  20. Naime, prooblem se najvise primeti kada je auto ugrejan (dostigne radnu temperaturu) i jedva da radi.. na 600-650rpm. Kada ubrzam i hocu da se zaustavim, cim stisnem kvacilo, on hoce da se ugasi koliko mu je mali ler gas. Pitanje, da l postoji mogucnost da mu ne odgovara 'fi' na kucistu filtera gde uvlaci vazduh? Da li mu je premali jer kada otpusim neko od vakum crevca, motor dodje sebi? :mellow: Naglasavam da nece najbolje da me slusa isparivac sto se lera tice a uradjeni su servisi. Auto ubrzava ali ne bas zadovoljavajuce i krajnja brzina mu je ocajna, pali i na plin kao mina ali me buni t
  21. A gde se tebi ustvari oseca gorivo? Oko kog dela auta? Verovatno ti curi negde samo ti to ne vidis.. A i ako budes proveravao, ostavi ga u radu i tek ces onda videti gde curi, jer, ti dok ugasis auto pa dok ne krenes u gledanje creva i svega, benzin se vec 100 puta osusi i zato ne vidis..