maverick

Members
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by maverick

  1. hahhahaha, ne shvatas, ne ide kao prije,kao da je zagusen dok ne dodje do 2 hiljade obrtaja, onda radi odlicno.:D kazem ja njemu fino da kupi benzinca kao mog, al ne slusa :D
  2. kao sto sam gore naveo bmw e39 525tds 96 godiste prije nego sto upali turbinu puno slabije vuce nego prije? u cemu moze bit problem? to mi je za druga, kaze da mu je uradjen servis... jel imao neko ovakvo iskustvo? :P hvala unaprijed...
  3. hvala momci, auto sam uzeo u martu, al sam jutros mijenjao akumulator jer nije htio da upali i gle cuda, tackice vise nema. a auto je pri kupovini isao i na detaljan pregled i utvrdjena prava kilometraza 244000km, a ja od kad sam ga kupio nisam cackao nista, osim servisa. pa sam se zacudio. nadam se da se nece vise pojavljivat :) hvala jos jednom
  4. treba mi mala pomoc, da mi objasni neko sta znaci ona mala tacka na instrument tabli izmedju kilometraza, zakleo bih se da mi se nije pojavljivala do danas...:P inace auto je e39 523i 96. god. hvala unaprijed :)
  5. hahahaha, brate ovako je meni bilo u mercedes 124, ista slavina, samo odvrnes i imas grijanje :))) ja kad sam to vidio zimi imao me slog strefit :)
  6. mozes da dodjes da provjeris, jer mi i ujak ima e39 isti kao moj, al njemu nije radila klima zbog senzora dok ga nije zamijenio, a cudio se kako to radi na mom autu :P a ne znam sta ti je to max taster? :)
  7. ja imam automatsku klimu na e39 i na tabli mi pise -40, i klima mi je radila cijelo ljeto perfektno, i to na tipicne podgoricke vrucine :) tako da sigurno nema veze sa senzorom spoljne temperature...
  8. dobro dosao :) koji model 530d? :P
  9. brate auto je prelijep, extra zamisljeno i uradjeno. jos 18 felne i bruka :)))
  10. dobro dosao :) poz iz podgorice p.s. vozis najbolje auto na svijetu :)
  11. sa e34 je jedini logican prelazak na e39 :)
  12. gledao sam one slike, sto su ga radili na foto shop, mislim da ce premocno da izadje :)
  13. al kod nas u cg tesko nadjes original castrol... a nisam mu mogao ostetit nista za 5, 6 km voznje na 7 litara???
  14. e hvala ti, sad sam bio da provjerim i pokazujem jedno 2, 3 milimetra preko maximuma. pa sam ispustio oko pola litra. i sad je ok. :)
  15. ma majstor me zaintrigirao jer mi je posle sestog litra rekao da je na minimumu, i usuo litar. i na mjerac pokazao da je na maximum. i on mi kaze ako ujutu bude malo preko maximuma, nista strasno. pa zato i pitam zna li ko kakvi su fabricki podaci.
  16. kontam to, ali je ovo ulje sto posto original jer sam ga licno donio iz francuske, pa mi je ostalo... bolje i to nego fals mobile, ili tobos original bmw ulje a made in albania :))) al me kopka ovo za litrazu ulja?
  17. steta, sve zbog preskakanja redovog servisa :P
  18. jedno pitanje, jel moguce da u moj bmw e39 523i staje 7 litara ulja sa filterom? na internetu sam nasao informaciju da taj auto proguta 5,5 bez mijenjanja filtera ili 6 sa zamjenom istog :P sad se bojim da mi ga ne prospe na neki semering, pa ako ko zna tacno koliko staje neka javi. inace usuo sam total 10-40w. original. kazu da je dobro. hvala unaprijed :)
  19. polako, bit ce slika, samo da se doradi jos malo :)))
  20. pozz svima ukratko o meni volim sve sto dolazi iz minhena pivo,fc bayern i bmw nedavno sam postao ponosan vlasnik e39 523i, a o tome autu sam mastao jos od 99. kad sam ga prvi put ugledao... i za mene je bmw zivot a ostalo su sitnice... unaprijed se radujem druzenju, razmjenjivanju korisnih informacija, itd... i, da, bolje vas nasao :)