lord_bozidar

Members
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by lord_bozidar

  1. zavisi kako kome, zavisi kako ko je sta vozio i ima iskustva u tome. mene bas nesto NE interesuje zbog cega je tebi osmostepeni automatski menjac veliko sranje. meni je odlican, nema osetnog prebacivanja, auto krstari. a po gradu nema bolje solucuje! cak ima i "automatsku kocnicu" da kada stanes na crveno svetlo ne moras da drzis nogu na kocnici. ...ali boze moj, uvek se nadje neko ko bolje zna od BMW inzinjera i troluje po forumu.
  2. podpuno zaboravio da slikam auto sa letnjim felnama... evo dve fonom: Vmax: zanimljiva je zapravo potrosnja, koja je naspram E60 za skoro 2 litre niza!
  3. hoce se ovde postaviti slike sa tuning-styling-a ili negde drugde?
  4. u principu su ti bitna tri voda, plus, minus i signal za rikverc, eventualno i signal za paljenje svetla. retrovizor radi pomocu dve fotocelije koje stalno mere razliku u intenzitetu svetla, ako na zadnjoj foto celiji bude mnogo vise svetla nego na prednjoj, onda elektronika pusta malu voltazu na elektrohromatski gel i on se zatamnjuje. inace, sve to radi na 12V!
  5. mozda ti ovo dalje pomogne: http://www.mercedesklub.rs/thread-4.html
  6. sveze slike od F15, naslednika sadasnje E70ke
  7. ja ipak preferiram italijanski dizajn preko koreanskog, gde su prednja maska, farovi i stopaljke preko pola auta, a to je izgleda sada moda kod svih proizvodjaca! ne znam za koga vise ti nemci dizajniraju automobile, ali opet jedna E38-ca ili E39-ka bi dobro dosla.
  8. poenta je u tome sto ne planiraju da ga prave u seriji, samo jedan jedini napravljen a tako dobro izgleda!!!
  9. eeeh da je srece.... http://www.topgear.com/uk/photos/The-BMW-Pininfarina-Gran-Lusso-Coupe-2013-05-?imageNo=1
  10. loznicanine :D dodji i u mercedes klub ;) www.mercedesklub.rs
  11. nisam ni ja ovih novih mecki, ali w124., slon w140 i stari sl r129 su mi bas po meri! nova e klasa facelift ne moze ni da prismrdi F10 !!! kao neki koreanac izgleda...
  12. to su felne sa C215 CL-a, prvi CL, buljavi ;) sada malo drugacije izgleda nego na slici, vraceno sve u originalno stanje sem xenona i dnevnih svetla.
  13. ajd i ja da se pohvalim, sem BMW-a u porodici imamo i dva mercedesa :o jedan kobajagi dzip: i naravno jedan kabriolet :D
  14. ja tebe icno ne poznajem, a i da te licno poznajem sigurno javno o tome nebih pisao. finansije su privatne stvari i nisu za javnost.
  15. zsvisi, ne moze se tek tako generalizovati. npr ako uzmes lizing na 36 meseci, ti mozes i bez ucesca, ali onda je rata nesto veca. u svakom slucaju, posle tih 36 meseci se proceni preostala vrednost tog vozila i mozes da ga otkupis ili da nastavis lizing za to vozilo po nizoj tarifi ili po novoj tarifi da uzmes nov auto. u principu skoro svi uzimaju nov, a za stari ih boli uvo. u slucaju da imas klinca koji ima polozeno ili za zenu, onda se obicno isplati da njima preuzmes taj auto. naravno, ceo lizing se ne odnosi na fizicka lica, nego na pravna gde hvatas jos kojekakvih olaksica i na
  16. mogu da ga duvaju koliko god hoce, ipak sam ja taj koji na kraju seda u svoju novu F10. veruj mi, ne dotice me ni malo. eto, dokle smo dosli, a samo sam skrenuo paznju na to kako je neko unakazio osmicu.
  17. ne ne, sa 0€ ucesca u slucaju neke stete, imas razlicite pakete i nivoe i u zavisnosti od tvoje proslosti koliko si ili koliko nisi pravio stete se racuna cena. no napisah, sve to sa svim servisima i autom z aonu cenu. tako da u slucaju slucaja bio ja kriv ili neko drugi, za popravku automobila ili za nov automobil ne moram nista da placam. inace ako se desi nesto da ne mogu sa mojim autom da nastavim dalje putovanje, dobijam najmanje klasu nizi auto besplatno dok se moj ne osposobi a u slucaju da ne mogu odmah da isporuce taj auto, dobijam rent-a-car i /ili hotel. vec jednom isprobao ne mojo
  18. @ponton, dragi moj, ti pricaj i filozofiraj i dalje dok se moja guzica vozi u novom F10 530d, pri cemu je rata nesto veca od 450€ a pri tom uracunati svi servisi, full kasko sa 0€ ucesca,itd itd itd e da. I bas se radujem kada cu opet za tri godine otici u BMW da uzmem kataloge i sednem sa prodavcem da sklopim svoj nov auto. mozda isprobam drugu spoljasnju boju, ili neku smeliju unutrasnju boju, ili pak jaci - 550d. Tako da vidis, za tri godine cu ja opet voziti nov novcat auto, koji sam JA porucio, kojem sam JA skockao opremu i u cijim papirima ce stojati MOJE ime.... dok ti budes i d
  19. iskreno, ko danas kupuje auto za kes ili je teska budala / idiJot ili milioner... ili zatucani balkanac koji mora u svom milutovcu da bude glavni i da se prica koliko je kostao njegov auto. Kes se obrce i pravi novi kes, nije nikako za bacanje za neki nov auto! ko jos nije stigao u 21. vek i nije ukapirao da se moderni automobili prave skoro iskljucivo za prvi i eventualno drugi lizing , sto je otprilike 6-8 godina, mene je njega zao! Na sta ce ovaj moj F10 530d izgledati za nekih 8-10 godina ne zelim da zanm, jer su prepuni kojekakve elektronike i sve je nepristupacnije za servisiranje! Mo
  20. hvala bogu pise moje ime, nije kao u srbiji gde su kanibal banke. sem toga, lizing i svake trece godine nov auto ;) samo mislim da je Osmica ikona BMW-a i da ne treba da se skrnavi sa kojekakvim glupostima. ako vec nema para da je vozi na plin, neka je proda onom ko bi je dostojanstveno odrzavao. svidja mi se kako se onaj hrvat iz zagreba brine o onim osmicama. zasto postoje trojke? u krajnjam slucaju i petice?? i na kraju dana ipak vazi ona, nije zvaka za seljaka ;)
  21. onda ne treba ni da ga vozi... isto kao kad bi uzeo ferari i u njega ubacio fordov motor....... <_< osmica je ipak nesto posebno!
  22. http://www.polovniautomobili.com/oglas2844566/bmw_850_csi/ znaci lik je u 850 CSI ubacio dizel motor..... :2u4pvecna8: pa nije zvaka za seljaka majku mu!
  23. nebili im otvorio oci :D oni samo znaju za jedno i nedaj boze neko da spomene neku drugu marku :lol: a sto se tice ove poslednje generacije, F10 i W212, petica je stvarno daleko ispred E klase! bar sto se mene tice i mog ukusa... nego dobro te nasao ;) gde da postavim slike iz BMW-og muzeja?
  24. i mene bas interesuje ko ti je radio volan i za koliko. jesi zadovoljan? autic ti je bombona!