Canma

Members
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Canma

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Aleksandar
  • Lokacija
    Beograd
  • Automobil
    BMW E39 520D

Recent Profile Visitors

621 profile views
  1. Isto mi se desilo. Resio sam problem: Otisle gumice ( o-ring) na bos pumpi. Iste zamenjene bez skidanja bos pumpe.Takodje zamenjena i prelivna creva i jos neke gumice na pumpi radi preventive. Sve to uradjeno kod Pere (MN AUTO) u Jovanke Radakovic na Karaburmi. Ako nekog zanima sve to je kostalo 75 EUR.
  2. Otisle gumice ( o-ring) na bos pumpi. Iste zamenjene bez skidanja bos pumpe.Takodje zamenjena i prelivna creva i jos neke gumice na pumpi radi preventive. Sve to uradjeno kod Pere (MN AUTO) u Jovanke Radakovic na Karaburmi. Ako nekog zanima sve to je kostalo 75 EUR. Hvala svima na angazovanju oko mog problema.
  3. Od jutros nece vise da upali. A isao cak u Berlin po njega. Kud ga uze...
  4. Nema veze sa tim. Moj jedva radi 3 sekunde trese pa se ugasi ili sastavi pa onda radi normalno.
  5. Postovani forumasi, Od pre mesec dana je pocela da se manifestuje sledeca situacija. Prilikom prvog starta motora ujutro, auto upali ali radi nemirno, kao na 3 cilindra, 2,3 sekunde i onda odjednom sastavi i lepo radi. Prilikom nemirnog rada, niti dimi niti izbacuje naftu na auspuhu, sve normalno. Pre 3 meseca sam stavio 4 nova grejaca i kada su bili minusi palio je sto se kaze na pola kljuca. Medjutim zadnja 2 puta, se desava sledece: upalim ga radi nemirno 3 sekunde i ugasi se. Posle toga moram da verglam 15 sekundi, maltene do praznjenja akomulatora, dok ne upali. Plasim se da sledeci put
  6. Dragi forumasi srecna Nova Godina! Od kada su krenuli ovi debeli minusi napolju, javio mi se jedan ne bas prijatan problem. Naime posle svakog drugog stiskanja papucice kocnice, ona postane tvrda i auto jedva koci.Napominjem da se to ranije nije desavalo tj. dok nisu bile ove niske temperature. P.S. Jesenas mi je poplavio onaj deo gde je kocioni cilindar, pa sam ga otpusio,Malo je brbocalo dok sam stiskao kocnicu al je brzo presalo i bilo je sve ok.Napominjem da je to bilo jesenas. HVALA!
  7. Canma

    E39 520D 2001 god

    Znaci da nista onda ne diram??
  8. Canma

    E39 520D 2001 god

    Mnogi kazu da ce motor duze trajati, jer ovako egr vraca vruce gasove nazad u motor. Kapiram da ce lepse tj lakse ubrzavati.
  9. Postovani forumasi, Hteo bih da iskljucim egr. Da li je dovolno da se stavi neki ulozak koji nece dozvoliti da gasovi odu do egr-a, ili mora jos nesto da se uradi (softverski). Unapred zahvalan!!
  10. Kako da znam koji ne valja? Naravno osim odlaska kod majstora, jer vidim da nije komplikovano da ih sam zamenim...
  11. Postovani forumasi, Da li je normalno da motor ne postigne radnu temperaturu posle 8 km GRADSKE JUTARNJE SPIC voznje (Banjica - Trg republike). Ne predje ni drugu crtu na pokazivacu. Ako iskljucim grejanje malo je bolja situacija ali nista specijalno. Napominjem da dok su bile malo vece spoljne temperature vozilo je postizalo radnu temperaturu. HVALA!
  12. Nakon nekog vremena vise se necuje brbocanje vode kada stiskam paucicu za kocenje. Auto normalno koci. Da li posle ovoga moram nesto da menjam npr. kocionu tecnost , sesir ili nesto trece???
  13. Odradio sam i voda je otisla. SVAKA CAST
  14. Da li moram da skinem sesir da bi ga ocistio-otpustio vodu???? I da li ce to ponovo da mi se desava tj. kako to da sprecim?? Malo sam razocaran da se to desava na BMW...
  15. Dragi forumasi, Od juce mi se cuje sustanje vode kada stisnem pedalu kocnice. Kada sam skinuo donji poklopac filtera vazduha, viedo sam da ima puno vode oko kocionog cilindra. Gde se nalazi odvod za tu vodu da ga otpusim????? HVALA