Boban17

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Boban17

 1. Boban17

  e46 m43 gubi vodu

  Postojili mogućnost pošto sam menjao termostat eger ventila da nisam dobro ozracio i da ima vazduha u sistemu za hlađenje i da od toga gubi vodu jbg
 2. Boban17

  e46 m43 gubi vodu

  Otprilike kolko to košta i neka preporuka za majstora
 3. Boban17

  e46 m43 gubi vodu

  Strašno ako bude to, al auto se ponaša dobro 👌
 4. Boban17

  e46 m43 gubi vodu

  Posuda gde se sipa voda.
 5. Boban17

  e46 m43 gubi vodu

  Zdravo, BMW 318d 2005 godište, gubimi tečnost antifriz na 100 km otprilike po jednu čašu,gubijo je antifriz na termostat eger ventila ali od kada sam to zamenio gubi više, ispod auto nisam video da ima neki trag od antifriza ili vode....
 6. Boban17

  Bmw 318d

  Pozdrav ljudi, nov sam ovde pa pokusavam da se snadjem jos uvek kako sve funkcionise na forumu.Pre par dana sam kupio BMW 318d 2005 godište
 7. Pre neki dan sam kupio BMW 318d 2005 godište auto je jako jako očuvan i održavan to sam video u servisu, prešao je 240000 km, uradio sam mali servis svi filteri i ulje sa tim kupio sam pogrešan isparivac uljni para koji košta 1900 din i ako smo tražili po modelu ne odgovara moj ima neki mali valjak. Auto ide dobro, pali odlično, smireno radi ali dimi beo dim ali ponekada posle par kilometara ne dimi i smrad koji se oseća kada radi u leru je bas neobičan.Da video sam da su katalizator izvadili. Jel zna neko sta moze da bude?
 8. Tu se menja samo taj valjcic i te gumice 1900 din, A ja sam zamenio a prešao sam sa novim uljem 500 km koje je već crno možda će sada da ga brže zaprlja. Možda zamenim na 10 k A tada verovatno cu sipati 5-30 ulje kaže da je bolje.
 9. Zamenio sam separator uljni para u sub, pratim od subute auto nema dima ni malo da ne poverujes da taj filter mali ima takvu ulogu,Našao sam nigde da je separator uljni para ključna stvar da čuvaš turbinu i motor.
 10. Pazi ja sam auto kupio na placu,ne znam kako se ubacuju slike ali verujmi to je kao da je bio u garaži 10 godina unutra i spolja sve sve stežen nema da lupne, on je i tada pušio ali jbg ja sam probao i gotovo, Čak sam vozio taj auto pre neki dan od Mladenovac 170 km. Nisam zamenio taj separator uljni para. E sad taj motor nosi oznaku M47tud20 to je kao novija generacija.
 11. Brate mene su ubedili da on nema DPF čak mi je to kum rekao koji je mehaničar i on mu je uradio mali servis i sipao to 5w40 . Pazi ja sam ima Zafiru posle nje nijedan motor ne čujem ?
 12. Ne razumem dal je normalnom da pored cepa tako izbaci ulje, razumem da je lanac tik tu da mora, da je taj čep sjeban.Normalno je da tako zasmrdi jer to negde prsne na vrući motor.
 13. Nema ništa belo na to sam bas obratio pažnju. Sintetičko 5w40. Imam utisak da kada malo više vozim pod gasom u obrtaje kao da nalijem ulje negde. Jer kada ponovo upalim posle takve vožnje zadimi više, najviše vidim kada ide u rikverc.
 14. Jbg nisam pri parama da bi sada išao kod majstora, pukao sam pare za reg. Moram da vozim svaki dan tako, izbacuje on beli dim ali ne često nego ono ponekada, večeras sam hteo da probam pa sam išao u 3 i 4 obrtaja kada sam stao smrdelo je ispod haube na ulje i pored cepa je prošlo ulje oko čepa. Pri tome niti je digao tenperaturu sve ok. Šta je to sa motorom bracki nije valjda da sam auto tek uzeo a da je otišao u k***c, postojili mogućnost da je čep sjeban pa prolazi ulje?
 15. M47TUD20 to je motor moj?
 16. Sada si me presekao jbg ??Dal da se izlogujem da ne vidim ili da dižem kredit
 17. Ulje sam sam zamenio tek pre 400 km ulje za sada stoji između min i max kako i treba, pošto sam vozio i pre dizel ulje za razliku od benz brzo po crni.
 18. Neka ti proveri na dijagnostici grejače možda bude kao meni jbg i taj separator uljni para.
 19. OK.Moja greška BMW 318d 2005 god n46 85kw nema DPF tako kaže moj drug koji ga je gledao ima prednji i zadnji katalizator, auto smo stavili na dijagnostiku pali grešku za sva četiri grejača al auto pali na pola ključa. Hvala na savetu.
 20. Razmišljam logično da je turbina ili motor on bi dimo stalno a ne ovo dimi i stane.Videcu tek sam zamenio ulje ako bude trošio jasna je dijagnoza. Kolko je normalno BMW 3 da potroši ulja na 10.000km kolko se toleriše?
 21. Probaću da zamenim za početak separator uljni para i sipacu adetiv pa sta mu bog sada mu nema nekih silnih ulaganja.
 22. Ne on je pušio i kada sam uzeo ali samo u leru, tako i jutros čim malo provozam stane i to ne svaki put u leru desi se da ne puši baš pizdim zbog toga. Pazi tu ima dest razloga zašto dimi ponekada u leru - - separator uljni para nisam. zamenio , DPF filter, dugo je stajao, turbina, motor, eger i jbg sem što bi ja voleo normalno da je neka glupost jer auto ide koa zmaj ? to me teši i lepo radi smireno.
 23. Ne to sam odmah pogledao, još ne mogu da utvrdim potrošnju ulja jer samo prešao 350 km
 24. DPF je blizu motora a katalizator je ispod kolko sam mogao da vidim ja, mislim da ima DPF to je ono burence iza motora,možda grešim.