Boban17

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Boban17

 • Rank
  bmw pocetnik

Profile Information

 • Ime i prezime
  Boban Milosavljevic
 • Automobil
  Bmw 318d
 1. Boban17

  e46 m43 gubi vodu

  Postojili mogućnost pošto sam menjao termostat eger ventila da nisam dobro ozracio i da ima vazduha u sistemu za hlađenje i da od toga gubi vodu jbg
 2. Boban17

  e46 m43 gubi vodu

  Otprilike kolko to košta i neka preporuka za majstora
 3. Boban17

  e46 m43 gubi vodu

  Strašno ako bude to, al auto se ponaša dobro 👌
 4. Boban17

  e46 m43 gubi vodu

  Posuda gde se sipa voda.
 5. Boban17

  e46 m43 gubi vodu

  Zdravo, BMW 318d 2005 godište, gubimi tečnost antifriz na 100 km otprilike po jednu čašu,gubijo je antifriz na termostat eger ventila ali od kada sam to zamenio gubi više, ispod auto nisam video da ima neki trag od antifriza ili vode....
 6. Tu se menja samo taj valjcic i te gumice 1900 din, A ja sam zamenio a prešao sam sa novim uljem 500 km koje je već crno možda će sada da ga brže zaprlja. Možda zamenim na 10 k A tada verovatno cu sipati 5-30 ulje kaže da je bolje.
 7. Zamenio sam separator uljni para u sub, pratim od subute auto nema dima ni malo da ne poverujes da taj filter mali ima takvu ulogu,Našao sam nigde da je separator uljni para ključna stvar da čuvaš turbinu i motor.
 8. Pazi ja sam auto kupio na placu,ne znam kako se ubacuju slike ali verujmi to je kao da je bio u garaži 10 godina unutra i spolja sve sve stežen nema da lupne, on je i tada pušio ali jbg ja sam probao i gotovo, Čak sam vozio taj auto pre neki dan od Mladenovac 170 km. Nisam zamenio taj separator uljni para. E sad taj motor nosi oznaku M47tud20 to je kao novija generacija.
 9. Brate mene su ubedili da on nema DPF čak mi je to kum rekao koji je mehaničar i on mu je uradio mali servis i sipao to 5w40 . Pazi ja sam ima Zafiru posle nje nijedan motor ne čujem ?
 10. Ne razumem dal je normalnom da pored cepa tako izbaci ulje, razumem da je lanac tik tu da mora, da je taj čep sjeban.Normalno je da tako zasmrdi jer to negde prsne na vrući motor.
 11. Nema ništa belo na to sam bas obratio pažnju. Sintetičko 5w40. Imam utisak da kada malo više vozim pod gasom u obrtaje kao da nalijem ulje negde. Jer kada ponovo upalim posle takve vožnje zadimi više, najviše vidim kada ide u rikverc.
 12. Jbg nisam pri parama da bi sada išao kod majstora, pukao sam pare za reg. Moram da vozim svaki dan tako, izbacuje on beli dim ali ne često nego ono ponekada, večeras sam hteo da probam pa sam išao u 3 i 4 obrtaja kada sam stao smrdelo je ispod haube na ulje i pored cepa je prošlo ulje oko čepa. Pri tome niti je digao tenperaturu sve ok. Šta je to sa motorom bracki nije valjda da sam auto tek uzeo a da je otišao u k***c, postojili mogućnost da je čep sjeban pa prolazi ulje?
 13. M47TUD20 to je motor moj?
 14. Sada si me presekao jbg ??Dal da se izlogujem da ne vidim ili da dižem kredit
 15. Ulje sam sam zamenio tek pre 400 km ulje za sada stoji između min i max kako i treba, pošto sam vozio i pre dizel ulje za razliku od benz brzo po crni.