vasa

Members
  • Content Count

    119
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by vasa

  1. narucen karter menjaca od aluminijuma (uro parts),fabricki je plastika i drain plug je isto plasticni,cena ista kao plasticni,trebalo bi da bolje odvodi toplotu ali videcemo planiram da sam zamenim ulje,fale mi seger klesta(snap ring pliers) i transfer pumpa za sada,hvala bogu ima sve na youtube
  2. vidi na nekoj ozbiljnoj diagnostici prosetaj se kroz svaki modul mozda vidis da je izbacio neku gresku
  3. boja za kozu stigla po ral karti je 2008 bright orange od auto dragicevic tako da ce sedista biti ofarbana u ovu boju i srednji tapacir na vratima samo da sskontam kako da ga skinem,tu ce ici jedno 10tak ruka minimum ali ce biti kao nova sto je najbitnije
  4. normalno je da se malo napregne u momentu kad pali kompresor i malcice spusti obrtaje sad ako nesto skripi lupa auto nece da ide to je druga prica
  5. malo sam ga usisavao,ima fabricki tool kit(kuka,krstasti srafciger,inbus sa dva kraja,specijalni kljuc za felne) kompletan neupotrebljen sto me raduje,nema kljuc za tockove po fabrici jer dodje sa run flat gumama tako da nema ni copavac, filter za vazduh(8/2023 datum na filteru) i ulje po servisnoj knjizi zamenjeno na 190k a sad je 208k, ja cu ga menjati na 10k,ide 7L ulja u njega motorni prostor mnooogo veci nego kod e93 sa istim motorom bas lepo vidis sve i mozes da pridjes svuda,fabricki trougao isto perfektan, servis za dct ce biti dosta skup jer ide nova posuda filter
  6. prvo pranje,buba tonu na braniku,auto mi se mnogo svidja kako je nizak i sirok kao neki ferrari,podvozje dosta cisto osim izgleda ovoga sto curi iz menjaca,sad videcemo odakle tacno 200 i kusur km na satu
  7. Zoki 4 stize za koji dan iz svice,boja mineral weiss meni jos lepsa nego alpine weiss,dct menjac 7 brzina,crna koza,fabricki m branici i pragovi i suspenzija,felne uzete style 225 po meni najlepse
  8. u americi je oko 600$ nezavisno od auta samo autodgovornost (ali imaju pristup tvojim prekrsajima saobracajnim tako da moze da bude i duplo i vise) ekivaletno nasem a registracija oko 150$ na to dodas sta god hoces mozes da osiguras u nemackoj i austriji sigurno je slicno
  9. jel se tamo radi na 2 god? jesu li strogi? kod nas je 6000din a manje je ako je van bga
  10. uzmi neces se pokajati gledaj sa dsg menjacem ili manuelni ako ces ga budziti na vecu konjazu
  11. Dve poslednje fotke,ako budem opet uzimao e93 bice sa dsg menjacem sigurno,to je prava stvar
  12. Auto prodat danas,malo mi je i zao jer bas ima potencijal ali idemo dalje,mozda neki ttrs cabrio pa malo da se budzi
  13. Imam utisak da bolje ide kad je hladno napolju,mozda bi mu dobro dosao veci intercooler,inace u sred leta mirise na vrelo posle voznje
  14. Ovo je na avali slikano,pa stock je 306ks fabricki,ako se ne proda do kraja leta krecem budzenje a kod nas se tesko prodaje sve sto nije ispod cene
  15. Voznjica do avale i kosmaja malo da se protegnu noge
  16. izvucen iz hibernacije na kratko
  17. Narucena 1L farbe za kozu,nadam se da ce ispasti kao nova sedista i tapacirunzi
  18. Kazu moze do 750nm ali ako ne dajes pun gas u prvoj i drugoj to ne bi trebao da bude problem,mozda moze i da se izmapira obrtni moment koji max u prvoj i drugoj ili manualni/dct swap posto je isao dct sa m3 u 335is verziju to bi u sustini bilo najbolje
  19. Mozda ubacim ove kineske turbine kazu po internetu da su ok,prethodno cu ih proveriti u turbo servisu,za 1000$ i jos 1000$ za intercooler,creva,charge pipe itd to mu dodje najjeftinijih 600whp