Raj za oči


Recommended Posts

hamann2002bmwm3lasvegaszu1.jpg

hamann2002bmwm3lasvegaspy1.jpg

Hee heee ovo je ko nezna HAMANN LAS VEGAS WINGS

Evo malo podataka o njemu: :prankster2:

Hamann Las Vegas Wings je konstruisan na osnovi ojacane verzije BMW M3. V8 motor originalno dolazi iz M5 ali je ekstenzivno modifikovan od strane Hamann-ovog tima inzinjera.

Pored ostalih stvari ubacivanje motora od 5.0 litara sa single -trottle ubrizgavanjem iziskivalo je modifikacije i unutrasnjosti i spoljasnosti, specijalni usisnik vazduha sa ram efektom vazduha i sistemom izduva visokih performansi od 4 nerdjajucih celicnih cevi koji ukljucuje raznolike specijalno izradjene katalizatore. Ceo izduvni sistem je specijalno dizajniran za ovaj auto. Sve nove komponente su perfektno kordinirane.

Da bi se instalirao veliki V8 motor u relativno malom motornom prostoru M3-a mnogi delovi kao sto su nosaci motora, karter i hauba sa integrisanim usisom su morali da se rucno prave.

Motor ima 485 hp/357 kW na 6.950 rpm i isporucuje maksimalni obrtni moment od 555 Nm na 4.100 obtaja.

Transmisija ove snage je na zadnje tockove (normalno) i sastoji se od sportskog kvacila i sestostepenog menjaca sa HAMANN SPORT SHIFT-om koji skracuje put menjanja brzina i od specijalnog zadnjeg diferencijala sa 40 % zakljucavanjem.

Kao rezultat HAMANN LAS VEGASS WINGS se aformisao medju najbrzim sportskim kupeima na svetu: do 100km/h ubrzava za 4.0 sekunde. Posle 12.9 sekunde automobil je vec na 200 km/h. Maksimalna brzina je 315 km/h :(

Ali HAMANN LAS VEGAS WINGS nije medju najuzbudljivijim automobilima na svetu samo zbog ponasanja na drumu. Inovativni dizajn, koji je u suprotnosti sa konvencijalnim konstrukcijom,cini kupe pravim uzbudjenjem. Vrata se otvaraju na gore i oslanjaju se samo na sarke od nerdjajuceg celika koje su fiksirane pored retrovizora i ojacana su specijalnim gasnim amortizerima. HAMANN-ov dizajn vrata potvrdjuje da se vrata mogu zatvarati lako, precizno i potpuno isto kao i standardna vrata.

Kao dodatak HAMANN je modifikovao i karoseriju sa dodacima koji su dostupni za tadasnji M3 model. Prednji deo je promenjen dodavanjem HAMANN COMPETITION ivicom prednjeg spojlera, kao i dodavanjem HAMANNove standardne maske za svetla za maglu kao i dodavanjem obrvica (po naski :( ).

Sa strane je unapredjen HAMANNovim pragovima. Da bi pobojsali aerodinamiku dodali su krovni spojler, i kao najvazniji deo zadnji stelujuci spojler.

Sportski izgled je dodatno naglasen specijalno dizajniraniom tecno-srebrnom metalik bojom, koja menja nijansu u zavisnosti od kolicine svetlosti, karbonski krovom i HAMANNovim PG3 felnama. felne koje su montirane su 8.5jx19 napred i 10jx19 nazad. Velicina guma je 245/35 ZR 19 napred i 275/30 ZR 19 pozadi.

Da bi se obezbedila bezbedna kontrola ekstremnih performansi na drumu postavljen je kocioni sistem visokih performansi sa diskovima sa rupama i aluminijumskim klestima i napred i nazad. Kao dodatak zbog veceg motora promenjene su i opruge i amortizeri.

Unutrasnjost ima ekskluzivnu opremu:cela unutrasnjost je rucno presvucena kozom sa velikom paznjom za detalje,crno- plave kadice su dizajnirane da se uklapaju sa spoljasnom bojom . Takodje su upotrebljeni i aluminijumski i karbonski delovi u unutrasnjosti.

E pa kog ne mrzi da cita izvolte (prevod).

Ovo su mi bili ,svojevremeno, poslali kataloge iz Hamann-a sa podacima posto sam ih lozio da sam zainteresovan za kupovinu njihovih proizvoda. :(

Link to post
Share on other sites
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
  • 1 month later...