kraj za auto otpade


Recommended Posts

Velika riba jede malu,svakad bilo i ostalo!!Prave posao za moćne.Radiće desetak velikih otpada a ostali će da duvaju!!Ako već hoće da prate evropske standarde onda trebaju uvesti pravilo po kojem svaki auto koji dodje u otpad na rasturanje mora imati svoje poreklo,dakle auto pod sekiru a tablice u policiju na predaju i proveru da bi se stalo na kraj raznim muljatorima tipa Raco-Blace i td...da ih ne imenujem koji kupe npr.E60 za 2000-3000e normalno ukraden ili "skinut"sa osiguranja i onda daju za dž.delove jer kako došlo tako i otišlo i time prave konkurenciju onim koji pošteno rade svoj posao i kupuju legalna kola,dotrajala,havarisana.Ako taj pravilnik uvedu onda ih podržavam.

Link to post
Share on other sites
  • 2 weeks later...

Preuzeto sa : Novosti.rs

Srbija će za najviše mesec dana dobiti prvi pravilnik o upravljanju auto-otpadima, usklađen sa propisima EU. Na njima se više neće prodavati polovni rezervni delovi, jer će to ubuduće raditi registrovana preduzeća. A vlasnici otpada moraće da kupe i propisanu opremu za rad, bez koje neće moći da posluju.

Kako kažu u Ministarstvu životne sredine, koje će urediti ovu oblast, još ne postoje pouzdani podaci o broju auto-otpada u Srbiji, ali sa pravilnikom će biti utvrđeno koliko ima operatera za rastavljanje automobila i prodavaca polovnih delova.

- Ovim ćemo napraviti sistem za upravljanje otpadima, tako da ne zagađuju životnu sredinu - kaže Bojan Đurić, državni sekretar ovog ministarstva. - Operateri koji će rasklapati stara vozila u delove za prodaju moraće da poštuju tehničke uslove u pogledu standarda bezbednosti saobraćaja. Ne želimo da zatvorimo auto-otpade, već da se uvede kontrola u ovoj delatnosti.

Otpadi na zemljanim placevima, ograđeni strunutim karoserijama, ovim pravilnikom postaće prošlost. Jer, sada će morati da rade na nepropusnoj betonskoj podlozi, kako otrovne materije ne bi zagađivale zemlju i vode. Svi će morati da postave separatore za prečišćavanje otpadnih voda, garaže za demontažu, zatvorene magacine za polovne i zamašćene delove, mašine za sečenje i usitnjavanje metala i prese, sisteme za zaštitu od požara i eksplozija...

- Ne možete očekiviti od radnika koji radi napolju, na -10 stepeni Celzijusa, da posveti punu pažnju rastavljanju automobila u delove za prodaju, jer to može ugroziti bezbednost kupaca - kaže Đurić. - Ulaganje u kancelarije je minimalno, ali više “poslovni prostor” na auto-otpadu neće predstavljati baraka od delova starih automobila.

PODSTICAJ

Ono što želimo da istaknemo je da će Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja preko Fonda za zaštitu životne sredine davati podsticajna sredstva i izuzetno povoljne komercijalne kredite sa godišnjom kamatom od samo 1 odsto za sve operatere koji će vršiti tretman otpadnim vozilima u skladu sa zakonom i važećim propisima

Link to post
Share on other sites
  • 3 weeks later...

Preuzeto sa : Novosti.rs

U prvoj polovini naredne godine država uvodi još jedan namet, ovog puta proizvođačima i uvoznicima novih motornih vozila. Plaćanje po težini, a oko visine iznosa tek predstoje dogovori

U toku je završna verzija Pravilnika o motornim vozilima koja bi trebalo da uvede red u prometu raubovanih, polovnih, putničkih automobila, autobusa, kamiona i poljoprivrednih mašina.

- Država će dati licence preduzećima koja će reciklirati polovna vozila, a na ime toga, svi proizvođači i uvoznici motornih vozila će biti obavezni da državi plaćaju ekološku taksu na nova vozila - kaže za „Novosti“ Siniša Mitrović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije. - Ekološka taksa će se plaćati po težini, a koliko će ona iznositi, to će biti predmet dogovora između proizvođača, uvoznika i države u narednom periodu. Očekujem da Pravilnik o motornim vozilima zaživi već u provoj polovini iduće godine.

Sav novac koji se slije od naplate „zelene takse“ ići će u Fond za zaštitu životne sredine, odakle će se prenositi reciklerima za potrebe razgradnje reciklibilnih delova automobila i drugih motornih vozila.

- Pravilnik, koji je predložilo Ministarstvo zaštite životne sredine, ima dva cilja - kaže naš sagovornik. - Jedan je da se spreči dosadašnje zagađenje prirode, jer su školjke od automobila bacane u reke i potoke, a antifriz i otpadno ulje prosipani u kanalizaciju - kaže naš sagovornik. - A drugi da se spreči prodaja rezervnih delova koji se vade iz oštećenih vozila, smanji mogućnost njihove ugradnje i preprodaje po pijacama i naravno, pobošljava bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Inače, ne postoje pouzdani podaci o broju auto-otpada u Srbiji, ali sa pravilnikom će biti precizirano koliko ima operatera za rastavljanje automobila, kao i prodavaca rezervnih delova.

Gume i ulja

Od pre četiri meseca svi koji na tržište Srbije plasiraju gume, motorna i mašinska ulja, azbest, baterije i akumulatore, elektronsku i električnu opremu plaćaju državi ekološku taksu na ove proizvode koji posle upotrebe postaju otpad. Na to ih obavezuje Uredba o posebnim tokovima otpada. Tako, na primer, naknada za gume iznosi 17.000 dinara po toni, azbest - 100 dinara po kilogramu, industrijskih baterija i akumulatora - 15 dinara po kg, a ulja 10 dinara po litru

Link to post
Share on other sites