Recommended Posts

e36 318i

kumov auto. problem je sto jako duva kad se otvori cep gde se sipa ulje. oce da se ugasi koliko nemirno radi. ne trosi mu ulje, lepo ide, ima dosta snage, jedino malo duze vergla kad se pali. da li raditi glavu? i sta tacno? ili sta je najbolje. prvo cemo izmeriti kompresiju da vidimo kakva je. pa ako je dobra. onda glavu obraditi. sta sve treba? koliko para izadje?

Link to post
Share on other sites

promeni rad motora kad se odvrne cep. trese jako. samo sto se ne ugasi. a do sad na sva 4 motora koja sam imao od bmw nijedna nije duvao. cak je pravio vakum kad stavim ruku. i ne promeni ni malo rad kad otvorim cep.

danas kad smo gledali to bilo je majoneza ispod cepa. kao da je pomesao vodu i ulje, al na meracu je ciso ulje... tako da je valja samo kondenz.

izmericemo kompresiju, ne skodi nista da se izmeri da se zna koliko je.

Link to post
Share on other sites

dali vozi na plin?

kada se vozi na plin javlja se na cepu malo skrame mada isto se javlja i na benzinu kada se vozi po lokalu,a sada je takvo vreme i velike su oscilacije temperature sa puno vlaznosti i javlja se ta skrama,desava se i kod mene povremeno

Link to post
Share on other sites

i kod mene je bilo tako,kratka relacija,upalim i odem na posao i posle se vratim 4-5km i to je sve i pojavljivala se vlaga i bela pena...pre neki dan sam napravio malo ostrije voznje 70ak km i nema ni trunke belog.a vodu ne gubi

ista situacija i kod matorog na jugu ,a isto i dok je vozio mecku a klasu

Link to post
Share on other sites

pa znam ja da nesto nije u redu. ne sme da duva jako. ne bi pravili posao bez veze... izmericemo sutra kompresiju pa cemo videti.

koja je kompresija kad je auto nov? znaci kad je idealno sve. a koliko sme da bude, znaci da se tolerise max minimalne kompresije? i koliko sme da odstupa od jednog do drugog cil.

Link to post
Share on other sites

U TIS-u navode da minimalni pritisak treba da bude 10-11, a maksimalna razlika izmedju cilindara 0,5, to je za motor m40, nisi napisao koji je pa ti pisem za ovaj.

Link to post
Share on other sites

hajd bas napise kada izmeris,ali da su karike lose,i da propusta pored njih,bilo bi vise i dima na chepu tj na iberu,a ne samo pritiska kako ti kazes

ili ja nisam razumeo dobro

Link to post
Share on other sites

Ocito da je kompresija dobra! msm cim toliko duva na cep!

A to sto hoce da se ugasi je isto dobro jer ti to pokazuje da je zadihtovan dobro i da nije cackan protokomer,odnosno da ga nije neki 'Mile' 'opravio! ;)

Link to post
Share on other sites