Tapacirung na patosu pun vode


Recommended Posts

Kako najlakse i najbrze usred zime isusiti tapacirung koji se napio vode iz bilo kakvog razloga (otapanje snega sa cipela, prosula se flasa vode itd.).

U skoro svakoj kineskoj radnji imate tzv. "gel kuglice" koje se koriste kao dekorativno i funkcionalno sredstvo za ukrasavanje cveca, a sluze i za zalivanje. Naime funkcionisu tako sto su izuzetno hidroskopne, tj. "uvlace vodu", zbog cega im se zapremina povecava nekoliko desetina puta i time isusuju drugo telo sa kojim su u kontaktu. Neki ih koriste tako sto ih potope u vodu pa ih preko zemlje prospu u saksiju sa cvecem, onda one polako pustaju vodu (ovaj put je zemlja kad se isusi hidroskopnija od kuglica) i tako zalivaju biljku.

Pretpostavljam da resenje mokrih tapacirunga znate: Pravac kineska radnja, kupe se 1 ili 2 kesice kuglica (40-ak dinara je jedna kesica), prospete ih po mokrom tapacirungu i posle par sati dodjete da ih pokupite (kad nabubre i izgledaju kao klikeri). Jedino sto se ne mogu koristiti na bocnim tapacirunzima :pardon:

2ppa8er.th.jpg

Uploaded with ImageShack.us

P.S. I da, to jesu kao one kuglice koje budu u maloj kesici u kutiji sa novim patikama i koje inace sluze da izvlace eventualnu vlagu iz robe dok stoji na skladistu i sl.

Link to post
Share on other sites

Mala korekcija ;)

Ono u kesicama je silika gel, i on nece nikad otpustati vlagu, dok ove kuglice kako ti kazes otpustaju, mada ih nisam nikad video :)

Ne znam tacno kako je na drugim modelima, ali npr. na E30 je ispod tepiha neki sundjer koji kad se natopi vode je smrt za patos..

To sto su tako napravili mi se nikako ne svidja :prankster2:

Link to post
Share on other sites