Recommended Posts

auto mi je potrosio 20l benzina na 100km....uglavnom je vozen hladan na kratke relacije,znaci upalim ga predjem 5,6km i sve tako od kuce do posla i obratno pa me interesuju vasa misljenja o ovome jer mislim da je ovo velika potrosnja...u pitanju je e36 320i m52 98god

Link to post
Share on other sites

Ništa začuđujuće i alarmantno za vožnju zimi još u lokalu.Upališ ga ujutru,radi tako neki minut dok se skala ne pomeri iz plavog polja,pa polako ideš prvom,pa semafor,pa ležeći policajci,pa gužva u saobraćaju,i kad sabereš oduzmeš auto radi više u mestu nego u pokretu.U istoj sam i ja situaciji pa znam kako je. :lol:

Link to post
Share on other sites

Nino ti je sve lepo objasnio. Ovo mi je vec drugi auto sa motorom M52 i u tim uslovima i po ovakoj hladnoci, tako se ponasa. Imao sam isto kupe 320I, m52 1998. godiste. Ne brini sa autom je sve OK.

Link to post
Share on other sites

bio sam na dijagnostiku i izbacio mi je da ne rade obadvije lambda sonde,zvao sam klinika i on mi je rekao da je ne moguce da su obadvije crkle.nego je dijagnostika to izbacila vjerovatno zbog nekih drugih djelova koji su mijenjati,ako sam ga ja dobro razumio....zato me interesuje jeli ovo velika potrosnja i sta se desava kad crknu te dvije sonde

Link to post
Share on other sites

Pa meni 1.8 trosi 15-16l po gradu sa voznjom po 9-12km u jednom pravcu svaki dan, po nekad se i vrtim malo po gradu ali u proseku predjem 25km dnevno, a ti sa 2.0 hoces da prodjes ispod 20l :lol:

Slazem se ja da je mnogo ali da sam na tvom mestu pomirio bih se sa sudbinom i obratio paznju na neke druge stvari... ;)

Link to post
Share on other sites

testirao sam auto na otvoreni put NK-PG znaci na tih 100km potrosio je izmedju 8 i 9litara....ali pojavio se jos jedan problem,dimi na auspuh ali ne uvijek i nisam siguran jeli plavi ili bijeli dim,sumnjam na gumice ventila ali to cete bolje znati vi pa me interesuju vasa misljenja...taj auto nije vozen godinu ipo dana i onda sam ga ja kupio,preveo i registrovao....

Link to post
Share on other sites
  • 7 months later...

Takodje imam M52B20 u E39 sa tiptronikom i potrosnja je bila 12-15 grada, u zavisnosti od nacina voznje, a sada 20-25.Na dijagnostici mi je drugar rekao da su obe lambda sonde, ali po njegovom iskustvu one nisu crkle.Problem je u prevelikoj potrosnji ulja.Kod mene je to i vise od 1L/1000KM i za nekih mesec dana otvaram motor.

Link to post
Share on other sites