Kilometar sat


Recommended Posts

Drugari ne radi mi kilometar sat (brojčanik koji meri pređeni put) na kockici 318i 1990.god. Koliko je komplikovano rešiti problem? :unsure: Pretpostavljam da ga je neki od prethodnih vlasnika namerno isključio kako bi vratio kilometražu zbog prodaje, mada mi je čovek, koji je bio vlasnik pre čoveka od koga sam ga kupio, rekao da je kod njega to bilo ispravno, a to je do prošle godine jula-avgusta meseca. Inače ne radi ni velika ni mala kilometraža.

Link to post
Share on other sites

Imas osigurac koji moze da pregori, zatim imas baterije u samom satu koje su mozda iscurele i napravile spoj i na kraju imas zice koje idu do meraca koji se nalazi u diferencijalu i sam merac koji moze da crkne.

Pozdrav

Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...

da ne otvaram novu temu, uzeo sam bmw e30 318i 85 god sat mu nije uopste radio, skinuo sam i stavio drugi koji sam imao radio je sve savrseno osim obrtomera. obrtomer je nekad prolazio 7 a nekad je ostajao na 5.5 obrtaja. pa kad preguli 5.5 prodje i 7 al kad se vraca opet ostane na 5.5. nisam bio toliko opterecen time i ekonomer nije radio najbolje ali bilo je bitno da se vrte kazaljke kako tako :D izgorela mi je motorna instalacija i kad sam zamenio i stavio drugu sve mi ponovo radi osim obrtomera i ekonomera. Ne znam gde treba da pogledam da prikacim taj neki kablic ili nesto da vidim. Trebam pomoc oko toga ili da ipak pokusam ubaciti drugi sat imam jos jedan od 325ix. u medjuvremenu crkao mi je sat od radia desno gori sijalica spojen je ali vreme ne pokazuje. nesto sam gledao na info parts neke veze imaju sat i obrtomer ili sam pogresno skontao :D

Link to post
Share on other sites