Mat folija


Recommended Posts

  • 2 months later...

Evo ko ima fb....pa nek pita....mislim da je meni za range rovera voug koji je ogroman trazio 400e ima vise vrsta filoja...sa garancijom na 2,4,6,10,12 godina tako nesto.....evo fb coveka pa koga zanima nek pita... http://www.facebook.com/acimovic.predrag?fref=ts ima i slika radova...covek ima ugovore sa taxistima...i mnogo kola je radio :) toliko od mene :D

Link to post
Share on other sites

nije svaka folija ista, postoji vise vrsta. trogodisnje, petogodinje, sedmogodisnje.... zatim, obicne i livene folije, pa onda monomerne i polimerne... nabacao sam sad razne nazive, sustina je sledece:

Kao i u svemu, koliko para toliko muzike. Neko koristi kvalitetne folije renomirnih proizvodjaca namenjene bas za lepljenje na zaobljene povrsine sa posebnim lepkom a neko uzme obicnu economy foliju, zagreje dobro i zalepi pa se tamo gde je najvise rastegnuta, folija pocne odlepljivati.

Dobri majstori lepe autografiku 3-4e po m2 i urade ga za par sati. Auto mora biti idealan ili pripremljen kao za farbanje da bi prelepljivanje imalo smisla. I najmanje zrnce prasine se primeti ispod folije a ne neko ostecenje.

Bilo ko moze da prelepi auto, nije to neka nauka ali malo njih moze da to uradi bas kvalitetno bez vazdusnih dzepova koji se posle greju, buse i sl. jer za to treba praksa.

Link to post
Share on other sites

ne postoji 7 godina garancije. daje garanciju da ce folija biti postojana na kolima u idealnim uslovima. Farba i lak popuste za 7 godina a ne folija debljine 50 mikrona. Marketinski trik.

Link to post
Share on other sites

Pa jel bolje da je farbam ili da radim tu foliju od 7 godina? Ok, farbanje izlazi 2.5x skuplje, znaci da mora da traje 2.5x vise da bi se isplatilo... Jel neko radio kod nekog foliju i vozio auto par godina sa tom folijom a da se nije nista desilo od pranja itd?

Link to post
Share on other sites