Recommended Posts

Ljudi recite mi može li se skinuti instrument tabla na e30 a da se ne skida volan i, ako može, kako to da odradim? Imam utisak da je malo skučen prostor da se izvuče čitava tabla ako se ne skida volan? Hoću da je skinem kako bih ustanovio šta nije u redu sa brojčanikom za kilometražu, verovatno su u pitanju zupčanici pa da probam to da sredim. I recite mi koje su sijaličice u pitanju u instrument tabli pošto je slabije osvetljenje na brzinomeru kod 140-160 km/h pa da pokušam i to da sredim? Unapred hvala na pomoći!

Link to post
Share on other sites

Tabla kod e30 se skida za 2-2,5 minuta.Skineš plastiku iznad nogu,zatim provuci ruku u predelu plastike koja se nalazi u donjem delu table i opipaćeš na krajevima dva šrafa ili ti navoja koja ćeš odviti.Kad to uradiš onda izvuci tu plastiku i ugledaćeš četiri šrafa koja drže masku oko table,odviješ ih i skineš masku,kad to činiš videćeš u gornjem delu još dva šrafa koja drže tablu,njih odviješ i tabla je oslobođena,povuci je ka sebi u donjem desnom uglu malo a onda otkači džekove koji dovode struju do table.To je čitav posao,i naravno volan ti ne smeta.

Link to post
Share on other sites

Kad je odvrnes bitno je da otkacis dzekove, na svakom dzeku imas crni deo koji srafcigerom izvuces a onda vadis dzek, a posle ces sam naci polozaj da izvuces tablu napolje ;) Sto se tice osvetljenja problem su providno-narandzaste plastike preko sijalica koje cesto izgore ili potamne, pa onda svetlost ne prolazi kako treba

Link to post
Share on other sites