Voda u kaseti


Recommended Posts

Pre mesec dana sam u kaseti kockice našao vodu. Skinuo sam rešetkastu plastiku koja se nalazi ispod šoferšajbne (negde iznad broja šasije) očistio šupljinu, otvorio haubu i skinuo kratku plastičnu pljosnatu cev (koja je inače bila začepljena od kojekakvog trunja i prljavštine) i očistio kanal kroz koji odlazi voda iz gore pomenute šupljine. Mislio sam da možda odatle ulazi voda u kasetu, kad je kanal začepljen. Međutim, danas sam ponovo našao vodu u kaseti jer je pre neki dan padala kiša i mokar sneg koji se odmah topio. Nemam pojma kuda ulazi ta voda, da li je neko ranije imao sličan problem i može li ko da pomogne?

Hvala i pozdrav!!!

Link to post
Share on other sites

Protrulio je prelaz izmedju kosa i pozarnog zida...

Ili je mozada samo keder soferke los pa negde podliva??

Skini kasetu i lezi tako da ti glava dodje kod suvozacevih nogu, uzmi neku lampu i gledaj a neko nek poliva vodom spolja taj kritican cosak, jedino ga tako mozes uhvatiti...

Link to post
Share on other sites

Ovako od spolja gledano ne vidi se nigde nikakva trulez. Posto mi je ispucala na par mesta napred kod soferke cela centralna konzola (ako se to tako zove :scratch_one-s_head: ), panirao sam to da zamenim. Kad budem to menjao nadam se da cu tad da resim problem. Moram samo da nadjem nakog ko zna da skine celu konzolu i da namontira da ja ne zaj..em nesto!

Link to post
Share on other sites
  • 2 months later...

Zamenjena cela komandna tabla i rešen problem sa vodom. Pustao je keder dole nisko, svodio vodu odozgo i na mestu gde je voda naišla na najnižu tačku prolazila je u kasetu. Napunio sam zazor između kedera šoferke i karoserije silikonom i sada, hvala Bogu, ne ulazi voda unutra. Međutim, kad sam stavljao silikon malo je izlazio i spolja pa sad oko kedera, na šoferšajbni ima tanak sloj silikona koji ne znam čime da skinem, jer sakuplja prašinu a i ružno izgleda. Ima li neko ideju čime može da se skine pomenuti silikon? Probao sam acetonom za nokte ali neće. Ne znam da li bi razređivač bio od pomoći? Ako neko ima ideju i iskustva sa tim molom da mi pomogne. Hvala unapred!!!

Link to post
Share on other sites