Recommended Posts

Ne znam da li ima ovakva tema, preko search sam pokušao da iskopam nešto,nisam video ili sam prevideo, pa sam rešio da otvorim jednu. Ako postoji neka slična tema, prosledite link.

Šta mislite o prelepljivanju automobila folijom?

Postoje razne nijanse boja, izbor je veliki.

Kako izgleda uživo(ja ne znam, možda sam video, a ni ne znam da li je folija) ?

Održavanje?

Dugotrajnost?

Priprema vozila?

Cena/kvalitet?

Preporuka?

i tako dalje.

Znam neke automobile sa foruma, da su u foliji, ali eto, interesuje me misljenje, iskustva, možete da potkrepite i slikama nečijih automobila, sta god.

Kada i ako bih se odlučio na ovo, gledao bih možda neku boju koja nije mat.

Link to post
Share on other sites

evo i ovde. smara malo na dva mesta.

ko radi sa folijama, prepozna iz aviona, ko ne radi, uglavnom nema pojma.

izbegavas pranje na cetkama i to samo zato sto perionice ne menjaju cetke redovno. Tusiranje puskom i ne previse blizu, to je samo folija debljine 70 mikrona.

dve-tri godine ako pazis. Ne nasedaj na price o trogodisnjim i sedmogodisnjim folijama, to su marketinske fore, kako se folija ponasa u idealnim uslovima, na odredjenim temperaturama i cudima, a tebi ce auto biti i na minusu i na plusu i vetru, suncu, kisi.... problem nastaje kod skidanja. Ako auto nije u prvoj farbi a nije kvalitetno ofarban, sve ce otpasti sa folijom. ako i sacuvas foliju, recimo 5 godina na kolima i onda odlucis da skines, shvatices sta su muke tantalove, ako si propustio taj cas grcke istorije.

Sva ostecenja pripremas kao za farbanje. Folija ne sakriva nista, sve se vidi.

cena folije zavisi od toga koja se koristi, koliko para - toliko muzike. Cena lepljenja opet zavisi od majstora do majstora. Najbolje naci nekoga ko radi samo to jer ima folije na lageru pa ti ne obracunava i skart..

rd design

Link to post
Share on other sites