Recommended Posts

k`o sto kaze naslov,kada startujem motor,na momenat,ti prvi taktovi rada motora cuje se zvuk da kazem vrlo slican dizelu. to ne traje ni pola sekunde. nakon toga prestane,i radi ok. nije se ranije desavalo,od skora pocelo. nema pravila hladan ili vruc. nekada to lupkanje izostane,a nekad se cuje. M20b20. zna li neko sta bi moglo biti? Hvala.

Link to post
Share on other sites

Lupka ili lupne?

lupka,ali ne konstantno. kada upalim auto,motor krene da radi cuje se par ritmickih udaraca,i posle sve ok. to je delic sekunde. naj priblizniji zvuk golfu dizelu na leru. jbm li ga ne znam kako drugacije da opisem.

Link to post
Share on other sites

naj gore sto krecem da radim danas,idem po kamion,bojim se da ostavim bengu zeni,satrace ga negde ako je nesto ozbiljnije,dok se ne vratim. :dance3:

Probaj da provalis odakle dolazi zvuk,da li iz glave ili iz bloka.

Moze da bude u glavi da dok ne nabije pritisak ulja da pocne da maze bregastu pa se cuju klackalice,a ako je dole onda nevalja.

Link to post
Share on other sites

ako je do podmazivanja klackalica jel se moze videti skidanjem poklopca glave? ne mogu da provali odakle je zvuk. suvise kratko se cuje. i jel ima nekog efekta ono cudo za ispiranje motora sto se naspe u ulje?

Link to post
Share on other sites