Инструмент табла & е30


Recommended Posts

Имам неке гремлине у инструмент табли. мотор је м50, стара табла била од четверца, запуцавала се мало мало, није радила потрошња и није радио показивач температуре. Узета табла од шестака, губи се на моменте али на њој не ради брзиномер и резервоар, као ни осветљење табле кад упалим светла, што је на старој радило. Помислио сам да нисам неке жице сјебао вадећи таблу али кад вратим стару таблу она ради баш онако каки није ни радила :)) И имам осећај да ме нова лаже на обртајима и брзини, бар 10-15%. Кад сам скинуо таблу затекао сам шпагете од каблова. Јесу излепљени изолирком, али је поглед катастрофа. Само једна да се извуче жица и да се схебеш за живота

:'(

59fc73d23715bb7ac4f8d0f28c7f046a.jpg

24f500db71d4dd4d793abf7560ddea2f.jpg

ово је прорадило са новом таблом али не знам како га наштеловати

cf4fe0d822040763ba2bf27a37ec8074.jpg

Стара табла нема овај зелени џек а ја немам шта уштекати у ово.

0387c15aceb6eeed0ac1243418a01233.jpg

Молим за савет, шта да радим, где да одем да ми се ово среди.

https://vimeo.com/145995136

Link to post
Share on other sites

не може човек да ми помогне. јел зна неко још неког ко се бакће са овим таблама?

На сајту bavrest сам прочитао да проблем могу правити празне батерије, на моју жалост, такође сам прочитао да су залепљене лепком и улемљене у плочу, тако да не могу да убацим друге него да носим целу таблу у сервис

Link to post
Share on other sites

оно што мене интересује , а вероватно неко искусан ми може рећи - по снимку који сам окачио, дал се може сконтати да ли су батерије проблем или је проблем у струји,инсталацијама или ко зна већ чему

Link to post
Share on other sites

Baterija sluzi za servisni interval. Moze da pravi problem samo ako se prosula po tabli pa sjebala nesto. Sto se majstora tice, tesko ces ga naci, tu se rad ne moze naplatiti.

E30 odavno vise nema tajni, gugl, strpljenje i polako. Na par mesta na forumu imas linkove za pdf uptstva za svaku zicu gde ide i cemu sluzu.

Tonzeleno sluzi za bord, tu ide zica za ocitavanje brzine pa posle racuna prosek... Tebi.skroz nebitno.

Imas na tabli dole desno, ustekano nesto belo sa brojevima, to je tzv coding plug i sluzi za obrtaje. Proveri brojeve na tome i vidi od kog modela je.

Link to post
Share on other sites

по бројевима - имам са 318is и са 325 sa 4 цилиндра и са 6 е сад - енигма : на табли од 4 цилиндра не ради температура и цео сат се закуцава са времена на време али генерално ради - са приметних 10-15% лагања на цајгерима а на табли од 6 цилиндра : не ради ништа осим обртаја а и он се губи са времена на време. Тек кад га нагазим он почне да помера казаљку са км/ч. И даље мислим да је проблем у томе што је то мотор из е36. Табла од шестака је сигурно исправна.

Претпостављам да морам да нађем шему жица из ECU и да проверим да ли су све на месту. Нашао сам једну жицу вишка, не знам да ли је намерно остављена са стране.

Link to post
Share on other sites

како да нађем? :)) већ сам пуко кеша за ову :) И верујем човеку, не верујем да би ме испалио. Једино још да измерим волтажу на батерији.

Link to post
Share on other sites

И још једна стварчица - приметио сам, понекад, кад упалим светла - имам ксеноне, он повуче струју и као да "ресетује" таблу, па казаљке почну на кратко време да се померају.

Хвала још једном на саветима, сваки нови савет је добродошао, покушаћу да за почетак однесем негде ове две табле да проверим јел раде сигурно код неког ко има воље и знања да то уради.

Link to post
Share on other sites

Нема везе са темом, извињавам се. Али поздрав за ћирилицу.

Link to post
Share on other sites