Sign in to follow this  
Igor R.

BMW e60 520d na Kopaonik??? (Iskustva).

Recommended Posts

Pozdrav,

Hteo bih da idem na skijanje na Kopaonik sa kolima pa me interesuje par stvari ako neko ima licnog iskustva?

Imam BMW 5 e60, 520d, zadnja vuca.... pa me interesuje zbog zadnje vuce da li je bezbedno itd? Da li je potrebno staviti lance na zadnje tockove pred uspon na planinu, i da li ima neki servis koji radu stavljanje itd?

Imam skoro nove zimske gume Continental 18ke.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I oprezna voznja. Mislim da treba vise da razmisljas o silazenju nego usponu.

 

Ja sam skoro isao na Goč i silazak je bio vise nego interesantan s obzirom da je bilo leda i snega, a nije čišćeno. Samo polako, lagano sa kocenjem i bez brige.

 

068b04cc93e9ef38e6423f14e41de104.jpg

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za kop ne znam, ali prosle i pretprosle godine dok je bilo snega sam isao 2x dnevno preko FG i 2x na Taru ... bez ikakvih problema. Samo pamet u glavu ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Indorile said:

Dobre zimske gume i nema sta da brines.

Imas sta da brines ako je veliki sneg , prosle godine sam isao, obavezno lanci ako je sneg veliki opet kazem. Zaglavices se 300 puta dok juris parking, dok po vikend naselju (ako si tamo) skreces sa glavnog puta i slicno. A sa lancima nema brige auto ide kao 6x6

Share this post


Link to post
Share on other sites

isao sam polovinom Januara na Kop preko Brzeca i tada je takav put bio da nisu trebali lanci. Bacilo mi je dupe na jednoj krivini gde je bilo malo leda. Da sam malo opreznije usao u krivinu ne bi ni to. Opustio se jer je bio go asfalt tada svuda.
Samo lagano i nema problema, a ako padne sneg i zatrpa onda idi preko Josanicke Banje. Taj put je okruzen drvecem pa nema sneznih nanosa i blazi je uspon u odnosu na rutu preko Brzeca. Tuda sam isao sa MS gumama preko snegom prekrivenog puta, prednja vuca doduse bila tada, ali bih se usudio da idem tuda i bez lanaca sa sadasnjim ljubimcem, bas je lagan uspon.
Lance mozes staviti pred sam uspon. Uz put ima standova sa domacim proizvodima (med, rakija, kajmak....) i svi oni usluzno stavljaju/skidaju lance za 500 rsd. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this