Bmw E46 320d touring 2002 automatik


Recommended Posts

Pozdrav društvo, treba mi mišljenje savet u vezi ovog modela i godišta. Znam grešio sam, svoj e 36 sam prodao, ali je ostalo u meni jos uvek bmw krv i hoću da uzmem ponovo. Ovaj model e 46 mi je u ponudi pa da pitam za savet, mišljenje, pogotovo što je automatik. Hvala na odgovorima i pozdrav

 

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka

 

 

Link to post
Share on other sites

Pozdrav Aleksandre! Ja sam posle e30 touring prešao na e46 320d touring, 2004. god. Automatik. Iskreno, razmišljao sam o e91 320d sa 163ks, ali zbog drugih životnih prioriteta zadovoljio sam se sa e46. Moje skromno iskustvo sa ovim autom je fenomenalno! Jako sam zadovoljan, naročito sa automatskim menjačem i, za sad, imam utisak da više neću kupiti auto sa manuelnim menjačem. Doduše, automatika aktuelno vozim od početka decembra prošle godine kad sam kupio e46 i do sad sam sa njim prešao oko 10 000 km. Ranije sam vozio nekoliko automatika na, manje-više, kraćim relacijama i svaki se ponašao odlično! Što se tiče motora 2.0d od 150ks opet je moje skromno iskustvo odlično. Nadam se da će tako i ostati. Odlično povlači, snage i više nego dovoljno, potrošnja korektna. E, sad... zavisi kakva su ti očekivanja i kakav ti primerak zapadne. Ja sam imao sreće da je auto uvezen iz Švajcarske i da je dobro održavan. Moraš imati u vidu da se radi o vozilu starom 18 godina i da će, vrlo verovatno, zahtevati neko ulaganje. Meni je najveće ulaganje bila zamena amortizera i kočionih pločica. Preventivno sam zamenio i diskove, mada nije bilo neophodno. Ostalo su sitnice tipa dubinsko pranje sedišta, prekidač za podizanje prozora, po neka sitnica enterijera... Mislim da, za novac koliko se traži za e46, taj auto pruža sasvim dovoljno u svakom pogledu (prostor, performanse, potrošnja, cena održavanja...). Pandan mu je audi A4 1.9 tdi sa 131ks, ali je taj auto, u odnosu na e46, nešto skuplji u startu. Osim toga, sve je stvar ukusa i finansijskih mogućnosti. Jedno je sigurno - ako si bio zadovoljan sa e36 1.6i, e46 320d od 150ks te sigurno neće razočarati! Još jednom napominjem da je, sve što sam naveo, moje skromno 9-tomesečno iskustvo sa e46 320d. Svakako bi lepo bilo da napiše koju reč i neko ko vozi ovaj auto bar 3-4 god. Želim ti puno sreće sa e46 i javi kakvo ti je iskustvo! Pozdrav iz Knjaževca!!!

Edited by pepsy
Link to post
Share on other sites

Ja ne mogu da pišem od 320d, ali mogu da pišem o 330d, pošto isti imam i vozam već par godina. Veoma zadovoljan, automatik radi ono za šta je i napravljen - lijeva noga je slobodna. Obratiti pažnju na mjenjače, jer su dva proizvođača su ubacivali - ZF (sporiji, kvalitetniji, izdržljiviji) i GM (brži, nekvalitetniji, osjetljiviji kako kažu). Kod mene je GM mjenjač i za sada radi kako treba. Kao i svaki auto, koliko stisneš gas, toliko otvoriš dizne i - toliko i troši (ko bi rekao😎). Za sada od kvarova nisam imao ništa (pu, pu, pu!, daleko bilo), tako da sa te strane nemam šta da kažem.

Link to post
Share on other sites