Staro za novo!!!


Recommended Posts

Punto,ce se sklapati na novoj liniji"robotizovana" 'talijanska oprema!!!Pazite,fuseraja ne sme biti,strendzer je strendzer...primer "USS-A" nema zezancije,proizvod mora biti kvalitetan inace kupce gubis samo tako!

Na toj liniji sklapala se i Zastava 10. Nju je svojevremeno Zastava zajedno sa licencom od Italijana otkupila za nekih 13 miliona Evra. Fiat je ovom poslednjom prodajom (iako do sada nista platio nije) dobio tu istu liniju natrag u vlasnistvo, na kojoj ce se ponovo sklapati Punto samo sa originalnom oznakom.

Link to post
Share on other sites
  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

sve je to ok ,moderna tehnologija ,kontrola kvaliteta , ali bez obzira o kojoj se tehnologiji radi , kontroli kvaliteta , ali da dobijes kvalitetan uz to i nov auto za nekih 6000 i kusur evra,tu od kvaliteta nema ni K......

Link to post
Share on other sites
....Punto,ce se sklapati na novoj liniji"robotizovana" 'talijanska oprema!!!Pazite,fuseraja ne sme biti,strendzer je strendzer...primer "USS-A" nema zezancije,proizvod mora biti kvalitetan inace kupce gubis samo tako!

"Strendzer je strendzer" to stoji...ali ne i za Italijane...nema kod njih onoga "rad-red-disciplina", to su foliranti isti kao i mi :)...oni prednjace u dizajnu ali ne i u kvalitetu. Nemci, Englezi, Scandinavci prednjace u kvalitetu tehnike, ali ne i Italijani (mislim uopsteno).

Link to post
Share on other sites

Zato i jesmo ciljna grupa mi,nase komsije i istocna Evropa...pre svega Rusija!!!Od 2010 krece proizvodnja novog modela a bice kombinacija ""Fiat 500"(fico) i "Una"... :)

Link to post
Share on other sites
.. A za to se mnogima ovde dize kosa na glavi u fazonu kako moze Bmw za neki Fiat bez obzira sto taj Bmw moze biti lesina na kubni!

Vecita dilema: Emocije ili Razum :) s tim sto...Razum dolazi s godinama ..ono.."znas da postavis stvari na odgovarajuce mesto"

Link to post
Share on other sites

Kao sto su ljudi rekli. Prioriteti se menjaju sa godinama. Cisto sumnjam da bi bilo ko spucao brdo para u neku matoru lesinu radje nego da ostavi za dete. Po principu stisni se ti sine tata je upravo menjao set kvacila i lezajeve pa nema mesa nekih mesec dana :)

Link to post
Share on other sites

samo sto dobijes punto bez abs-a,vazdusnih jastuka,i ostale sigurnosne opreme i sad kazete da je sigurniji od mog auta koji to sve ima.A sa tih 6000 e mogu servisirati svoj auto jos 10 god.

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Iz analize konsultantske kuce Deloit vezano za ozivljavanje automobilske industrije u 2009. (finansijska pomoc drzava, povoljniji krediti, staro-za-novo) :

..."Tako je uvođenje bonusa od 2.500 evra za svaki vraćeni korišćeni automobil pri kupovini novog tokom februara u Nemačkoj povećalo kupovinu automobila za 22 odsto, ističe se u saopštenju..."

Link to post
Share on other sites

Sto se tice famoznog Punta, po sredi je jos jedna prevara. Elem, oprema koja se dobija uz Punto 188 u najjeftinijem paketu koji vazi za zamenu staro za novo je: airbag za vozaca, felne 13", rezervni tocak i to je otprilike to.

punto-2.jpg

Za iste pare tj. 7.000 Evra Zastava 10 dolazila je sa mnogo vise opreme:

Hidraulični dual-drive servo upravljač

AIR BAG za vozača

Podešavanje farova po visini

CODE ključ

FPS sistem

Oboriv naslon zadnjeg sedišta

Podesivi prednji sigurnosni pojasevi sa vezivanjem u tri tačke

Otvaranje prtljažnika iz putničkog prostora

Prenosna pepeljara na centralnom tunelu

Pepeljara na centralnoj konzoli

Upaljač

Gašenje svetla u putničkom prostoru sa zadrškom

Treće visoko stop svetlo

Čelične felne 14" sa ukrasnim poklopcima

Rezervni točak

http://www.zastava10.com/index.php?n=Tehni...eristike.Paketi

Znaci, za iste pare dobijas manje. Samo u Srbiji...

Link to post
Share on other sites

Ma ko je glup neka ga deru, a samo glup covek to moze da kupi i da ceka u redu za isporuku i da na kraju dobije pogresnu boju i opremu,ali se nece zaliti jer je dao pare jos pre cetiri meseca inace moze da ceka jos naredna cetiri.

Surova realnost Srbije.

Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Dobar tek svaki šesti ”punto“

Izvor: Politika

Kragujevac -- U fabrici ”Fijat Srbija“ je do prošlog utorka montirano 305 ”punta“, od čega su ”Fijatovi“ inženjeri odobrili svega 54 vozila, piše “Politika”.

Kako piše ovaj list, delovi koji stižu iz Italije ili nisu dobro presovani, ili radnici ne umeju da ih montiraju kako treba. “Politika” tako navodi da se zazori između haube i blatobrana teško šteluju, te da je s jedne strane, hauba milimetar ispod, a sa druge dva iznad i prelazi preko fara.

Ceo proces montaže je kompjuterizovan, pa je malo verovatno da tu dolazi do propusta. Istovremeno, ovakvi problemi se nisu javljali dok je ”punto“ izlazio pod nazivom ”zastava 10“.

Lakirnica je najslabija karika u lancu proizvodnje jer je tehnologija stara i automobili se farbaju ručno. Tako je jedna serija “punta” prošle nedelje sišla sa trake bez prednjeg branika jer u ovom pogonu nisu stigli da ga ofarbaju. Lakirnica je gotovo potpuno uništena u NATO bombardovanju, a još nije potpuno obnovljena.

Portparol zajedničke firme ”Fijat automobili Srbija“ Đuzepe Zakarija potvrdio da problemi postoje, ali je rekao da oni nisu ozbiljni, već tehničke prirode što je, prema njegovim rečima, i uobičajeno u svakoj normalnoj proizvodnji.

Dosadašnji tempo proizvodnje, cilj od hiljadu automobila proizvedenih u aprilu čini teško ostvarivim, ali Zakarija ostaje pri svojoj izjavi i tvrdi da ”sve ide po planu“.

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić kaže da Italijani razmišljaju kako da osavremene Lakirnicu, ali da će se to koliko će “Fijat” uložiti novca u kragujevačku fabriku znati do kraja ove godine, kada Italijani završe pregovore sa “Krajslerom“

Link to post
Share on other sites
Dobar tek svaki šesti ”punto“

Izvor: Politika

Kragujevac -- U fabrici ”Fijat Srbija“ je do prošlog utorka montirano 305 ”punta“, od čega su ”Fijatovi“ inženjeri odobrili svega 54 vozila, piše “Politika”.

Citam da sad "Fijat Srbija" tuzi "Politiku" zbog sirenja dezinformacija i tako-to...ono, kao, nepouzdani izvori....mrzelo me da citam dalje....

Da li ce UOPSTE biti nekih lepih vesti kod nas???!!!???

Link to post
Share on other sites