bmw dijagnostika


Recommended Posts

  • 2 months later...
  • 10 months later...
  • 4 months later...

Milune, nekoliko meseci je prošlo pa mi reci šta si uradio sa tim interfejsom? Jesi li uspeo da ga upariš sa CarSoft-om?

Vidim nema nikakvog odgovora na tvoje pitanje, a da ne bih otvarao novu temu oko dijagnostike - nadovezaću se ovde.

Vidim da pojedini domaći "sajtovi za trgovinu" u redovnoj ponudi imaju taj skener, dolazi sa PA Softom, koji je kako sam negde pročitao prepun hex simbola a kodovi koje izbacuje nisu najjasniji. Postoje neka rešenja ali je daleko od "scan-read-reset" varijante. Sad, sto ljudi sto ćudi, neki hvale CarSoft 6.5, neki kažu da je precenjen, nekima je i taj PA rešenje.

Danas je i Ebay preplavljen skenerima i "skenerima". Ima onih od 30ak eur sa poštarinom pa preko onih od 100, 300 pa i par hiljada evra.

Naravno, mi koji imamo nameru da ga koristimo u domaćoj radinosti a ne kao sredstvo za zaradu u profesionalnoj upotrebi, razmišljamo o jeftinijim varijantama. Samo, da li oni služe i pružaju ono što nama treba.

Taj 1.36 ide sa RS232 konekcijom ka računaru (COM port). Redak kod laptopova današnjice. Može se premostiti nekim Com2USB adapterom, ali nije 100% uspešna varijanta. Ima ga na Ebayu za manje od 30EUR sa poštarinom iz Kine -> evo pogledajte, a kod nas je oko 6500 pa preko 8000 i čak i 10.000 dinara. E sad, 1.4 varijanta ima USB priključak. Ovde ga ima, kao što vidite za 1200 US$ ali na ebay-u ga možete naći i za 100 Eur. Primer

Takodje, nekakav "standalone" skener dolazi nam iz Amerike. PEAKE se hvali time da nam nije potreban računar i da čita isključivo BMW fabričke kodove, ne generičke ODB II koji umeju da budu i lažni navodno. Ima ga takodje na EBayu sa poštarinom oko 150Eur. vidite ovde, a na sajtu proizvođača možete videti više podataka. Uz to radi sa BMWima od '87 do 2007 godine.

Na kraju rezimea tu je i nekakav ELM327 multiprotokol skener, kod nas je oko 80-110 eur, recimo na limundu ... čak i wireless varijanta.

Da stanem ovde, uz konstataciju da sam se ovih dana nagledao na desetine samostalnih skenera sa displejima koji navodno čitaju i brišu greške, prate LIVE podatke sa senzora na automobilu itd itd... sve to od 30ak pa do nešto preko 100 US$.

Neki od linkova: Kinezi, samostalni a jeftini...

Ok, stao sam.

Voleo bih da od onih koji su koristili neke od navedenih uređaja čujem utiske.

Planiram da pazarim nešto od ovoga pa bi mi bilo kakav savet dobrodošao. Verujem, ne samo meni.

Link to post
Share on other sites

Naravno GT1, ali ja pitah za neki pristojan skener ispod 500$... naravno lošiji ali primarno za startnu dijagnostiku i resetovanje greške. GT1 prevazilazi te okvire i ulazi u grupu profesionalnijih, zar ne?

Link to post
Share on other sites

Kupis jednu, ap vidis da to nije to pa kupis drugu, i dalje to nije to....... Skuplje je sa jeftinim jer ne rade posao, imam inpu, jedva cekam da kupim gt1 i da je razbijem macolom.

Link to post
Share on other sites