Voda na patosnicama


Recommended Posts

Moj auto je 318i touring, 2001.

Pre mesec dana, pojavila mi se voda ispod patosnica i kod vozača i kod suvozača (tepih, pa gumene). I to ne malo, morao sam prvo da krpom da skupljam pa da sušim toplim vazduhom. Osušim lepo, vratim patosnice (samo gumene) i posle pet dana opet isto. :declare: I tako već mesec dana. Interesantno je da nema toliko vode kad uopšte ne stavim patosnice, valjda ispari. Zato stavljam samo gumene kad koristim auto.

Verovatno je u vezi sa ovim kišnim danima, ali ne znam gde ulazi voda, oko vrata nisam video da negde probija. Ako neko ima nekakvo rešenje neka kaže, hvala unapred.

Link to post
Share on other sites

Da li si proverio tecnost za hladjenje mozda ti je vrisnuo hladnjak unutar kabine ili nekada zna voda da se uvuce ako su ti zapuseni odvodi ispod haube sa leve i desne strane tamo ispod plasticnog poklopca na dnu sofer sajbne i isto zna da se uvuce na samoj soferci tj na kederima iste ako su negde igrom slucaja popustili....

Link to post
Share on other sites

Popodne danas ili sutra idem kod druga u servis da isproveravamo sve što ste naveli. Mora da je nešto od toga. Čim završimo napisaću u čemu je bio problem.

Link to post
Share on other sites

Imas vec topic o tome, samo ga potrazi, treba da proveris trista drangulija, ja sam izvadio tepih iz kola i polako provaljivao rupicu po rupicu......

Link to post
Share on other sites

Upravo sam došao od majstora, drug mi je mehaničar... Elem, nalivali smo vodu crevom nekih pet minuta i ništa nismo našli u kabini, a voda otiče bez problema. Nivo vode u hladnjaku mi nije pao već više od 500 km. Kad isključim te dve stvari ostaje mi samo da ga podignemo i probamo na nađemo odozdo ili kako Iga reče da podignem tepih. Ovo poslednje bi ipak ostavio za kraj.

Ovde u Ćupriji, kao i svuda u Srbiji, svakog drugog dana je maltene padala kiša. Uglavnom vozim po gradu ali ne puno, jedino što sam bio do Vranja prošlog vikenda. Auto mi nije garažiran, i stoji na takvom mestu da ga Sunce (ako ga je uopšte bilo, jel) ne vidi po ceo dan. Ovo će stvarno da bude poduže maltretiranje, izgleda...

Link to post
Share on other sites

Pobratime ! Imao sam problem ,i ako i ti imas isti obrati paznju na sledece ! U DZEPOVIMA IZA PREDNJIH TOCKOVA proveri dali ti je limarija ok ,jer sam ja tu imao rupicu ,a isto mozes da vidis i sa unutrasnje strane auta iznad papucica za komande ,sam o moras da pomeris tapacire da bi video ukakvom je stanju lim . Kad se voda sliva kroz spoljasnje otvore za vent... ispod sofer sajbne ,ona je probila lim ,odnosno lim je korodirao i otvorila se rupa ka unutrasnjem prostoru auta ! Nije veliki problem kad nadjes sta je ! Srecno !

Link to post
Share on other sites
  • 3 months later...

Desilo mi se isto na E34, ali sumnjam na klimu jel sam pre neki dan vozio nekih 100-tinak km sa ukljucenom klimom i posle voznje primetio vodu na suvozacevoj patosnici, dali je moguce da je neki odvod od klime zacepljen, primetio sam da curi bas ispod odvoda vazduha usmerenog ka suvozacevim nogama.

POZDRAV

Link to post
Share on other sites
  • 6 months later...

Imao sam priliku gledati kako je taj problem rjesen, potrebno je skinuti cijeli tapacirung iz vrata, samo pazi da odsarafis sve sarafe da ne pukne nosac sarafa jer je plastican. Kad skines tapacirung tamo se nalazi zastita koja je zaljepljena za limariju. s vremenom to sredstvo s kojim je zaljepljeno postane kruto i puca, pa vidi dal se negdje odvojio rub izolacije od limarije pa ga zasilikoniraj! to je problem kod vise njih. jer voda curi kroz vrata sljeva se dole i curi unutra! probaj, pozdrav i sretno!

Link to post
Share on other sites