acosumaher

Members
 • Content Count

  161
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About acosumaher

 • Rank
  bmw ucenik
 • Birthday 05/04/1985

Profile Information

 • Ime i prezime
  Aleksandar
 • Automobil
  BMW 520iA E39

Recent Profile Visitors

827 profile views
 1. acosumaher

  Visko E39

  Posto je u autu pre sipanja antifriza bila voda, moze li da zbog kamenca u termostatu, on ne otvara skroz pa se motor vise greje a samim tim je potreban i rad viska. Prekontrolisao sam creva pre i posle termostata, nakon postizanja temperature oba su vrela. Temperatura nikad nije presla preko pola. 1. Kako da proverim da li termostat otvara skroz bez skidanja? 2. Ako se skine termostat, treba li ponovo igranje sa antifrizom i ozracivanjem :) ?
 2. acosumaher

  Visko E39

  treba da uji visko pre nego sto temperatura stigne do pola?
 3. acosumaher

  Bubrezi E39

  Pasu li bubrezi sa restajlinga e39 na otvore na haubi pre restajlinga,tj. da li je hauba ostala ista?
 4. acosumaher

  Visko E39

  meni se nikad sam ne pali,kad je na leru takodje nikad,jedino radi uz pracenje dodavanja gasa,drugacije nikako,a opet nije zaglavljen jer se ujutru ne cuje uopste desi mi se da sklala za temperaturu samo sto je presla plavu zonu,a napolju vrucina,upali visko isto tako parkiram auto posle krace voznje,bez aktiviranog viska,motor hladan,posle kad krenem odma se aktivira visko iako je motor temperature malo iznad plavog kako se zove ta spravica za merenje temperature?
 5. acosumaher

  Visko E39

  Da li aktivirani visko po principu koliko gasa toliko muzike :lol: oduzima nesto snage motoru,cini mi se da je malo tromiji sa hukanjem viska?
 6. acosumaher

  Visko E39

  max, da citas postove video bi da se ovaj visko ne lepi postepeno,nego ili oblece=ne radi, ili se zaglavi i koliko das gas toliko ti aviona slece pored kuce, a jos plus ako mislis da je normalno da se tako cuje na -12 onda nemam sta dalje da pisem :pleasantry: uzdravlje!
 7. acosumaher

  Visko E39

  Zna li neko sta je u pitanju, danas napolju 12 stepeni, nakon 15 min voznje pali se visko, lepo greje unutra, temperatura tacno na sredini...jel ovo cudo moze da zaglavi nakon prvog aktiviranja tog dana?
 8. acosumaher

  Visko E39

  Hvala za link. Moze li kod viska da bude problem i taj da kad se motor malo zagreje on zaglavi i prati obrtaje motora? Pitam, jer sam uglavnom cuo da proklizava kada je pokvaren. Recimo, letos na 40C, vozen auto zagrejan na radnu temperaturu sa aktiviranim viskom, stoji parkiran 6h, nakon toga odmah pri polasku se cuje urlanje viska tj. prati obrtaje motora, kao da je ostao zaglavljen...
 9. acosumaher

  Visko E39

  Pa brate, kud ces veceg maksimuma kad zauji na 4000-5000 obrtaja :) Na leru se nikad necuje. Mislim da po sadasnjim temperaturama visko uopste ne bi trebao da se cuje, a on radi po starom rezimu kao da je napolju 40C i kad jednom u toku voznje pocne da radi ne gasi se uopste tj. prati obrtaje motora. Sta da menjam termostat ili visko?
 10. acosumaher

  Visko E39

  Visko radi tako sto dok je auto hladan i vozi se recimo 15 min. ne ukljucuje se, a pocinje da radi i pre nego sto motor postigne temperaturu sa skalom na pola. Pri tom kad radi prati obrtaje motora, nema nikakav rezim izmedju vec ili ne radi ili vrti maksimalno, ne vezano za spoljnu temperaturu, isto radi i kada je bilo 40C i sada kada je oko 20C. Motor nikad nije presao polovinu i relativno brzo postigne radnu temperaturu. Da li je ovaj visko za zamenu ili postoji neki drugi problem pre svega mislim na termostat? Hvala.
 11. acosumaher

  Zvuk automatika E39

  Samo da javim da posle par dana vozenja auta sa novim uljem u menjacu, vise nema problema, krece uvek iz prve, salta bez cimkanja a zvuk zujanja potice od lezaja u servo pumpi.
 12. acosumaher

  Zamena lezaja

  Na koji nacin proveriti da li je u pitanju lezaj alternatora? Kako izvesti da motor radi a da se istovremeno ne okrece alternator?
 13. acosumaher

  Zvuk automatika E39

  Kako da proverim da li je sve ok sa hladnjakom i crevima? Ulje i filter sam zamenio, ocistio magnete (filter i magneti vrlo malo su bili zaprljani, ni ulje nije bilo lose)...
 14. Kako odrediti koji je lezaj za zamenu? Cuje se zujanje lazaja ili u servo pumpi ili alternatoru ili kompresoru klime...
 15. acosumaher

  Zvuk automatika E39

  Da li uzrok problema ovog tipa moze biti greska u elektronici menjaca, neki senzor...? Kakvih problema moze da ima na sistemu za hladjenje menjaca? Cim se zagreje nastaje problem jer krece iz druge a do tada odlicno povuce i iz prve brzine.