zYx

Members
  • Content Count

    62
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About zYx

  • Rank
    bmw pocetnik

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Ime i prezime
    Marko
  • Lokacija
    Bgd
  • Automobil
    e46 325CiA

Recent Profile Visitors

1112 profile views
  1. Verovatno su crkli releji u GM5 modulu. Standardan problem, ima resenja, izguglaj.
  2. zYx

    Problem 325

    http://www.beisansystems.com/ Iscitaj malo ovde. Moze da se desi da je to problem, moze biti zapusen mali filter ulja pre VANOS-a, mogu biti aktuatori VANOS-a, moze biti da je lose uzupcen...
  3. Upali senzore, priblizi uvo uz svaki i onaj koji tiho pucketa radi, onaj koji se ne cuje ne radi.
  4. Srboauto je radio balansiranje i zamene krstova. Prvo ti rade defektazu, pa onda jave sta treba da se menja. Skidanje/vracanje kardana moze bilo koji krsteni majstor da uradi. Servis menjaca (zamenu ulja i filtera) sam radio pre 50.000 km i sad cu opet. Nije bilo nikakvih razlika pre i posle u radu, ulje bilo crno, malo opiljaka na magnetima.
  5. Imao isti problem kao i ti (samo trese na ubrzanju, nema tresenja u konstantoj voznji), menjao 2 hard gume (doduse jedna se raspala, ni Nemci nisu sto su bili), zamalo zamenio lezaj po drugi put, ali smo ulovili sta je. Da se ogradim, kod mene je bio kardan u problemu, da me ne juris ako uradis remont, pa i dalje trese
  6. Digni ga na dizalicu, iskljuci DSC, ubaci u drive, lagano noga na kocnici, a druga na gasu (simuliraj opterecenje). Majstor neka bude dole i neka gleda kardan (neka otpusti auspuh i skine zastite kardana), ako vibrira (a trebao bi) neka proba da vidi u kom delu su vibracije. Ako mislis da je guma OK i menjao si lezaj ostaje ti ili menjac ili kardan (ako utvrdis da kardan vibrira na dizalici). Remont kardana sa menjanjem oba krsta i balansom je oko 100-150 eur.
  7. Krst (mozda i oba) kardana ili guma kardana. Guma je naravno jeftinija, ali ako nije ispucala ne bih menjao.
  8. To ravno na sredini je od 75-115 stepeni. Udji u skriveni meni i tamo ocitaj temperaturu da budes siguran da nije neki od termostata.
  9. Preporuka je 16" zbog ED modela. Ako se stavi veca dimenzija, onda ne zadovoljava CO2 emisiju, pa "varas" drzavu jer ispustas vise CO2 nego sto je deklarisano, a ne placas porez na to. To naravno vazi u normalnim, ne-banana drzavama.
  10. FCPeuro ima lifetime warranty za delove kupljene kod njih, samo se raspitaj da li to vazi i za aftermarket i OEM proizvodjace ili samo za OE BMW.
  11. http://lmgtfy.com/?q=sova+presvlacenje+volana
  12. Da li si promenio dva mala o-ringa na "osovini" poklopca filtera ulja? Na samom vrhu te osovine su i vise ne dolaze sa filterom ulja kao ranije.
  13. Napravi sve kako je na manuelnom 330i. Skini prednji dodatni ventilator, ocisti dobro hladnjak i kondenzator klime i stavi krsteni (Behr) ventilator i neces imati problema.
  14. Mozes probati da zamenis nepovratni ventil na servu (br.6) i dihtung do serva (br.4) (kod tebe je ako vozis kompakt sa sledeceg linka crevo sa ventilom): http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-Compact/Europe/316ti-N42/L-N/2004/browse/brakes/power_brake_unit_depression/ Ako nije N42 ili N46 motor vec N40 ili N45, onda: http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-Compact/Europe/316ti-N45/2003/browse/brakes/power_brake_unit_depression/ Broj 4 i 5. Meni je to resilo problem. Ako ne, onda je servo na zalost.
  15. zYx

    bmw 318i N42

    Update-ovan spaner je pod novim brojem, stari broj je precrtan. http://bmwfans.info/parts-catalog/E46-Sedan/Europe/318i-N42/mar2003/browse/engine/timing_and_valve_train_timing_chain/#pos_7 Zeljkamp ce verovatno imati part nr. novog negde ubelezen, pa moze da ovo potvrdi ili ispravi.