black

Members
 • Content Count

  29
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About black

 • Rank
  bmw pocetnik

Profile Information

 • Ime i prezime
  Sejdo Hasić
 • Automobil
  E39 525 tds

Recent Profile Visitors

739 profile views
 1. Šta niko ne vozi E39 525tds? 🤣 🤣 🤣
 2. Pozdrav, Da li je neko u mogućnosti spojiti E39 525tds na dijagnostiku i čitati vrijednosti napona PWG na leru kada je pedala gasa puštena i vrijednosti kada je pedala gasa na maksimumu? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru. https://www.mediafire.com/view/fcirmo2bri0nvxk/000001.png/file
 3. Drug, ja sam uspio odraditi da radi sve na volanu. Potrebno je malo čaprkanja po instalaciji. Kod mene nije bilo pripreme za MF volan, pa sam morao još dodatno kablova provući. Skini novu ISTA-D dijagnostiku, može raditi i bez kabla, ubaciš broj šasije i sve ti lijepo izbaci, počevši od šema, slika konektora, rasporeda pinova itd.
 4. black

  E39 525tds klima

  Konačno se smrzavam u TDS-u. Problem je bio u mom panelu, nabavio drugi sa auta gdje je radila klima, kod mene nije radio. Iz čiste radoznalosti nabavim i treći panel, klima RADI. Jedina zanimljiva stvar je što u očitavanju trenutnog panela koji radi u INPA-i, nema stavke Pressure sensor. Kako god, klima je proradila. Mnogo se zahvaljujem svima koji su učestvovali u rješavanju problema.
 5. black

  E39 525tds klima

  Pozdrav drugovi, Može li mi neko napraviti uslugu da otkopča AUC senzor i da vidi hoće li se aktivirati kompresor i ventilator kada se uključi klima? http://www.bimmerfest.com/forums/attachment.php?attachmentid=487083&d=1421516881
 6. black

  E39 525tds klima

  Senzori OK. Temperatura motora OK. Broj obrtaja motora OK. Pritisak freona OK. Temperatura isparivača visoko iznad 3 stepena. U motornoj elektronici pedala gasa normalno radi, nema ekstremnih vrijednosti. Pokušao sam iskopčati presostat, u IHKA ne prijavljuje grešku, vratim isto. Ako može neko istestirati svoju klimu i postati svoje vrijednosti, naročito me zanimaju ove zadnje vrijednosti sa slike: Sa ugašenom pahuljicom i autom u radu, na crno plavoj žici PIN 1 mjerim 9V, na PINU 3 izmjerim nekih 13.6V. Upalim pahuljicu vrijednosti se ne mjenj
 7. black

  E39 525tds klima

  U INPI mogu aktivirati kompresor i ventilator bez obzira da li je pahuljica upaljena.
 8. black

  E39 525tds klima

  Još jedna stvar mi pade na pamet... Prošle godine sam imao problem sa termostatom, dva-tri puta je uspio upaliti električni ventilator. Postoji li mogućnost da je termoprekidač na hladnjaku ostao u "uključenom" stanju, iako mi nema logike jer na kompjuteru i na tabli stoji normalna temperatura? Ako je ostao uključen, to znači da je zatvoreno strujno kolo za najveću brzinu ventilatora a da je onemogućen krug za prvu brzinu koja se aktivira kada i kompresor klime? Btw, ventilator sam manuelno isprobao i rade sve tri brzine.
 9. black

  E39 525tds klima

  Samo mi preostaju releji, ali mislim da nisu problem jer dijagnostikom normalno palim i ventilator i kompresor... i da ga zapalim...
 10. black

  E39 525tds klima

  Može li mi neko provjeriti na tlačnom prekidaču kako su "povezani" pinovi. Kada skinem džek, na tlačnom prekidaču imam provodljivost između pinova 1 i 4. Ostale kombinacije koje radim nisu u kontaktu. U lokalnoj radnji košta 70 Eura i ne kupuje mi se baš samo za probu.
 11. black

  E39 525tds klima

  Kada sam testirao, motor je bio ugašen. Nije mi se dalo da poslikam kada je motor u radu. To ću sutra uraditi. Sa navedenih slika se može vidjeti da su ispravni senzori temperature (vanjske, unutarnje i na exchanger-u), Ostale vrijednosti se ne mjenjaju kada upalim motor, osim broja obrtaja. Uglavnom poslikam to sutra. Već me lagano izluđuje.
 12. black

  E39 525tds klima

  Pozdrav, U prilogu su printscreen-ovi današnjeg očitanja senzora sa INPA-om, ako može da prokomentarišete.
 13. black

  E39 525tds klima

  Jež je 100% ispravan, ujutro kada naštimam 23 stepena u automatskom modu, lagano puše dok se ne ugrije motor i onda krene jače dok ne dosegne temperaturu. Uglavnom, moram sve temeljito pregledati.