Oddo_mne

Members
  • Content Count

    78
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Oddo_mne

  • Rank
    bmw pocetnik

Profile Information

  • Ime i prezime
    Marko Markovic
  • Automobil
    BMW E36

Recent Profile Visitors

782 profile views
  1. Provjericu i njega, mada ne vjerujem da je on u pitanju, jer nema detonacija... Hvala na ideji, u svakom slucaj..:)
  2. U subotu ocistih MAF, klapnu na kucistu protokomjera(sve je bilo prilicno masno), pedihtovah mjesac za plin, prekontrolisah crijevo protokomjera i ICV, sve kako treba. Juce citavi dan radio kao sat, fino palio, ler stabilan, milina. Jutros krenem na posao i ponovo poce da brlja. Manje variraju obrtaji i generalno je bolje nego prije intervencije, ali je problem i dalje tu. Svjecice nijesam skidao, provjericu i njih, mada sumnjam da je do njih...
  3. Hvala na opsironom odgovoru, Crijevo protokomjera je nedavno zamijenjeno i ne bi trebalo da pravi problem. Ler ventil je fabricki, tako da vjerovatno pravi problem iako ovako na oko izgleda da je sve ok. Pokusacu da ga ocistim, pa cu da vidim kako ce se ponasati.
  4. I ja sam sumnjao na fals vazduh, ali sam sva crijeva prekontrolisao vise puta, neka sto su bila sumnjiva zamijenio, ali i dalje isto...😐
  5. Evo me opet, sa slicnim problemom Nedavno je ponovo poceo da zeza na leru, varira ler gas i ponekad se desi da se ugasi prilikom paljenja, a onda moram da dam gas skoro do kraja da bi upalio. Jedako se ponasa i na plinu i na benzinu. Jedna stvar koju sam primjetio je da kad samo mrvicu dam gas, kad je na leru, obrtaji se umire i fino radi oko 1000 RPM. Moze li lambda praviti problem, posto je jos nijesam promijenio. Plin je venturi, bez LCS-a (mehanicko podesavanje protoka na racvi)
  6. Samo da javim novitete. :) Promijenio sam za vikend senzor temperature rashladne tecnosti(plavi). Usput sam promijenio i crijevo koje ide sa kocionog vakuum aparata na motor, bilo mi je sumnjivo. Za sad se auto odlicno ponasa. Nema vise nikakvih cimanja, trzanja i sl, a i ler gas je stabilan. Nadam se samo da ce ostati ovakvo stanje jos dugooo. :D Pozdrav!
  7. Ma naravno, znam da dijagnostika nije svemoguca. Nema sta, krenucu od jeftinijih stvari, ka skupljim, pa dok ne ubodem sta je problem..:D
  8. Protokomjer ne prijavljuje kao gresku, pa pretpostavljam da je on Ok
  9. Kolega, nije problem u leru, tj na leru radi mirno, bez trzanja. Problem se ispoljava pri kretanju i voznji na malom gasu(od 1200-2000RPM, otprilike). Auto trza, kao da ponestaje goriva ili da struja prekida. Ne znam kako bih drugacije opisao to trzanje.:) A sto se tice temperature, cini mi se da se ovo manje desava kad je motor zagrijan..
  10. Mislis da ICV igra ulogu u ovom problemu? Ja sam znao da je on problem, odavno(neravnomjeran ler gas), ali je ranije normalno isao, tj nije trokirao . A trokiranje se desava i sa raskacenim ICV-om. Najveci problem je sto ne mogu da nadjem ni ICV, ni lambdu novu, samo polovno, a to mi ne uliva povjerenje..?
  11. Da malo dignem temu iz mrtvih..:) Danas sam ga zakacio na dijagnostiku i izbacio je par gresaka(vidi sliku). https://www.imagebanana.com/s/1093/V962t2ux.html Moje pitanje je od cega bi vi krenuli, kako bi otklonili problem trokiranja pri manjim obrtajima?:) Pozdrav!
  12. Da, da, na ventilator sam mislio... Hvala kolega, sad sam potpuno miran.:)
  13. Evo, da odgovorim sam sebi, mozda nekome bude od koristi. Danas provjerio sistem, dosuo freon i sad pali ventilator. Doduse, cini mi se da se gasi povremeno, ali to je ok, pretpostavljam..
  14. Malo ugrijalo, pa evo mene opet..:) Upalih klimu juce, medjutim ponovo ne pali ventilator klime. Prekontrolisao osigurace i relej, sve kako treba. Takodje, utvrdio da na onom dzeku sa tri pina, koji se nalazi ispred hladnjaka ima struje na jednom pinu, kad ukljucim klimu. Citajuci po net-u zakljucio sam da je najvjerovatnije problem u onom otporniku ventilatora. Slazete li se? Postoji li nacin da se to testira(da mu se izmjeri otpor ili tako nesto)? Da napomenem da ventilator radi kad ga prespojim na onom dzeku sto se nalazi sa strane hladnjaka rashladne tecnosti. Pozdrav!
  15. Ok, hvala svima. Jos jednom cu detaljno sve pregledati. Dako nadjem u cemu je problem.:)